Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån penge

Check mark iconLån penge op till 400.000 kr.

Check mark iconHelt gratis at anvende

Check mark iconLån penge til hvad du vil

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Lån penge nu gennem en af vores samarbejdende banker.

Vi viser dig vejen til de bedste lånetilbud med afsæt i dine lånebehov og -krav. Med vores gratis og uforpligtende service har du lige nu mulighed for at finde det ønskede lån, så du kan gøre dine største drømme til virkelighed.

Du kan låne penge online, når behovet opstår

Selv hvis du har en sund og velfungerende økonomi, kan behovet for et lån opstå.

Især uforudsete udgifter kan give anledning til at optage lån. Uforudsete udgifter kan f.eks. opstå, når bilen går i stykker, du får brug for en tandbehandling og i andre situationer.

I alle disse og i mange andre tilfælde kan du få brug for at låne penge, hvis du ikke har en økonomisk buffer. Du kan selvfølgelig også låne penge til andet forbrug og fornøjelser.

I dag er det hurtigt og lige til at låne penge, men det betyder ikke, at du ikke kan sidde med ubesvarede spørgsmål omkring det at optage et lån.

Hvor kan jeg låne penge? Hvad koster det at låne? Hvad kan man låne til? Vi forsøger at besvare alle dine spørgsmål på denne side.

Lån penge hurtigt – det hele starter med én ansøgning

Ønsker du at låne penge hurtigt, så skal du gøre brug af de mange digitale lånemuligheder.

Alt det kræver er en digital enhed i form af en smartphone, tablet eller laptop.

Med en af disse enheder ved hånden og en internetforbindelse kan du starte låneprocessen med det samme. For at starte processen skal du først og fremmest sende en ansøgning.

Denne ansøgning kan udfyldes via vores brugervenlige website. Det tager typisk omkring 2-5 minutter. Mere om dette i næste afsnit.

Sådan ansøger du

Hos Sambla har vi gjort det nemt og bekvemt at sende en ansøgning og sammenligne lån.

Det eneste du skal gøre er at udfylde vores ansøgningsformular, hvor du bl.a. bliver bedt om at indtaste en række vigtige oplysninger om dig, din økonomi m.v.

Din låneansøgning skal indeholde følgende oplysninger:

 • Dine ønsker til lånebeløb og løbetid
 • Din e-mailadresse og dit telefonnummer
 • Dit navn, personnummer, statsborgerskab og låneformål
 • Din beskæftigelse og indkomst
 • Info om civilstand og børn
 • Info om bolig og biler
 • Udgifter (både faste og variable udgifter)
 • Gæld (info om eventuelle eksisterende lån)

Alle ovenstående oplysninger skal banken bruge for at kunne foretage en grundig kreditvurdering.

Lån penge online med en medansøger

”Kan jeg låne penge alene?” - Ja, det kan du godt, men vi anbefaler, at du låner med en medansøger, hvis du har mulighed for det.

De færreste banker kræver, at du skal søge med en medansøger. Det er ikke desto mindre en rigtig god idé at låne sammen med en person, der står en nær.

Det er nemlig alt andet lige lettere at få bevilget et lån, hvis der er to personer, der hæfter for gælden i stedet for én.

Låner du med en medansøger, så skal der indsendes oplysninger om begge parter i forbindelse med ansøgningen.

Banken skal nemlig bruge oplysninger om jer begge og kende til jeres indtægt, gæld osv. I skal ligeledes hver især underskrive aftalen med NemID eller MitID.

Den ideelle medansøger skal leve op til følgende:

 1. Du skal kunne stole 100 % på personen og omvendt
 2. Personen bør ikke stå i RKI eller Debitor Registret
 3. Personen er over 18 år
 4. Personen er indforstået med at skulle agere medansøger og forstår risiciene ved det

Det er helt uforpligtende at ansøge om et lån

Dét at udfylde og indsende en låneansøgning med henblik på at sammenligne lånetilbud er altid helt uforpligtende.

Det vil sige, at hvis du står tilbage med følelsen af, at ingen af de modtagne tilbud er som forventet eller ønsket, så kan du med god samvittighed takke nej. Disse vilkår er alle bankerne indforståede med.

Modtag gode lånetilbud i din indbakke inden for få dage

Når du har indtastet alle påkrævede oplysninger, og du har indsendt din låneansøgning, så bliver teten givet videre til bankerne, der har til opgave at udarbejde et attraktivt lånetilbud til dig.

Ved at ansøge gennem vores platform får du ikke kun ét, men op til flere lånetilbud, så du har noget at sammenligne med. I de fleste tilfælde vil du modtage det første tilbud allerede et par minutter, efter du har indsendt din ansøgning.

Når vi har indhentet og indsamlet tilbud fra vores samarbejdspartnere, vil du modtage direkte besked pr. mail, og du kan herfra tage stilling til, hvilket lån du vil optage.

Underskriv låneaftalen med NemID eller MitID

Når du efter en dag eller to har fået tilsendt alle lånetilbud, kan du overveje, hvilket du vil gå videre med.

Dét lånetilbud du vælger, kan du godkende og underskrive med NemID eller MitID. Lån med NemID / MitID er en tryg måde at låne penge på, hvorfor dette bør være at foretrække.

