Alene i 2019 blev der afsat over 225.000 nye biler herhjemme. Bilsalget blev dette år ikke kun 3 % større end i 2018, men også det største nogensinde.
Foruden et utal af solgte fabriksnye biler bliver der hvert år købt og solgt adskillige tusinde brugte biler. Og i mange af tilfældene bliver bilerne finansieret gennem bl.a. billån.
Du kan blive en del af den imponerende statistik og udvikling inden for bilhandel ved at investere i ny (eller brugt) bil.
Mangler du bilfinansiering, så kan du række ud efter et af de mange lån, der ikke er mere end få klik og en ansøgning væk.
Hos Sambla hjælper vi danske forbrugere med at låne penge til alle tænkelige køb og investeringer, herunder køb af biler.
Du får adgang til alle vores gode råd og kan desuden indhente tilbud på billån helt kvit og frit.
Beregn billån på en nem og overskuelig måde hos Sambla – uden at miste overblikket.
At låne penge i forbindelse med et bilkøb kan være svært at komme udenom. Der findes biler til 50.000 kroner, men i mange tilfælde skal man op at give 200.000-500.000 kr. for den ønskede bil.
Så mange penge har de færreste forbrugere stående på bankkontoen.
Derfor kan det give mening at ansøge om et billån.
I den anledning bør man beregne de samlede udgifter, så man får en idé om, hvad det helt konkret koster at låne til den givne bil.
Ved at udføre en beregning kan man enten blive positivt eller negativt overrasket. Det afgørende er dog, at du bliver bevidst omkring, hvor høje omkostninger du står over for.
Det er ikke blot muligt at beregne de samlede omkostninger udtrykt i kroner og ører. Du kan i princippet også beregne de årlige omkostninger i procent. De årlige omkostninger i procent (ÅOP) bør dog – i henhold til den danske lovgivning – være oplyst af långiveren.
Det behøves ikke at være dyrt at låne til bilkøbet. Omvendt er det heller ikke gratis, hvorfor man skal sikre sig, at pengene er til det. Der kommer nemlig en månedlig ydelse, som der skal være penge til at betale hver måned.
Tip: Bed altid om skriftlige tilbud på billån (såvel som andre kreditydelser)
Ved mange billån (men ikke alle) er det nødvendigt at lægge en procentvis udbetaling for at kunne optage et lån.
Din egenfinansiering (udbetaling) kan f.eks. lyde på 20 % af bilens pris. I nogle tilfælde er procentdelen endnu højere, andre gange en smule mindre. Det afhænger helt og aldeles af den enkelte låneudbyder og dennes vilkår.
Såfremt udbetaling er påkrævet, så er du nødt til at undersøge, om du kan finde midlerne i dit budget. Måske har du netop en opsparing, der er øremærket til dette. Det kan også være, at du er nødt til at sælge din gamle bil, computer og / eller nogle aflagte møbler.
Generelt vil det være en fordel, hvis man kan lægge en større eller mindre udbetaling, idet man derved typisk kan låne billigere.
Og da hver eneste lånte krone koster grundet renter, så vil det selvfølgelig være en fordel, hvis man kan nøjes med at låne et mindre beløb.
Man slipper sjældent for renter i forbindelse med et billån.
Renter på billån har altid varieret meget fra långiver til långiver, og det gør de faktisk stadig. Mens man nogle steder kan låne til 2 % i rente, så vil man opleve, at renten andre steder lyder på 20 eller 25 %.
Så store renteforskelle gør det endnu mere vigtigt at indhente og sammenligne flere lånetilbud.
Dertil er det ikke helt underordnet, hvilken rentetype der er tale om. Der er nemlig forskel på en variabel og en fast rente.
Typisk vil man have at gøre med en variabel debitorrente, der både kan falde og stige i lånets løbetid. Med en sådan type debitorrente kan du derved være heldig at få et billigere billån end først antaget. Omvendt kan du også være uheldig at skulle betale mere for lånet.
Et billigt billån har som regel en lav rente, men rentens størrelse kan ikke alene afgøre dine kreditomkostninger.
Som netop nævnt, så er en lav rente ikke nødvendigvis lig med et billigt lån.
Årsagen til det er, at der kan forekomme vise gebyrer, som får dine samlede kreditomkostninger til at stige.
I dag er der forholdsvis god gennemsigtighed på markedet for billån, hvorfor det er ret ligetil at gennemskue de forskellige gebyrer. Det er ikke desto mindre vigtigt at have det hele med i ens beregninger.
Der kan bl.a. forekomme følgende gebyrer ved lånetypen:
.. og andre gebyrer.
