Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Forbrugslån uden sikkerhed

Check mark iconForbrugslån op til 400.000 kr

Check mark iconFind det billigste forbrugslån for dig

Check mark iconSammenlign forbrugslån helt gratis hos Sambla

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Forbrugslån er en populær lånetype med et utal af fordele. Fordele som let ansøgningsproces, hurtig udbetaling og gode sammenligningsmuligheder har gjort det til et attraktivt alternativ til det traditionelle banklån.

Find det bedste og billigste forbrugslån uden sikkerhed for dig

De eftertragtede forbrugslån er lån, der optages for at dække en eller anden form for forbrug – f.eks. køb af nyt fjernsyn, vaskemaskine eller gasgrill. Lånetypen skiller sig ud fra f.eks. billån og bådlån på den måde, at forbrugslånet kan bruges til alle tænkelige forbrugsvarer- og services. Du behøves som hovedregel ikke at redegøre for låneformålet. Du undgår desuden at stille sikkerhed for lånet.

Typisk foregår både ansøgning, behandling og udbetaling af forbrugslån online. Via din smartphone eller anden enhed kan du ikke kun finde billige forbrugslån. Du kan også sammenligne lånetilbud, sende ansøgninger, samle mindre lån m.v. Det kan du gøre derhjemme eller på farten – det digitale låneunivers holder aldrig lukket.

Det er også via nettet, at du kan optage forbrugslån uden sikkerhed. Denne mulighed skal vi nok vende tilbage til senere i guiden.

Læs også: Hvad er et forbrugslån?

Hvad definerer det bedste forbrugslån?

Skal du optage et nyt lån, så bør du helt naturligt gå efter det bedste af slagsen. I den anledning vil du nok spørge dig selv, hvad der i virkeligheden definerer det bedste forbrugslån.

At definere det bedste lån er ingen let opgave. Dét lånetilbud du finder attraktivt er ikke nødvendigvis attraktivt i din kollegas øjne. Hvor godt lånet er vil nemlig afhænge af, hvad man sammenligner med, hvilke præferencer man har m.v.

Et lån er som udgangspunkt godt, hvis der kan sættes flueben ved følgende:

 • Lav rente

 • Simpelt ansøgningssystem (skal nemt og hurtigt kunne udfyldes)

 • Hurtig udbetaling

 • Høj anonymitet

 • Høj sikkerhed

 • Professionel service

 • Ingen krav om at stille sikkerhed

Finder du ikke ét lån, der lever op til alt ovenstående, så kan du evt. gå efter det tilbud, der opfylder flest af dine ønsker. Overvej i den henseende, om du f.eks. vægter en lav rente højere end servicen.

Sidste punkt – omhandlende at kunne optage et forbrugslån uden sikkerhed – er det vigtigste for mange låntagere. Det skyldes, at mange ikke har lyst til at skulle stille sikkerhed i f.eks. deres hus.

Læs også: Fordele og ulemper ved forbrugslån

Forbrugslån med lave renter

De fleste låntagere drømmer om billige renter på forbrugslån – og dén drøm kan nu virkeliggøres.

En kombination af øget konkurrence og flere restriktioner på lånemarkedet har nemlig haft en positiv indvirkning på renteniveauet. Det betyder, at du nu kan optage et lån med en lav fast rente.

Du kan også undersøge fordelene ved en variabel debitorrente, hvis du foretrækker et lån med variabel rente. Der er plusser og minusser ved begge dele.

Vi kigger nærmere på de to rentetyper nedenfor:

 • Variabel debitorrente: Renteprocenten kan variere i løbet af lånets løbetid

 • Fast debitorrente: Renteprocenten er fast i hele lånets løbetid (ingen udsving)

Optager du et lån med en variabel debitorrente, så kan du være heldig, at renten falder, da du derved vil kunne spare penge. Du kan dog også risikere, at renten stiger, og dit lån derfor bliver dyrere. Med et lån med en fast debitorrente løber du ikke denne risiko.

Info: Debitorrente er også kendt som effektiv rente (rente inkl. renters rente)

Få en attraktiv løbetid på dit forbrugslån

Hvad er den ideelle løbetid på et forbrugslån?

Ved optagelse af et lån skal du først og fremmest koncentrere dig om to parametre; lånebeløb og løbetid. Sidstnævnte faktor – løbetid – kaldes også for afdragsperiode og tilbagebetalingstid.

