Samlelån
Samle lån op til 500.000 kr
Saml dine lån helt gratis hos Sambla
Få en lavere rente ved at samle dine lån
Som forbruger kan man få behov for at låne penge i mange forskellige situationer. Af følgende grund kan man let komme til at have flere aktive lån på én gang.
Saml forbrugslån - få en bedre rente
Dette er ganske tilladt, men for overskuelighedens og ikke mindst økonomiens skyld kan det være ideelt at samle disse (ofte) mindre lån.
Et samlelån kan i dette tilfælde være en rigtig god løsning på din udfordring. Hos Sambla kan du frit indhente tilbud på sammenlægning af lån fra vores mange samarbejdspartnere.
Med få klik kan du indhente op til flere lånetilbud, som du kan vælge og vrage mellem. Det er gratis og uforpligtende.
Du kan f.eks. samle forbrugslån, hvis din gæld fordeler sig på to eller flere forbrugslån.
Hvad er et samlelån?
Et samlelån optages med henblik på at samle flere små lån – typisk med en større økonomisk besparelse i sigte. Du samler dermed hele din gæld hos én og samme kreditor – med en lang række fordele til følge.
Med samlelånet er der udsigt til en lav rente og overkommelige gebyrer.
Muligheden er desuden til stede, hvad enten man har brug for 75.000, 100.000 eller måske 500.000 kr. til at indfri eksisterende lån.
At samle gæld kan have en positiv indvirkning på din økonomi, så hvorfor ikke ansøge om lånet i dag?
Saml dine forbrugslån og øvrige lån ét sted og tag del i de mange fordele. Find fordelene i næste afsnit.
Fordele ved sammenlægning af lån
Sammenlægning af lån er forbundet med et utal af uimodståelige fordele.
Dette er fordele, som de fleste, forudsat en positiv kreditvurdering, kan tage del i. Er du ikke helt bevidst omkring de mange fordele, så lad os præsentere dig for dem.
-
Få ét lån med en lav rente – Du kan nu indfri dit ønske om at låne til en lav rente ved at optage et samlelån. Når du f.eks. optager ét lån a 100.000 kr. i stedet for 20 lån a 5.000 kr., så får du typisk en lavere rente. Denne lave(re) rente vil spare dig for store summer hver måned.
-
Få det fulde overblik – Når man har flere forskellige lån, kan det være svært at bevare overblikket. Derfor kan man med god grund samle al gælden i ét lån. Så skal du kun forholde dig til dét ene lån. På den måde reducerer du bl.a. risikoen for at misse betalinger af afdrag.
-
Få flere penge mellem hænderne – Et samlelån er også din mulighed for at få flere penge mellem hænderne. Antager vi, at du kan spare penge på både renter og gebyrer, så vil det medføre nogle store besparelser. De sparede penge kan sættes direkte over på opsparingen eller bruges på diverse fornøjelser.
-
Bliv hurtigere gældfri – Med udsigt til lavere samlede kreditomkostninger vil du formentlig kunne indfri din gæld tidligere end beregnet. Drømmer du netop om at blive gældfri, så kan du komme et skridt nærmere denne drøm.
-
De fleste bliver godkendt til at samle lån – Ligesom med alle andre lån, så skal man kreditvurderes og godkendes. Ved denne lånetype bliver langt de fleste forbrugere godkendt, hvorfor du også bør kunne få indfriet dit ønske om ét samlet lån.
-
Der ydes stor fleksibilitet mht. lånebeløb og løbetid – Ved optagelse af samlelån kan du – med få undtagelser – selv bestemme både lånebeløb og løbetid. Skal du f.eks. låne 100.000 kr. for at indfri en række dyre lån, så bestemmer du typisk selv, om løbetiden skal lyde på 10 måneder eller 10 år.
Udbredt at samle forbrugslån
Det er efterhånden ret udbredt at samle forbrugslån – og med god grund.
Det typiske forbrugslån byder på en høj ÅOP (årlige omkostninger i procent) grundet de høje renter og gebyrer.
Derfor vil flere aktive forbrugslån virkelig kunne mærkes på den gennemsnitlige danskers økonomi.
En mindre gæld vil hurtigt kunne vokse sig stor grundet de høje låneomkostninger. Endvidere kan man risikere at ende i en gældsspiral, hvis man optager nye forbrugslån for at indfri de gamle.