Lån penge hurtig udbetaling

Hvornår kan jeg låne penge? Lån penge i weekenden eller i hverdagen, alt efter hvad du foretrækker. Du kan nemlig låne penge alle ugens syv dage.

Der kan dog forekomme en lidt længere udbetalingstid, hvis lånet optages i weekenden eller på en helligdag. I de fleste tilfælde vil udbetalingen finde sted inden for et par hverdage.

Der kan endvidere gå lidt længere tid, inden du får udbetalt dit lån, hvis banken har nogle opfølgende spørgsmål og / eller mangler dokumentation.

Der er også mulighed for hurtig udbetaling i weekenden

Ja, som vi tidligere har teaset lidt for, så er det rent faktisk også muligt at opnå hurtig udbetaling i weekenden, hvis man optager et online lån.

Nogle af de populære banker, som vi samarbejder med, sidder nemlig klar i weekenden, så du kan få bevilget et lån både lørdag og søndag.

Du kan med fordel takke ja til et tilbud fra en af disse banker, hvis du i løbet af weekenden beslutter dig for, at du vil låne penge til den nye vaskemaskine, den planlagte tandbehandling eller drømmerejsen.

Hvor kan jeg låne penge?

Som dansk statsborger kan du låne penge hos rigtig mange banker, hvis blot du opfylder kravene om at være mindst 18 år gammel og om at have en fornuftig privatøkonomi.

En af bankernes helt store indtægtskilder stammer netop fra udlån, og derfor vil der helt naturligt være kamp om dig som låntager – og det skal du udnytte.

Da der er mange valgmuligheder, kan du tillade dig at være kræsen, og du kan med fordel stille nogle krav til långiver. Mere om dette herunder.

Du kan med fordel låne penge hos en bank, der lever op til følgende krav:

 1. Banken skal være dansk
 2. Banken skal have en høj kundetilfredshed (det kan du tjekke via bl.a. Trustpilot)
 3. Banken skal have nogle attraktive lånetilbud
 4. Banken skal byde på hurtig udbetaling

Du kan f.eks. låne penge hos banker som Express Bank, L’EASY, Ferratum eller re:member for blot at nævne nogle af de førende online banker, som vi samarbejder med.

Vi samarbejder med velrenommerede banker

Hos Sambla samarbejder vi med nogle af markedets dygtigste og mest servicemindede banker. Det betyder, at uanset hvilken af bankerne du går med, så er du sikret en tryg oplevelse.

Som du vil erfare, kan der være stor forskel på, hvad det koster at låne penge, alt efter om du takker ja til et tilbud fra den ene eller anden bank.

Netop derfor opfordrer vi danske låntagere til at indhente og sammenligne flere lånetilbud. Lån penge billigt ved at finde lånet med den laveste rente og / eller de laveste gebyrer.

Den mest sammenlignelige faktor, når det kommer til lån, er ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Hold derfor særligt øje med ÅOP’en.

Hvilke krav stiller låneudbyderne til mig?

Lån penge uden krav er desværre ikke muligt.

Alle banker stiller krav til låntagerne, men ofte er kravene meget overkommelige, og de fleste vil derfor kunne kreditgodkendes.

Helt overordnet er der følgende krav til dig som låntager:

 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal være tilknyttet en dansk folkeregisteradresse
 • Du skal have adgang til NemID eller MitID
 • Du skal have en fast indtægt

De konkrete krav kan ændre sig løbende, hvorfor du altid bør læse op på betingelserne, inden du sender en låneansøgning.

Selvom du tilsyneladende opfylder alle kravene, kan du risikere at blive afvist, såfremt låneudbyderne ikke vurderer dig som værende kreditværdig. Det er dog selvfølgelig muligt at ansøge igen i fremtiden, hvis du skulle blive afvist i første omgang.

Lån penge som 18-årig er altså muligt, men hos enkelte banker kan der være en højere aldersgrænse på f.eks. 21 eller 25 år. Unge har generelt sværere ved at få bevilget lån end andre, idet de typisk har en lav indtægt.

Hvordan sammenligner jeg de forskellige lånetilbud?

Det er let at udfylde og indsende en låneansøgning, men hvad med processen med at sammenligne lånetilbud? Hvordan griber jeg det an?

Der er forskellige taktikker og metoder til at sammenligne lånetilbud. Nogle låntagere kigger udelukkende på, hvor høj renten er, mens andre kigger mere overordnet på tilbuddene samt tager højde for parametre som løbetid, afdragsfrihed, stiftelsesomkostninger m.v.

Sådan sammenligner du dine lånetilbud:

 1. Sørg for, at lånene er sammenlignelige (lånene skal byde på samme lånebeløb og løbetid)
 2. Vent med at sammenligne dine lånetilbud, indtil du har modtaget alle tilbud
 3. Sammenlign lånenes ÅOP
 4. Læs alt det med småt, og spørg, hvis du er i tvivl om noget

Lån penge online og afdrag automatisk

Det er lettere og hurtigere end nogensinde før at optage et lån på nettet. Dette er langt hen ad vejen en fordel, men du skal naturligvis passe på med ikke at gøre noget forhastet.

Lån derfor kun penge, hvis du virkelig har brug for det, og hvis du har gjort dig nogle grundige overvejelser.