En hensigtsmæssig løbetid er en løbetid, der harmonerer med din privatøkonomi. Du opnår en lav månedlig ydelse ved at vælge en lang tilbagebetalingstid, men vil til gengæld også være gældsat i længere tid og skal betale renter af lånet på månedsbasis.

Med afsæt i dit privatbudget og økonomiske beregninger kan du finde den ideelle løbetid. Ved mindre lån kan en løbetid på 1-3 måned(er) være tilstrækkelig, mens det andre gange er belejligt med 100+ måneder. Skulle du ende med at vælge en for kort løbetid i forhold til, hvad din økonomi tillader, så kan du sandsynligvis få forlænget afdragsperioden. Det er typisk også muligt at få en kortere løbetid end først ønsket.

Info: Løbetid er et udtryk for tilbagebetalingsperioden angivet i måneder og / eller år

Det skal være nemt og hurtigt

Denne type lån er kendt for at være både nem og hurtig.

- Nem i den forstand, at man kan låne online ved at indtaste få oplysninger.

- Hurtig i den forstand, at både svar og udbetaling sker prompte.

En af grundene til, at mange danskere vælger et forbrugslån i stedet for et bank lån er, at førstnævnte er både nemmere og hurtigere at optage. Med forbrugslånet kan man typisk spare en masse møder, dokumentation og sikkerhed væk. Desuden er det muligt at optage forbrugslån uden sikkerhed – der findes ikke tilsvarende banklån uden sikkerhed.

Et lån til forbrug bærer ofte præg af noget akut, hvorfor den korte proces kan gøre det hele lidt lettere. Har du f.eks. fået tilsendt en tandlæge- eller mekanikerregning, der skal betales inden for 8 dage, så er det en fordel, at du hurtigt kan få lånet udbetalt. Så kan du nemlig hurtigt få betalt regningen og begynde at koncentrere dig om de månedlige afdrag, der gerne skal matche din økonomiske situation.

Info: Mange låneudbydere tilbyder under 5 minutters svartid på låneansøgninger

Udbetaling samme dag

Det bedste lån bør også byde på hurtig udbetaling. Vælger du at optage et forbrugslån i dag, så skal du optimalt set have pengene på kontoen, inden dagen er omme. Dette er du muligvis ikke vant til, hvis du plejer at låne i banken. Ved denne lånetype er det ikke desto mindre næsten kutyme, at lånet udbetales samme eller næstkommende hverdag.

Hos mange, men ikke alle, låneudbydere kan du få svar på din ansøgning og få pengene inden for 24 timer. Nedenfor bringer vi nogle tips til at opnå en så kort udbetalingstid som overhovedet muligt:

 1. Ansøg på en bankdag (mandag-fredag)

 2. Ansøg så tidligt på dagen som muligt

 3. Vælg en låneudbyder, der har samme bank som dig (hvis muligt)

 4. Vælg en låneudbyder med automatisk behandling af ansøgninger

Hos landets forskellige låneudbydere kan du opleve udbetalingstider på alt mellem 1 time og 5 dage. Det svinger meget.

Forbrugslån sammenligning: Find det billigste lån

Som låntager har du helt sikkert et vigtigt mål med din sammenligning; at finde det billigste forbrugslån.

Der er ingen grund til at betale 10 % i rente, hvis du kan få et lån med 5 % i rente eller måske endda et rentefrit forbrugslån. Renteprocenten vil trods alt have en afgørende betydning for, hvor meget det koster at låne 10.000, 50.000 eller et helt tredje beløb.

For at finde det billigste lån skal du have øje for et vigtigt lånebeløb – begrebet er samlet kreditbeløb. Et billigt lån er nemlig et lån med et lavt samlet kreditbeløb. Det samlede kreditbeløb er det beløb, du skal betale tilbage inkl. renter og gebyrer. Når du kender dette beløb, så har du et konkret svar på, hvad det koster at låne det givne beløb.

Du kan via vores forbrugslån oversigt finde lån med lave omkostninger. Disse lån skal betales tilbage inden for x måneder / år. Mangler du flere penge mellem hænderne, og vil du gerne holde de samlede kreditomkostninger nede, så sammenlign dig vej til det mest fordelagtige lån:

 1. Start med at definere dine ønsker til lånebeløb og løbetid

 2. Anvend vores låneberegner til beregning af forbrugslån

 3. Få tilsendt 3 uforpligtende tilbud

 4. Vælg det bedste tilbud og underskriv med dit NemID

Sammenlign forbrugslån med udgangspunkt i ovenstående for at finde det billigste. Der findes også et, der passer til dine behov. Du kan sortere i de forskellige lån ved at angive dine ønsker og præferencer.