Ovenstående forklarer, hvorfor fortsat flere danskere gør sig tanker om at samle lån med høje samlede kreditomkostninger. Det forklarer også, hvorfor du bør overveje denne løsning.
Har du gennem tiden lånt penge til både rejser, hvidevarer, cykler og / eller andre former for forbrug, så har du sandsynligvis opbygget en stor gæld fordelt på flere lån.
Er det tilfældet, så bør du undersøge, om sammenlægning eller omlægning af lån kan give mening i dit tilfælde.
Et forbrugslån kan være en god her-og-nu-løsning, men har du flere forbrugslån, og oplever du, at omkostningerne er begyndt at tære på din økonomi? – Så tag affære.
Det er også muligt at samle andre typer af lån (bl.a. billån)
Info: Det kan i de fleste tilfælde svare sig at sammenlægge flere forbrugslån
Hvem kan blive godkendt til et samlelån?
Sammenlægning af lån (og dertilhørende indfrielse af lån) er en god lånemulighed for rigtig manges vedkommende. For at få bevilget et sådant lån skal man dog opfylde en række krav.
De helt konkrete krav for at låne afhænger af den valgte bank eller anden låneudbyder. Listen over krav består typisk, men begrænser sig ikke nødvendigvis til, følgende:
-
Mindst 18 år
-
Fast indtægt
-
Bopæl i Danmark
-
Adgang til NemID
I en kreditvurdering bliver der ikke kun taget højde for ovenstående.
Blandt andre væsentlige faktorer er der løbetid og lånebeløb.
Om du kan blive godkendt til et samlelån vil af naturlige grunde afhænge af, om du anmoder om f.eks. 75.000 kr. eller 500.000 kr. Jo mindre beløbet er, desto større sandsynlighed er der for, at du vil modtage et positivt svar på din ansøgning.
Det er også en god idé at være realistisk mht. løbetid. Det er f.eks. ikke hensigtsmæssigt at vælge en alt for kort løbetid, hvis man har en presset økonomi, hvor der kun er et mindre beløb til låneafdrag.
Hvad angår valg af lånebeløb og løbetid, så er det vigtigt, at man tager højde for ting som indtægt, rådighedsbeløb m.v.
Info: Størstedelen af alle låneansøgninger bliver godkendt uden yderligere spørgsmål
Er du registreret i RKI?
Som dårlig betaler kan du få rigtig svært ved at overbevise såvel en bank som en anden låneudbyder om, at det er en god idé at udstede et samlelån til dig.
Uanset om det drejer sig om større eller mindre lån, så kan RKI være en hindring – og en stor af slagsen.
Du kan muligvis blive godkendt til et lån, hvis du låner med en medansøger eller kautionist, men på egen hånd er det stort set umuligt at få kredit af nogen art.
Det er både svært og uhensigtsmæssigt at låne penge, når man er registreret i RKI, hvorfor vi råder dig til at fokusere på at indfri din gæld.
Hvis du ikke kan samle forbrugslån grundet din RKI-registrering, så bør du desuden forsøge at forhandle med dine kreditorer.
Info: RKI står for Ribers Kredit Information og er et register over dårlige betalere
Reducér dine samlede kreditomkostninger med et samlelån
De fleste danske forbrugere vælger et samlelån af én god grund; det er stort set altid muligt at reducere de samlede kreditomkostninger betydeligt.
Har du to eller flere aktive lån, f.eks. et billån og et alm. forbrugslån, og er du interesseret i at vide, om du kan spare penge ved at samle disse lån?
Så kan du med god grund regne lidt på det.
Der er ingen regler uden undtagelser, men typisk opnår man en lavere fast eller variabel debitorrente samt lavere gebyrer med samlelånet. Du bør derfor dykke dybere ned i lånemuligheden, hvad enten du foretrækker en fast eller variabel debitorrente.
Hvor meget kan jeg spare?
Det afhænger af rigtig mange faktorer, men det er let at finde svar på dette.
Du skal blot regne på, hvad dine lån koster alt i alt. Med dette på plads kan du udføre en meget simpel sammenligning. Dette skal du gøre for at klarlægge, om et samlelån er billigere, når der er taget højde for det hele.