Efter at have sammenlignet forskellige lånetilbud vil du sandsynligvis have fundet ét lån, der matcher dine præferencer. Dette lån vil du, såfremt du accepterer det og underskriver aftalen, få udbetalt snarest, og du skal derefter i gang med at afdrage på lånet i henhold til låneaftalen.

I princippet er det lige så nemt at afdrage på et lån, som det er at optage det. Du kan i hvert fald gøre det hele nemt for dig selv ved at benytte dig af automatisk betaling via netbank. Løsningen er Betalingsservice.

Er dit lånebehov akut? Så lån penge nu og her

Tag et lån i dag og få dækket dit akutte behov med det samme.

Der findes ingen egentlig definition på et akut lånebehov.

Hvornår noget er akut afhænger nemlig af den enkelte person. Der findes dog en række udbredte låneformål, hvor mange af dem bærer præg af at være akutte.

Herunder finder du nogle eksempler på låneformål, som de fleste vil betragte som akutte:

 • Bilreparation
 • Udskiftning af hvidevarer (hvis vaskemaskinen f.eks. er stået af)
 • Tandbehandling
 • Computerreparation
 • Låseservice (hvis du f.eks. har låst dig ud)

Er du f.eks. afhængig af din bil eller computer i dagligdagen, og er en af disse dele gået i stykker, kan det være nødvendigt at få bilen eller computeren repareret med det samme.

Lån penge hurtigt på nettet i sådanne akutte tilfælde, hvis du ikke kan finansiere tingene på egen hånd.

Du kan udskyde betalingen

Lån penge nu betal senere er noget, som mange låneudbydere reklamerer med.

Det fungerer i bund og grund på samme måde som afbetaling, hvor du kan få den ønskede vare eller ydelse i dag, men først betale om X måneder.

Det samme er muligt med et lån, hvor du kan udskyde tilbagebetalingen. Optag med fordel dit lån på nettet, hvor du kan få en løbetid på mellem 1 og 15 år.

Lån penge akut kan lade sig gøre 24 timer i døgnet. Det vil sige, at du altid kan sende en ansøgning, men du får muligvis først svar på ansøgningen den næstkommende hverdag. De færreste banker kører nemlig med døgnbemanding.

Lån penge online til et valgfrit formål

Sambla er stedet, hvor du kan ansøge om et lån til et hvilket som helst formål.

Du bliver spurgt ind til lånets formål, når du sender en ansøgning, men i sidste ende kan du låne penge til alt. Det gælder både renovering, reparation, ferie, udbetaling til et boligkøb osv.

Har du længe frygtet at få afvist dit låneønske pga. dit låneformål, så lån penge uden afslag ved at benytte dig af vores service. Afslag kan forekomme, men i langt de fleste tilfælde vil afslaget ikke skyldes lånets formål.

Vær derfor ikke bange for at oplyse formålet med dit lån.

Hvilke fordele er der ved at optage lån på nettet?

Optagelse af lån på nettet er forbundet med rigtig mange fordele.

Disse fordele vil du typisk ikke opleve, før du står i en konkret lånesituation. Det er dog

muligt – og en god idé - at sætte sig ind i disse inden optagelsen af et lån. Dette kan og bør du gøre med henblik på at forberede dig på, hvad du går i vente.

Her er de vigtigste fordele i grove træk:

 1. Du skal ikke stille sikkerhed
 2. Behandlingen af ansøgninger og udbetalinger går hurtigt
 3. Sikkerheden er høj (bl.a. takket være NemID / MitID)
 4. Det er simpelt at sammenligne online lån
 5. Det er nemt og hurtigt

Læs mere herunder.

#1 Nul sikkerhedsstillelse

Lån penge uden sikkerhed er ikke en mulighed hos alle banker, men der findes efterhånden en del banker, der ikke kræver sikkerhedsstillelse. Når der ikke kræves sikkerhed, er det ikke et krav, at du er bolig- eller bilejer.

Du kan læse mere om fordelene ved at låne uden sikkerhed i vores guide om selvsamme emne, som vi henviser til ovenfor.

#2 Hurtig behandling af ansøgninger og udbetalinger

En anden fordel ved at låne penge på nettet er, at du kan drage nytte af hurtig ansøgningsbehandling og hurtig udbetaling.

Vil du også have glæde af den hurtige eksekvering, der hersker på det digitale lånemarked, så lån penge nemt og hurtigt i dag.

#3 Høj sikkerhed via NemID / MitID

Når det handler om økonomi og personfølsomme data, så er sikkerheden naturligvis vigtig. Den høje sikkerhed sikres bl.a. ved brug af NemID / MitID, som du skal bruge, når du skal underskrive din låneaftale.

Ligeledes er brug af krypteringsteknologi med til at beskytte personfølsomme oplysninger ved optagelse af lån på nettet.

#4 Gode sammenligningsvilkår

Som låntager er du endvidere sikret rigtig gode sammenligningsvilkår. Du får nemlig tilsendt flere lånetilbud, der indeholder alle de oplysninger, du skal bruge for at foretage en brugbar sammenligning. Dette gør det lettere at finde det bedste lån.