De fleste kan låne penge billigt

Ønsket om et billigt og nemt forbrugslån kan indfries af de fleste. Der er dog nogle basale krav, der skal overholdes, for at man kan ansøge om et lån. Nogle krav tager udgangspunkt i dansk lovgivning, mens andre er defineret af låneudbyderne selv. Minimumskravene er typisk som følger:

 • Du skal være 18 år

 • Du skal have adgang til NemID (dit NemID skal bruges ifm. ansøgningen)

 • Du skal have en fast indtægt

 • Du skal være bosat i Danmark

At du kan blive godkendt til at låne er ikke ensbetydende med, at du kan låne billigt. Låneomkostningerne og i særdeleshed renterne afhænger af din privatøkonomiske situation. Her vil bl.a. en høj indtægt og et højt rådighedsbeløb gavne din kreditvurdering. Jo bedre kreditvurdering, desto lavere omkostninger.

Er der ekstra krav, når det drejer sig om forbrugslån uden sikkerhed?

Nej, det er der som udgangspunkt ikke.

Når du ikke stiller sikkerhed for dit forbrugslån, så kan du dog komme ud for, at der stilles lidt strengere krav til din indtægt og din privatøkonomi.

Kreditor vil gerne have en vis sikkerhed for, at lånet bliver tilbagebetalt, og i den anledning vil det være en fordel, hvis du kan dokumentere, at du har en høj indtægt og / eller et højt rådighedsbeløb.

Sæt fokus på de årlige omkostninger i procent (ÅOP)

ÅOP er et meget anvendt lånebegreb – og med god grund.

ÅOP definerer de årlige omkostninger i procent og må siges at være et af de vigtigste nøglebegreber. Når du sammenligner forbrugslån online, så vil du opleve, at netop ÅOP kan variere markant fra lån til lån.

I henhold til dansk lov, så skal dette nøglebegreb oplyses til forbrugeren i et kreditforhold.

ÅOP er et vigtigt begreb, idet det tager udgangspunkt i alle lånets omkostninger. Det er derforuden en meget sammenlignelig faktor, hvilket er en fordel, når man netop forsøger at finde et lån med lave omkostninger.

Info: ÅOP definerer dine samlede låneudgifter pr. år udtrykt i procent

Overvejer du et forbrugslån uden sikkerhed?

Så er du langt fra alene.

Danskerne har øjnet de mange fordele ved at optage forbrugslån uden sikkerhed. Ved optagelse af et sådant lån skal du ikke pantsætte ejendele for at blive godkendt til det ønskede lån. Ved andre lånetyper er det almindelig praksis, at låntager pantsætter hus og / eller bil.

Skulle du f.eks. stille sikkerhed med fast ejendom, så kunne du risikere, at långiver tvang dig til at sælge dit hus for at indfri din gæld.

Typisk stiller man sikkerhed med forskellige aktiver, såsom bil og hus, når man optager et større lån. Det er dog sjældent en betingelse, når det drejer sig om et forbrugslån. Du kan dermed sove roligt om natten, velvidende om at der ikke kan gøres udlæg i dine værdier.

Info: De fleste online lån kan optages uden pantsætning af nogen art

Hvor kan man optage billige forbrugslån uden sikkerhed?

Det er muligt at optage billige forbrugslån og forbrugslån uden sikkerhed, men er det også muligt at kombinere de to muligheder?

Ja, det er rent faktisk muligt at optage et forbrugslån uden sikkerhed uden at skulle betale tårnhøje omkostninger.

Disse attraktive forbrugslån kan optages på nettet, hvor de digitale låneudbydere er i stor priskonkurrence. Udbyderne ved, at de skal være billige for at tiltrække låntagere, og derfor er de villige til at presse renterne og gebyrerne langt ned.

Derudover kræver de ikke, at du stiller sikkerhed for dit forbrugslån.

Er du registreret i RKI?

At være stemplet som dårlig betaler er, naturligvis, ingen god ting – og slet ikke, hvis man gerne vil optage et lån. I dét øjeblik man bliver registreret i RKI, mister man nemlig op til flere friheder. Du mister bl.a. muligheden for at optage lån, tegne mobilabonnementer, få en bankkonto m.v.

Dette kan få store konsekvenser for dig, der gerne vil låne penge, men ikke kan blive godkendt til et forbrugslån pga. din RKI registrering. Kan du ikke blive godkendt til dette lån, så kan du sandsynligvis heller ikke få bevilget et banklån.