Har du flere lån, vil lånene typisk variere i forhold til størrelsen på renterne og gebyrerne. Dette er i bund og grund ikke så væsentligt, idet det er de samlede kreditomkostninger, der er afgørende her. ÅOP (omkostninger i procent) og de samlede omkostninger angivet i kroner og ører kan hjælpe dig med at finde frem til den mulige besparelse.
Det er ikke omkostningsfrit at stifte et samlelån, hvorfor det i første omgang bør undersøges, om det kan betale sig.
Her kan du samle dine lån
Optagelse af samlelån har fundet sted i mange år og vil sandsynligvis også være en udbredt låneform i fremtiden.
Ønsker du også at benytte dig af sammenlægning af lån, så bør du skabe dig et overblik over de forskellige udbydere.
Hos Sambla hjælper vi dig gerne med at finde din ideelle udbyder.
Via vores online service kan du indhente flere tilbud fra velrenommerede firmaer uden at løbe den mindste risiko. Det er nemlig både gratis og uforpligtende.
Hos den valgte udbyder får du typisk en konto, hvor du kan holde øje med din samlede gæld, kommende afdrag m.v. Via denne konto har du altid det fulde overblik over dit samlelån.
Det er altså nemt, hurtigt og overskueligt at samle forbrugslån, men brug da lige noget tid på at få fundet den rette udbyder.
Bank eller online låneudbyder?
Valget mellem den traditionelle bank og den digitale låneudbyder kan være svært.
For hvor er det bedst og billigst at optage et samlelån?
Henholdsvis banker og online låneudbydere har hver især nogle forcer, der gør netop dem unikke. Derfor bør et valg mellem disse træffes på baggrund af individuelle faktorer.
Hos digitale låneudbydere opnår man f.eks. den fordel, at man ikke skal stille sikkerhed for lånet. Bankerne kan til gengæld typisk tilbyde en lavere rente.
Om du umiddelbart er mest til at låne i banken eller online gennem diverse udbydere, så bør du indhente uforpligtende lånetilbud via Sambla.
Trin-for-trin: Så let kan du samle lån online
Du kan som forbruger nemt og bekvemt få samlet din gæld ét sted.
Med en simpel fremgangsmåde kan du indfri eksisterende gæld og fremadrettet kun betale af på ét lån i stedet for mange små.
Det er ikke raketvidenskab at finde det billigste samlelån for derefter at indfri sine mindre lån et efter et. Du kan typisk få svar med det samme og inden for kort tid stå tilbage med en lavere månedlig ydelse samlet set.
Du samler dine lån ved at gøre følgende:
-
Indhent data (restgæld m.v.) omkring dine nuværende lån
-
Beregn din samlede gæld (dette beløb skal du bruge i næste trin)
-
Ansøg om et samlelån (anmod om det beregnede beløb)
-
Indfri dine små lån
Når du har gjort ovenstående, så vil du ikke være gældfri, men du vil til gengæld kun have ét lån at forholde dig til.
Info: I nogle tilfælde vil låneudbyderen stå for at indfri dine gamle lån (vil fremgå af aftalen)
Du kan betale dine afdrag automatisk via PBS
Et samlelån forpligter på samme måde som alle andre lån.
Du skal naturligvis betale dine afdrag – og betalingen skal falde til tiden.
I en travl hverdag kan det være svært at nå det hele. Betalinger af regninger bør dog ikke glemmes i farten. En forsinket betaling kan nemlig koste dyrt.
For let betaling af den månedlige ydelse bør du bruge PBS.
Med PBS vil den aftalte månedlige ydelse blive betalt helt automatisk – og uden forsinkelser. Dette vil ske hver måned, indtil du er gældfri.
I disse tilfælde anbefales du ikke at samle dine lån
Et samlelån vil i størstedelen af alle tilfælde være en økonomisk gevinst, såfremt man har flere aktive lån.
Der vil dog i enkelte situationer være forhold, som betyder, at det ikke kan anbefales at samle sine lån. Disse vil vi gennemgå i dette afsnit, så du ikke træffer den forkerte beslutning.
De fleste banker og øvrige låneudbydere er gode til at fortælle om alle fordelene ved samlelån, og det er i og for sig også brugbar info. Det er dog også relevant at vide, hvornår dét at samle sine lån ikke giver mening rent økonomisk.