#5 Det er nemt

Lån penge hurtigt og nemt er også en gylden fordel ved at låne online. Takket være den meget enkle låneproces kan du nemlig både udfylde og indsende låneansøgningen, modtage tilbud og få det ønskede lån udbetalt i løbet af få dage. Nemmere bliver det ikke.

Hvornår er det ikke en god idé at låne online?

I forrige afsnit blev du præsenteret for nogle af de mange gode grunde, der er til at låne online, når behovet for flere penge mellem hænderne opstår.

Disse mange fordele har sandsynligvis overbevist dig om, at lån på nettet er attraktive, og det er de på mange parametre også. I visse tilfælde vil det dog ikke være en god idé at låne penge på nettet.

Du bør som udgangspunkt undgå at låne penge på nettet eller andre steder, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret. Det er nemlig meget svært at blive godkendt til et lån på nettet, når man står i sådanne registre.

Det er i det hele taget en dårlig idé at låne penge, hvis du vurderer, at du ikke vil være i stand til at betale de afdrag, der følger med lånet. At misligholde et lån kan nemlig være meget omkostningstungt.

Læg altid et budget, inden du låner penge

Har du allerede lagt et budget, og ser budgettet fornuftigt ud, så lån penge her og nu.

Du har, ved at have udarbejdet et budget, gjort dig selv den store tjeneste, at du har sikret dig, at der er penge til de månedlige afdrag. Dette vil give økonomisk tryghed og en god nattesøvn.

Mangler du fortsat at lægge det vigtige budget, så bør du starte med det. Få tastet dine indtægter og udgifter ind i en skabelon og find ud af, hvor mange penge der er at gøre godt med.

Når dette er gjort, så indhent flere lånetilbud gennem Sambla og optag et lån med rimelige renter og gebyrer.

Sådan lægger du et brugbart budget:

 1. Download en budgetskabelon (dem findes der masser af på nettet)
 2. Indtast alle (uden undtagelser) dine indtægter og udgifter
 3. Beregn dit rådighedsbeløb

Hvad koster det at optage et lån?

Mangler du penge mellem hænderne, så føler du dig måske fristet eller måske endda nødsaget til at ansøge om et lån med det samme.

Inden du gør det, bør du dog lige undersøge, hvad det reelt koster at låne penge. Når det kommer til låneomkostninger, så er det især følgende, du skal tage højde for:

 • Renter (f.eks. variabel rente eller fast debitorrente)
 • Gebyrer (oprettelsesgebyr, betalingsgebyrer m.fl.)

Du skal i langt de fleste tilfælde betale både renter og gebyrer, når du låner penge online. Ved at lægge disse omkostninger sammen, og ved at definere lånebeløb og løbetid, kan du beregne din månedlige ydelse.

En lav månedlig ydelse vil selvfølgelig være at foretrække, men vær også opmærksom på løbetiden. Jo lavere ydelse, desto længere løbetid. Du kan evt. anmode om at forlænge lånets løbetid efter indgået låneaftale, hvis du har svært ved at få det til at hænge sammen.

Eksempler på omkostninger til et lån:

 • Lånebeløb 100.000 kr.
 • Løbetid: 10 år
 • Rente: 7 %
 • Oprettelsesgebyr: 500 kr.
 • Betalingsgebyr: 29 kr. pr. md.

Beløbsstørrelsen har selvfølgelig noget at sige

Hvad det koster at låne penge afhænger selvfølgelig af, om du vil låne 10.000 kr. eller 50.000 kr. Du betaler nemlig typisk renter af hver eneste krone, du låner i banken, hvorfor omkostningerne helt naturligt vil stige i takt med beløbsstørrelsen.

Forsøg derfor at låne så få penge som muligt, så du ikke kommer til at hænge på en større gæld, end hvad din privatøkonomi kan bære.

Lån penge ved at sende en ansøgning med det samme – og få svar samme dag.

Du kan f.eks. ansøge om et lån på 20.000 kr. med en løbetid på 12 måneder. 12 måneder er en meget almindelig løbetid, men der er også mulighed for at få en markant længere løbetid på helt op til 15 år.

Lån penge trods registrering i RKI eller Debitor Registret

Står du registreret i RKI eller Debitor Registret, så kan du som hovedregel ikke låne penge, da sådanne registreringer signalerer en vis økonomisk ustabilitet.

Du kan altid forsøge at sende en låneansøgning med dit NemID / MitID, men chancen for, at du bliver kreditgodkendt er minimal.

Skal du have mulighed for at låne penge trods registrering i et eller begge af de to registre, så skal du typisk stille sikkerhed for lånet. Du kan f.eks. stille sikkerhed i din bil eller i dit hus. At stille sikkerhed for lånet er dog ikke uden risiko.

Lån penge lige nu via din mobil

Står du og mangler penge?

Så kan løsningen være lige i nærheden – du kan nemlig låne penge via din smartphone.

En smartphone kan tjene mange gavnlige formål. Eksempelvis kan mobilen tages i brug, når der skal lånes penge til køb af nye møbler eller til dækning af uforudsete regninger.

For år tilbage skulle man sende en SMS til et bestemt nummer, hvis man ønskede at optage et lån. Kort tid efter modtog man så svar på, om man kunne blive kreditgodkendt. Sådan er det dog ikke længere.