Som RKI registreret råder vi dig til følgende:

 1. Dan dig et overblik over dine kreditorer og samlede gæld

 2. Læg et realistisk budget

 3. Lav en afbetalingsplan

 4. Indgå i dialog med dine kreditorer

 5. Betal din gæld ud

 6. Bed om at blive slettet fra RKI efter endt tilbagebetaling

Du vil som udgangspunkt være registreret som dårlig betaler, indtil du har indfriet din gæld, eller når der er gået 5 år.

Læs også: Forbrugslån RKI ingen hindring

Ansøg om lånet gratis og uforpligtende

I bund og grund er der ingen risiko forbundet med at ansøge om et lån. Når du ansøger, udtrykker du nemlig blot et ønske om at få udarbejdet et lånetilbud. På dette tidspunkt har du ikke forpligtet dig til noget og kan dermed blot afslå det kommende tilbud, hvis det ikke er tilfredsstillende. Har du f.eks. ikke fået indfriet dit ønske om en lav månedlig ydelse, så kan du frit fortsætte din jagt på drømmelånet.

Der er massevis af spørgsmål (men også lige så mange svar) om forbrugslån. Vi gennemgår her nogle af spørgsmålene med dig nedenfor.

2021-12-15

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - forbrugslån

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et alsidigt lån med et valgfrit låneformål, ingen krav om pantsætning og hurtig udbetaling. Du kan bruge pengene, som du ønsker, og vil kun skulle overholde en række krav for at blive kreditgodkendt. Et hurtigt forbrugslån vil ofte kunne udbetales inden for 24 timer.

Hvad er renten på forbrugslån?

Renten på et forbrugslån fastsættes i forbindelse med behandlingen af låneansøgningen og dertilhørende kreditvurdering. Renten på netop dit lån afhænger bl.a. af, om du låner alene eller sammen med en medansøger – f.eks. din ægtefælle. Brug vores beregner til at finde renten.

Kan renten ændre sig på et forbrugslån?

Der er to typer rentesatser - variabel og fast. På dit forbrugslån har du normalt en variabel rente. Det betyder, at banken kan justere renten, hvis markedsforholdene ændres. Rentesatsen kan således gå op og ned.

Hvad er kravene for at ansøge om et forbrugslån hos Sambla?

Du skal være mindst 18 år gammel og have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr. Du skal have fast bopæl i Danmark. Kravene er fastsat af de långivere som vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke ansøgere der kan få lån. De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Lånetilbuddet er først bindende, når långiveren har verificeret alle oplysninger.

Hvor meget kan jeg låne?

Du kan ansøge om at låne op til 500.000 kr. Selve beløbet som den enkelte långiver er villig til at låne ud afhænger af en lang række faktorer.

Hvornår overføres pengene til min konto?

Det afhænger af, hvilken långiver du indgår en låneaftale med. Regn dog med 1-3 dage fra at du underskriver låneaftalen. Visse långivere udbetaler dog hurtigere, men dette vil fremgå at lånetilbuddet.

Hvem tager forbrugslån?

Der er som bekendt både fordele og ulemper ved forbrugslån. En af fordelene er, at de fleste danskere kan blive godkendt. Det forklarer også, hvorfor denne type lån er populær blandt både unge, voksne og pensionister. Især de unge i aldersgruppen 20-29 år har udvist stor interesse i de mindre forbrugslån. Det viser en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Har jeg brug for en fast indkomst for at ansøge om et forbrugslån?

Hvis du vil ansøge om og sammenligne forbrugslån med Sambla, har du brug for en månedlig indkomst på mindst DKK 5.000. Hvis du møder dette krav, er over 18 år og har haft bopæl i Danmark i mindst 1 år, er du velkommen til at ansøge om et forbrugslån.

Kan jeg betale mit forbrugslån af hurtigere?

Du kan betale dit forbrugslån af når du vil. Hvis du vælger at betale lånet, skal du betale renter på lånet frem til den næste månedsbetalingen, men ikke for tiden derefter.

Kan jeg bruge forbrugslånet til hvad som helst?

Ja! Du kan vælge at bruge dit forbrugslån til lige hvad du vil - såsom at købe en ny bil, et depositum eller afbetale eksisterende lån.

Resurs Bank DK
Cashper DK
Remember DK
Resurs Bank DK (Car)
Nordcredit DK
Unilån DK
TF Bank DK
Ikano Bank DK
Facit Bank DK
KreditNU DK
AcceptLån DK
Leasy DK
Ferratum DK
Bank Norwegian DK