Nedenfor kommer vi med eksempler på situationer, hvor sammenlægning af lån ikke kan anbefales:
-
Du er snart gældfri – Afdrager du på flere lån, men har du betalt samtlige lån ud inden for kort tid, så er det ikke sikkert, at det kan betale sig at omlægge lånene. Nogle vil måske mene, at det aldrig er for sent at samle lånene, men set med økonomiske briller kan det ikke nødvendigvis betale sig.
-
Din samlede gæld er meget lille – At have mange aktive lån er ikke altid ensbetydende med, at man har en stor samlet gæld. Måske lyder din samlede gæld kun på få tusinde kroner. I så fald vil et samlelån måske ikke kunne svare sig, idet der er omkostninger forbundet med en sådan omlægning.
Skal eller skal ikke samle forbrugslån?
Det spørgsmål bør du stille dig selv. Gennemgå alle fordele og ulemper, inden du træffer en beslutning.
Vi samler dine forbrugslån på gennemsigtig og fordelagtig vis
Hos Sambla udsteder vi ikke samlelån.
Til gengæld kan vi lede dig til låneudbydere, hvor du kan samle dine lån på fordelagtig vis. Dette sker på tryggeste og mest gennemsigtige vis. Samtlige af vores samarbejdspartnere lever nemlig op til vores strenge krav mht. sikkerhed, gennemsigtighed og etik.
Saml dine lån på nettet via vores allierede samarbejdspartnere, hvis det netop er en tryg og gennemsigtig låneoplevelse, du vil gå i møde.
Via vores værktøj øverst på siden kan du nemt og hurtigt beregne den forventede månedlige ydelse.
Dette tal beregnes med udgangspunkt i det ønskede lånebeløb og løbetid. I formularen skal du også oplyse, om du vil samle forbrugslån. Sæt et kryds i enten ja eller nej, alt efter om du søger et samlelån eller ej.
Er der en god balance mellem den forventede månedlige ydelse og din økonomi, så kan du ansøge om lånet ved at indtaste din e-mailadresse og telefonnummer. Umiddelbart efter kan du starte selve din ansøgning.
De mest populære udbydere af samlelån i Danmark
Bankerne og de mange andre låneudbydere har efterhånden fundet ud af, at der ikke kun er forretning i at udstede forbrugslån, kviklån og mobillån.
Forbrugerne efterspørger også samlelån, og det har långiverne naturligvis lyttet til.
Derfor er der i dag mange udbydere af denne lånetype.
Nogle af udbyderne har fysiske filialer i alle store og mellemstore byer, mens andre kun er tilgængelige online. Sidstnævnte bliver kun mere og mere populære.
Blandt de mest populære låneudbydere kan man næsten ikke komme udenom virksomheder som Nordea, Santander Consumer Bank, Basisbank m.fl.
I den næste håndfuld afsnit vil vi kort introducere dig for nogle af de mest kendte udbydere. Vi tror og håber på, at en af disse vil kunne være et match for dig.
Samlelån fra Nordea
Nordea hører til blandt de danske banker med de mest fordelagtige låneprodukter. Blandt deres mange låneprodukter finder man det eftertragtede samlelån.
Nordea Bank Danmark A/S blev grundlagt tilbage i 1997 og har dermed mange års erfaring inden for både bank- og lånemarkedet. Og så er det en af de danske banker med det bedste omdømme.
Over 4.000 kunder har anmeldt Nordea Danmark på trustpilot.dk, hvor langt de fleste anmeldelser er positive. Der er bl.a. anmeldelser omhandlende lån og finansiering.
Hos Nordea kan du foruden hjælp til opsparing, bankkonto, pension, forsikring og meget andet også optage et konkurrencedygtigt samlelån.
Muligheden for at optage et samlelån hos Nordea er som udgangspunkt tilegnet både nye og eksisterende kunder. Du kan evt. overveje at flytte dine aktiviteter til Nordea, hvis du ikke allerede er kunde i banken.
Vil du gerne samle dine forbrugslån hos Nordea? Så tag kontakt til banken i dag.
Samlelån fra Santander Consumer Bank
Santander Consumer Bank er også et godt bud på en udbyder, der kan hjælpe med at samle dine forbrugslån – med store besparelser til følge.