SMS lån er blevet erstattet af mobillån

SMS lån eksisterede i mange år og var ganske populært, men i dag er SMS lån blevet erstattet af mobillån. En lånetype, der lever i bedste velgående.

Ønsker du også at kunne låne uden forsinkelse, og uanset hvor du befinder dig, så lån penge via din mobil. Det er nemt og sikkert.

De fleste banker har en mobilvenlig hjemmeside, ligesom enkelte har udviklet apps til låneoptagelse. De har med andre ord gjort det nemt at låne online fra mobilen.

Påtænker du at låne via din mobil, så bør du tage følgende forholdsregler:

 • Hold dig til mobilvenlige og krypterede lånehjemmesider
 • Hold din smartphone opdateret og sikker med pinkode, ansigtsgenkendelse m.v.
 • Lån aldrig penge i påvirket tilstand
 • Læs altid det med småt

Lån kun penge via din mobil eller anden enhed, hvis du vurderer, at det er forsvarligt.

Låneudbyderne har pligt til at lave en grundig og ærlig kreditvurdering af dig, men du bør også selv overveje og undersøge, om din økonomi kan bære et lån.

Info: Der kan lånes via alle nyere mobiler (smartphones)

Danmark er et sikkert land at låne penge i

Danmark er på mange måder et fantastisk land at bo i.

Som dansker kan du føle dig helt tryg i stort set alle situationer i dagligdagen. Det gælder også, når du skal låne penge.

De danske låneudbydere, herunder bankerne, skal leve op til en lang række love og regler, og mange af disse regler har til formål at beskytte låntagere som dig.

Fra politisk side har man gennem tiden gjort rigtig meget for at sikre gode rammer for et trygt og fair lånemarked.

Senest har man indført en række omkostningslofter, som sikrer dig billigere og mere fordelagtige lån.

Disse love gælder for danske låneudbydere

 • Oplysningskrav ved markedsføring af kreditter – Som låntager har du ret til at få en række standardoplysninger fra banken i henhold til Markedsføringslovens § 18 (stk. 1 og 2).

 • Individuel kreditvurdering – Låneudbyderne skal i henhold til Kreditaftaleloven § 7 c foretage en individuel kreditvurdering af låntageren.

  Siden nye retningslinjer trådte i kraft d. 1. maj 2017 har det ikke længere været tilstrækkeligt at basere kreditvurderinger på statistiske oplysninger.

  I dag er det et krav, at man ikke blot vurderer låntagere ud fra bopæl og alder, men også tager højde for låntagers økonomiske situation.

  Lån penge på nettet, hvis du er indstillet på at indsende kopier af lønsedler og årsopgørelser, hvis du bliver bedt om dette.

 • Omkostningslofter – Siden d. 1. juli 2020 har der været en øvre grænse for, hvor dyrt et lån kan blive for låntageren. Tilbage i 2020 blev der nemlig indført både et ÅOP-loft (35 %) og et omkostningsloft (100 %). Omkostningsloftet betyder, at du maksimalt kan komme til at betale det dobbelte af lånet tilbage i omkostninger.

  I samme ombæring blev der indført et forbud mod at markedsføre kviklån i sammenhæng med gambling.

Vi fraråder at låne penge uden for Danmark

Er det en god eller dårlig idé at låne penge i udlandet, spørger du måske?

Det findes der ikke noget entydigt svar på, da det afhænger af, hvad man lægger vægt på, men for de fleste låntageres vedkommende er det ikke hensigtsmæssigt at låne penge uden for Danmark.

Overvejer du at låne penge i udlandet, eksempelvis i Tyskland, Norge eller Sverige, bør du være bekendt med, hvilke udfordringer der kan være forbundet med dette.

I rigtig mange lande er det et krav, at man har lokalt statsborgerskab, og at man er bosat i landet. I disse lande kan du derfor ikke låne penge, hvis du er dansk statsborger og bor på en dansk folkeregisteradresse.

I andre lande er det muligt at låne online som dansk statsborger. Dette kan være fristende at gøre, hvis der er udsigt til at opnå en lavere rente og / eller færre og mindre gebyrer, men vær på vagt.

Ulemper ved at låne penge i udlandet

Der er både fordele og ulemper ved at låne penge uden for Danmark. Her kommer nogle af ulemperne:

 1. Du skal forholde dig til ord og fagbegreber på et andet sprog (øget risiko for, at du skriver under på noget, som du reelt ikke forstår)
 2. Det kan være svært at blive kreditgodkendt uden et lokalt statsborgerskab
 3. Du har ikke nødvendigvis de samme gunstige klagemuligheder og rettigheder i udlandet
 4. Der er ikke mulighed for dansksproget kundesupport

Dine klagemuligheder som låntager

Skulle du mod forventning støde på en eller flere danske banker, der ikke følger dansk lovgivning, så kan du klage gennem følgende instanser:

 • Ankenævnet for Finansieringsselskaber
 • Det finansielle ankenævn
 • Center for Klageløsning

I første omgang skal du dog forsøge at finde en løsning med låneudbyderen.

Lån penge hurtigt, nemt og sikkert via Sambla. Vi henviser kun til danske udbydere, der overholder dansk lovgivning.

Tip: Som låntager kan du med fordel sætte dig ind i dine rettigheder

Lån penge uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed har eksisteret i mange år og er bestemt ikke blevet mindre efterspurgte med tiden.

I dag ønsker rigtig mange danskere at optage et lån, hvor det ikke er nødvendigt at stille sikkerhed over for långiver, og heldigvis kan dette ønske indfries.

Mangler du penge, og er du ikke interesseret i at stille sikkerhed for lånet i form af pant i dit hus, bil eller værdipapirer, så har vi her den helt rigtige lånetype for dig.

Du kan nemlig låne både små og store beløb uden at skulle pantsætte dine værdier, f.eks. dit hus. Ja, faktisk kan du låne op til 400.000 kr. uden sikkerhed.

At låne penge uden sikkerhed er selvfølgelig forbundet med både fordele og ulemper. Du skal med udgangspunkt i disse fordele og ulemper gøre op med dig selv, om det er det rigtige lån for dig. I næste afsnit vil vi præsentere dig for fordelene.

Fordele ved at optage et lån uden sikkerhed

De mest populære lån er typisk de lån, der byder på flest attraktive fordele. Det er også tilfældet med denne type lån. Der er nemlig adskillige gode grunde til at optage et lån uden sikkerhed.

Nogle af fordelene er indlysende, mens andre måske vil overraske dig. Om ikke andet vil du kunne læse om alle de positive sider ved denne type lån nedenfor:

 1. Du kan låne penge, selvom du ikke ejer noget (der skal nemlig ikke stilles sikkerhed i bil, bolig eller andet)
 2. Der er mindre papirarbejde
 3. Du får lånet udbetalt hurtigt
 4. Det er 100 % trygt
 5. Det er nemt (det hele kan klares online)
 6. Der er ingen grænser mht. lånets formål (du kan låne til stort og småt)

Hvordan vurderer bankerne mig?

Hvad end du anmoder om et mindre lån på 30.000 kroner eller et større lån på 300.000 kroner, så skal du vurderes af de banker, du rækker ud til med ønsket om at få et lånetilbud.

Bankerne vurderer alle låntagere individuelt, og hvis de ikke mener, at din kreditværdighed er tilstrækkelig god, er der en vis risiko for, at din anmodning om et lån vil blive afvist.

Som låntager kan du ikke ændre på bankernes krav, men du kan selv gøre noget for at fremstå så attraktiv som muligt, når du skal optage et lån.

Bankerne fokuserer bl.a. på følgende faktorer:

 • Din betalingsevne
 • Dine indtægter og udgifter samt rådighedsbeløb
 • Dine eksisterende lån (hvis nogen)
 • Din formue
 • Din betalingsvillighed (hvis du afdrager på eksisterende lån)

Det er altså ikke bare én ting, der afgør, om du kan få bevilget et lån eller ej. Du vurderes derimod på mange parametre, og derfor er det ikke altid nok at have en høj indtægt.

Blandt de vigtigste faktorer er det værd at fremhæve rådighedsbeløb og eksisterende gæld. Det kan nemlig være meget svært at låne penge, hvis man har et lavt rådighedsbeløb og / eller en stor eksisterende gæld.

Hvordan øger jeg mine chancer for at få bevilget et lån?

I forrige afsnit kiggede vi på, hvordan bankerne vurderer dig, når du ansøger om et lån. Med dette på plads kan vi nu dykke ned i, hvordan du kan øge dine chancer for at få bevilget det ønskede lån på nettet.

For ja, der er noget, du kan gøre.

Du kan gøre følgende for at øge dine chancer:

 1. Ansøg sammen med en anden (f.eks. en kæreste, ægtefælle eller bror)
 2. Vælg en længere løbetid (så falder den månedlige ydelse nemlig)
 3. Skær ned på dine udgifter (så du opnår et højere rådighedsbeløb)
 4. Øg din indtægt hvis muligt (tag f.eks. flere vagter eller indled en lønforhandling på jobbet)

Undervurdér ikke betydningen af løbetidens længde

Især punkt nummer to – at vælge en længere løbetid – er værd at fremhæve.

Du kan nemlig øge dine chancer markant ved at vælge en lidt længere løbetid end først tænkt.

Hvis du vælger en kort løbetid, med en dertilhørende høj månedlig ydelse, så risikerer du, at du bliver afvist i banken, hvis dit rådighedsbeløb ikke er tilstrækkeligt højt. Derfor kan det give mening at skrue lidt op for løbetiden.

Her er fordelene ved at vælge en længere løbetid:

 1. Du øger dine chancer for at blive godkendt til lånet
 2. Du får mere luft i budgettet (idet du ikke skal bruge hele dit rådighedsbeløb på gældsafvikling)

Hvem kan ansøge om at låne penge?

I princippet vil alle kunne ansøge om et lån.

Det er som udgangspunkt kun, hvis du er under 18 år, eller hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, at du ikke kan ansøge om et lån. I sådanne tilfælde vil du nemlig typisk blive afvist allerede i ansøgningsprocessen.

Som låntager vælger du selv, om du ansøger alene, eller om du ansøger med en medansøger. Vælger du sidstnævnte løsning, så sørg for, at begge parter er indforståede med, hvilke risici der kan være forbundet med at optage et lån.