Santander gør sig – modsat den almene bank – stort set kun i lån og kreditydelser (de tilbyder dog også forsikring og opsparing). Der er derved tale om en specialiseret udbyder, hvor der kan optages både privatlån, billån, samlelån og mange andre fordelagtige lån.
Løber din samlede gæld fra dine forskellige lån ikke op i mere end 500.000 kroner, så kan et lån fra Santander være et godt valg. Her kan du nemlig låne fra 10.000 og op til 500.000 kroner.
Med lånebeløb på op til 500.000 kroner og en løbetid på op til 15 år, så kan du helt sikkert få det ønskede samlelån her. Du har i hvert fald mulighed for at skræddersy dit lån til en vis grænse.
Samlelån fra Basisbank
Basisbank har siden opstarten i 2000 gjort adskillige drømme til virkelighed.
De har bl.a. udstedt lån til køb af biler, rejser, møbler, elektronik og meget mere.
Endvidere har den digitale bank i årevis gjort sig i sammenlægning af lån. Der er vel at bemærke tale om samlelån uden sikkerhed, der kan optages med en rigtig attraktiv rente.
Der er mange fordele ved at samle forbrugslån hos Basisbank.
Man kan låne mellem 30.000 og 500.000 kr., og man får svar på sin ansøgning med det samme.
Hos Basisbank kan du nemt og bekvemt tilpasse dit lån.
Tilpasningen handler ikke kun om at vælge det ønskede lånebeløb. Du kan også angive en ønsket løbetid, som blot skal ligge et sted mellem 24 og 144 måneder.
Efter endt lånetilpasning vil du blive præsenteret for din ydelse pr. måned, din besparelse pr. måned etc. Du får altså svar på, hvor meget du kan spare ved at samle lånet i dag. Dette kan være til stor hjælp, hvis man har svært ved at gennemskue, om samlelånet er værd at optage.
Samlelån fra Resurs Bank
Resurs Bank er ikke en bank som alle andre.
Denne internetbank har specialiseret sig i lån og afbetaling.
Vi har at gøre med et dansk foretagende, hvor du takket være den brugervenlige hjemmeside og de servicemindede medarbejdere er i gode hænder.
Hos Resurs Bank kan du låne til alt mellem himmel og jord, så længe lånebeløbet lyder på mellem 10.000 og 300.000 kr. Du kan nemlig låne op til 300.000 kr. uden at skulle stille sikkerhed.
Optag f.eks. et samlelån, hvor du kan underskrive aftalen via NemID og få pengene udbetalt inden for 1-3 hverdage.
Resurs Bank går gerne lidt længere for at sikre, at du får den bedst tænkelige låneoplevelse.
Det gør de bl.a. ved at tilbyde en tryghedsforsikring, så du kan få dækket lånets månedlige afdrag i op til 12 måneder. Som udgangspunkt påhviler de månedlige afdrag dig, men tegner du en forsikring, så er der hjælp at hente, hvis du f.eks. bliver arbejdsløs og derved bliver påvirket økonomisk.
Samling af lån kan godt fortrydes
Forbrugslån og kviklån kan fortrydes i henhold til reglerne om fortrydelsesret, men gælder der samme regler for samlelån?
Ja, når du optager et samlelån, så har du i henhold til Kreditaftaleloven 14 dages fortrydelsesret.
Typisk har man forud for optagelsen af et samlelån regnet på, om det kan betale sig.
Derfor er det sjældent, at man har behov for at fortryde låneaftalen.
Der kan dog ske fejl og misforståelser, som gør, at det kan være en god idé at annullere aftalen.
Loven foreskriver, at der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler, og da samlelån hører under kategorien kreditaftaler, så gælder loven også her.
Selvom der er 14 dages fortrydelsesret, så er der ingen grund til at vente til 14. dag med at give låneudbyderen besked, hvis man allerede har besluttet sig.
Foruden at give udbyderen besked om din fortrydelse, så skal du naturligvis sørge for at tilbagebetale dit samlelån hurtigst muligt. Dette skal ske inden for 30 kalenderdage.
Giver det mening at optage flere samlelån?
Nej, som udgangspunkt er det ikke hensigtsmæssigt at optage mere end ét samlelån.