Ansøg og lån penge nu, hvis du matcher de krav, der defineres af bankerne. Hos Sambla har vi udviklet et yderst simpelt ansøgningssystem, der gør, at du nemt og hurtigt kan sende din ansøgning.

Der kan være flere krav ved optagelse af større lån

Jo større lån, desto flere og strengere krav vil der typisk være.

Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser, men ofte har det betydning for lånekravene, om det drejer sig om et lille, stort eller mellemstort lån.

Forvent derfor, at du skal matche flere krav, hvis du f.eks. skal låne 400.000 kroner eller et andet beløb i den høje ende.

Skal du gøre dig forhåbninger om at optage et stort lån til finansiering af f.eks. en tilbygning, bil, jordomrejse eller boligrenovering, så ser bankerne gerne, at du har et højt rådighedsbeløb og ikke har misligholdt gæld.

I sidste ende er det banken, der er herre over, hvor mange penge du kan låne. Du kan derfor godt risikere, at du kun kan få bevilget et lån på 350.000 kroner, selvom du har anmodet om et lån på 425.000 kr.

Kan det lade sig gøre at låne penge uden kreditvurdering?

Det korte svar er; nej, det kan desværre ikke lade sig gøre.

I henhold til Kreditaftaleloven § 7 c har långiver, eksempelvis banken, nemlig pligt til at vurdere forbrugerens kreditværdighed på baggrund af fyldestgørende oplysninger.

Derfor vil kreditvurderingen være obligatorisk, uanset hvilken af de danske banker du henvender dig til.

En kreditvurdering foretages ikke kun for at beskytte banken for tab. Sådanne vurderinger tjener også et vigtigt formål for låntagerne.

Resultatet af kreditvurderingen vil nemlig vise, hvorvidt din økonomi er rustet til at kunne bære et lån.

Selvom kreditvurderingen er med til at forlænge låneprocessen, så er det altså en positiv ting, at du får vurderet din kreditværdighed, inden du får bevilget et lån.

Lån penge uden at være i arbejde

Det er muligt at låne penge uden at være i arbejde.

De fleste banker kræver, at du har en indtægt, men denne indtægt skal ikke nødvendigvis stamme fra et job. I mange tilfælde er det tilstrækkeligt at have en indtægt fra dagpenge, kontanthjælp e.l.

Som vi tidligere var inde på, så spiller netop din indtægt en rolle for dine lånemuligheder, så har du en lav indtægt, fordi du er arbejdsløs, så må du forvente, at det har betydning for, hvor du kan låne penge, og hvor meget du kan låne.

Der er følgende ulemper ved at optage et lån uden at være i arbejde:

 • Du kan typisk ikke låne et så højt beløb
 • Du vil muligvis skulle betale en højere rente end andre
 • Der er en øget risiko for, at du ikke vil blive kreditgodkendt

Så mange danskere låner penge

Danmark er et forholdsvist lille land, men trods det er det danske lånemarked relativt stort.

Gennem livet vælger de fleste danskere at låne penge på et eller andet tidspunkt. Det er f.eks. meget normalt at optage boliglån og billån, men også andre lånetyper såsom kviklån står i høj kurs hos danskerne.

Interessen for at låne penge er især stor blandt de unge i aldersgruppen 18-29 år. Blandt de unge er der især stor efterspørgsel på forbrugslån og kviklån, som er kendt for at være lette og hurtige at optage. Til gengæld er renterne og gebyrerne høje.

4 ud af 10 fortryder at have optaget et lån

Ifølge Rådtilpenge.dk / Finanstilsynet fortryder omkring 4 ud af 10 danskere, at de har optaget et kviklån. En stor andel af disse fortryder, idet de med tiden har erfaret, at omkostningerne til lånet har været højere end først antaget.

Da andelen af danskere, der fortryder, at de har optaget et lån, er så høj, så er det vigtigt, at man tænker sig godt om, inden man underskriver en låneaftale.

Der findes, som vi kommer ind på i næste afsnit, fortrydelsesretten, men bruger man ikke den i tide, så kan man risikere at hænge på et dyrt lån.

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du låner penge

Lån penge her og nu – med ret til at fortryde.

Hos Sambla ønsker vi at sikre den bedste låneoplevelse for vores brugere. Derfor gør vi opmærksom på muligheden for at fortryde en låneaftale.

I henhold til Kreditaftalelovens § 19 har du 14 kalenderdage til at fortryde og annullere dit lån.

Det kan du vel at mærke gøre uden at skulle indsende en lang redegørelse. Du skal blot give banken besked om, at du vil annullere lånet.

Dette skal ske inden for den oplyste frist på 14 dage.

Fortrydelsesretten gør sig gældende, uanset om du har optaget lånet online eller offline.

Som udgangspunkt er det helt gratis at fortryde et lån, så længe man tilbagebetaler lånet rettidigt. Som låntager kan du i øvrigt annullere din låneaftale via telefon, mail eller brev.

Tip: Tænk altid langsigtet, når det drejer sig om lån og økonomiske beslutninger

Du kan måske indfri dit lån før tid

Som forklaret i forrige afsnit, så gælder fortrydelsesretten kun i 14 kalenderdage. Efter 14 dage kan du derfor ikke annullere dit lån.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du ikke kan indfri dit lån før om X måneder eller år.

Hvis du ikke skal bruge lånet alligevel, eller hvis du bliver i stand til at indfri lånet hurtigere end planlagt, så skal du indlede en dialog med banken.

Du har i de fleste tilfælde mulighed for at indfri lånet før tid, hvis du ønsker det.

2023-08-31

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån penge

Hvad er kravene for at for få et lån via Sambla?

Du skal være mindst 18 år gammel og have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr. Du skal have fast bopæl i Danmark. Kravene er fastsat af de långivere som vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke ansøgere der kan få lån. De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Lånetilbuddet er først bindende, når långiveren har verificeret alle oplysninger.

Hvor hurtigt går det at låne penge gennem Sambla?

Du vil modtage de første svar indenfor få minutter. Da vi arbejder med over 7 banker og långivere, kan det tage op til 24 timer, før alle långivere har svaret. Derefter kan du vælge hvilket tilbud du vil have, og derfra går der fra 1-3 dage før lånet er udbetalt.

Hvilken rente og månedlig ydelse får jeg når jeg låner gennem Sambla?

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og kigger på din betalingsevne og dine muligheder for at tilbagebetale lånet i fremtiden. På denne baggrund afgør den enkelte långiver hvilken rente du skal have.

Hvad koster det at optage et lån gennem Sambla

Det er helt gratis og uden binding at ansøge om et lån via Sambla. Hvis du optager et lån gennem Sambla, skal du ikke betale os noget.

Er det bindende at låne penge gennem Sambla?

Nej! Det er helt gratis og uden binding. Og hvis du ikke finder et forslag du kan lide, har det jo slet ikke kostet dig noget alligevel. Lånet bliver først bindende, når du har valgt et forslag og accepteret det fra banken.

Hvor mange banker bliver min ansøgning sendt til?

Sambla arbejder med over 6 banker og långivere i Danmark. Alle disse långivere får chancen for at give dig et låneforslag, når du ansøger.

Er der bedre chancer for at få et lån, hvis jeg har en medansøger?

Ja, du øger chancen for en positiv kreditvurdering, hvis du ansøger med en medansøger, da dette er baseret på to indkomster i stedet for en. Dette er dog ikke et krav.

Kan jeg låne penge selvom jeg står i RKI?

Nej, der er desværre ingen banker vi arbejder sammen med, som kan tilbyde lån hvis man står i RKI

Hvilket lån skal jeg vælge?

At vælge det rigtige lån kan være en hel videnskab.

Alle har en holdning til, hvilket lån og hvilken låneudbyder der er bedst, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden.

Den eneste måde, hvorpå du kan finde dit ideelle lån er ved at koncentrere dig 100 % om egne behov, økonomi og præferencer. Om du er bedst tjent med et forbrugslån, kviklån eller en helt tredje lånetype afhænger nemlig af dine præferencer.

Det kan desuden være en god idé at søge privatøkonomisk rådgivning.

Hvad koster det at indfri et lån før tid?

At indfri et lån før tid kan i mange tilfælde spare dig for mange penge, men det er ikke altid en god idé set med økonomiske briller. I nogle tilfælde er det helt gratis at indfri et lån, mens man andre gange skal betale et større indfrielsesgebyr.

Vilkårene kan variere fra aftale til aftale, hvorfor du er nødt til at dykke ned i din individuelle låneaftale. Du kan også spørge banken i tvivlstilfælde.

Hvad er afdragsfrie lån?

Afdragsfrie lån er sat i verden for at skabe luft i økonomien hos låntagerne. Når du optager et afdragsfrit lån, så vil der nemlig være en forudbestemt periode, hvor du ikke skal betale af på lånet.

I denne periode betaler du kun renter og gebyrer. Dette kan være en god løsning, hvis du har anden gæld, der skal tilbagebetales. Den afdragsfrie periode kan strække sig fra få måneder og op til mange år.

Hvor meget kan jeg låne?

I dag kan man låne fra få tusinde kroner og op til mange hundrede tusinde kroner. Hos vores samarbejdende banker kan du låne fra 5.000 kr. og op til 400.000 kr.

Det er dog forskelligt fra person til person, hvor meget man kan få lov at låne. Det afhænger af en lang række forskellige faktorer, der defineres af de enkelte låneudbydere.

Man kan dog sige, at jo bedre privatøkonomi man har, desto flere penge kan man låne. Hvor meget du kan låne afhænger af faktorer som månedlig indtægt, rådighedsbeløb, gæld, låneformål m.v.

Hvilket lån skal jeg vælge?

At vælge det rigtige lån kan være en hel videnskab. Alle har en holdning til, hvilket lån og hvilken låneudbyder der er bedst, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden. Den eneste måde, hvorpå du kan finde dit ideelle lån er ved at koncentrere dig 100 % om egne behov, økonomi og præferencer. Om du er bedst tjent med et forbrugslån, kviklån eller en helt tredje lånetype afhænger nemlig af dine præferencer. Det kan desuden være en god idé at søge privatøkonomisk rådgivning.

Remember DK
Nordcredit DK
Leasy DK
TF Bank DK
Ferratum DK
Ikano Bank DK
KreditNU DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
Cashper DK
Resurs Bank DK (Car)
AcceptLån DK