Der er nemlig ingen grænser for, hvor mange forbrugslån man kan samle. Samlelånet kan derved være relevant for dig, uanset om din gæld løber op i 30.000 eller 300.000 kr.
Kun i meget sjældne tilfælde kan man blive nødt til at optage mere end ét lån. Det kan blive nødvendigt, hvis ens samlede gæld overstiger det maksimale lånebeløb, som typisk lyder på 500.000 kr.
Er din gæld så stor, at det ikke kan samles i ét lån, så kan du med fordel kontakte låneudbyderen og spørge ind til mulighederne.
At samle gælden i ét lån giver ikke kun økonomisk mening. Det er også en måde, hvorpå du kan sikre dig et bedre overblik. Der er trods alt ingen grund til at jonglere flere lån end højst nødvendigt.
Har du af en eller flere grunde valgt at optage flere samlelån, så kan du undersøge, om disse lån kan samles i ét. Er det muligt, så er det meget sandsynligt, at du vil kunne opnå en bedre rente og lånevilkår i det hele taget.
Du kan måske blive tidligere gældfri
Med et samlelån er det i de fleste tilfælde muligt at blive hurtigere gældfri.
Med ét lån i stedet for mange små, så kan du reducere dine rente- og gebyromkostninger markant. Dette vil give dig en mindre månedlig ydelse.
Selvom en mindre månedlig ydelse kan lyde attraktiv, så kan der faktisk være idé i at betale den samme ydelse, som du har gjort indtil nu. Holder du fast i ydelsen, så er det nemlig muligt for dig at indfri din gæld tidligere end antaget.
Ved optagelse af et samlelån får du mulighed for at angive den ønskede løbetid. Denne kan du med fordel sætte til så få måneder som muligt, så længe din privatøkonomi kan følge med. Så længe lånet er aktivt, vil der nemlig blive pålagt renter og gebyrer, hvorfor det gælder om at afvikle gælden så hurtigt som muligt.
Med en beregning kan du få svar på, hvornår du kan blive gældfri med udgangspunkt i den samlede gæld, den månedlige ydelse og den valgte løbetid. Selv ved en længere løbetid kan det være rart at vide nøjagtigt, hvornår man bliver fri for gælden.
Ligesom andre lån kan indfries før tid, så er det ofte også muligt at indfri et samlelån uden omkostninger. Dette kan dog variere fra långiver til långiver, hvorfor du bør læse din kontrakt igennem, inden du gør yderligere.
For at sikre en problemfri gældsafvikling af samlelånet opfordrer vi til ikke at optage flere lån i samlelånets løbetid, medmindre der er overskud i budgettet til det.
Læs mere: Refinansiering
Tag en snak med din bankrådgiver om lån og gæld
De færreste er i tvivl om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at optage et samlelån, hvis man har mange små lån med høje renter og et utal af gebyrer.
Langt fra alle har dog ekspertise og erfaring med at samle forbrugslån, hvorfor det som udgangspunkt er en god idé at tale med en faglig person omkring mulighederne.
Dén faglige person kunne f.eks. være din bankrådgiver, som ikke nødvendigvis er den mest uvildige, men som kender dig og din økonomi rigtig godt.
Derved slipper du for at skulle præsentere en hidtil fremmed person for hele din økonomi, herunder dine lønforhold, dine udgifter og dine økonomiske drømme. Alt dette antager vi, at din bankrådgiver ved alt om i forvejen.
Gode råd behøves ikke at være dyre, hvis man henvender sig i banken. Deres mål er naturligvis at få dig til at vælge deres låneprodukt, men det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan få brugbar vejledning og sparring.
Stoler du ikke nok på din bankrådgiver, til at du vil basere din beslutning på vedkommendes råd, så kan du hyre en ekstern og uvildig rådgiver. Der findes masser af uvildige rådgivere, som via telefon, mail og fysiske møder kan svare på alle de spørgsmål, du måtte have til samlelån såvel som andre økonomiske forhold.
Et samlelån kan som bekendt spare dig for mange penge, hvorfor det kan betale sig at få den rette rådgivning.
Kan det betale sig at omlægge lån? Hvor mange forbrugslån kan man samle? Skal man stille sikkerhed for et samlelån?
Ønsker du svar på disse eller andre spørgsmål om samlelån, så find svar via vores FAQ nedenfor.