Du skal især være opmærksom på gebyrerne, hvis du vælger at optage et billån uden udbetaling.
Fravælger du udbetalingen, så er det nemlig meget sandsynligt, at det får gebyrerne til at stige. Långiveren vil nemlig i dette tilfælde løbe en større økonomisk risiko.
Tip: Betal dine afdrag til tiden og slip for rykkergebyrer
Billige billån hænger måske ikke på træerne, men de findes, og du kan finde dem ved at følge en række basale trin.
Faktisk skal du ikke navigere igennem mere end tre trin for at få tilbudt en rigtig gunstig finansieringsaftale, hvor både renter og gebyrer befinder sig på et overkommeligt niveau.
For overhovedet at kunne indhente tilbud på lån skal du dog opfylde en række krav. Du skal f.eks. være mindst 18 år, selvom det i dag er muligt at få kørekort i en alder af blot 17 år.
De tre trin består af følgende:
Med et utal af fede bilmærker- og modeller kan det være svært at finde den ønskede bil.
Det er ikke desto mindre netop, hvad du skal i dette indledende trin.
Selvom det kan være svært at skulle vælge én bil, så kan du glæde dig over, at der findes mange redskaber til at finde både nye og brugte biler.
Du kan f.eks. benytte dig af følgende tiltag i jagten på din næste bil:
Der skal ganske rigtigt ikke mere end ét billån til at finansiere én bil, men betyder det, at man kun må indhente et lånetilbud?
Nej, du kan selvfølgelig bede om alle de tilbud, som du har lyst til.
Og faktisk er netop det at indhente flere tilbud på bilfinansiering en god idé.
Der kan måske være tid at spare ved at vælge det første lån, du får tilbudt, men rent økonomisk er det sjældent den rigtige vej at gå.
Tænk nu, hvis en af de øvrige låneudbydere kunne tilbyde et billån med lavere renter og / eller gebyrer?
Info: Det er 100 % uforpligtende at indhente tilbud på bilfinansiering
Bilfinansiering er helt naturligt forbundet med en lang række omkostninger.
Vi har allerede været inde på nogle af omkostningerne, og vi lægger desuden ikke skjul på, at ikke alle udbydere af bilfinansiering er lige konkurrencedygtige.
Så hvad skal man gøre for at finde det bedste tilbud blandt de modtagne?
En god strategi er altid at kigge på de samlede kreditomkostninger. Den månedlige ydelse er også en væsentlig faktor, men det vil kun give mening at kigge på ydelsen, hvis man også kender løbetiden.
ÅOP’en skal være lav, hvis et billån skal være interessant. Forsøg derfor at finde udbyderen og lånet med den laveste ÅOP.
Tidligere i guiden nævnte vi, at billån uden udbetaling ofte er dyrere end lån med udbetaling.
Dette står vi fortsat fast ved, men vi skal samtidig understrege, at det ikke er umuligt at finde billig bilfinansiering, blot fordi man gerne vil undlade at skulle lægge en udbetaling.
Der kan være forskellige (ofte gode) grunde til, at man ikke ønsker at lægge en udbetaling. Typisk skyldes det kort og godt, at man ikke har midler til at betale 10 eller 20 % af prisens pris på egen hånd.
Først og fremmest skal du undersøge, hvor du kan få bilfinansiering uden udbetaling. Det kan man efterhånden mange steder, så fortsæt da jagten på et billigt lån.
Når man låner uden udbetaling, så skal man dog forvente at skulle leve op til en lang række krav. Nogle af kravene vedrører din indtægt og generelle økonomi. Dokumentation kan også være påkrævet.
Et ekstra lille tip er at ansøge om bilfinansiering med en medansøger. Så er der nemlig en fin chance for, at du kan blive godkendt, selvom du ikke har en høj indtægt.
Der skal ikke bruges hverken dage eller timer på at udfylde ansøgninger. I de fleste tilfælde kan man i løbet af 5-10 minutter indtaste de data, som låneudbyderen skal bruge for at foretage en kreditvurdering.
Du kan i øvrigt ansøge om bilfinansiering via både smartphone, tablet og laptop. Benytter du dig af bilforhandlerens tilbud om finansiering, så vil du som regel få udleveret nogle papirer, som du kan udfylde på stedet.
For at klare ansøgningsprocessen så hurtigt som muligt, så kan man gøre sig selv den tjeneste at have alle oplysninger og dokumenter klar på forhånd.
Du skal tage stilling til følgende, når du skal ansøge om et billån:
Derudover skal du have følgende dokumenter klar:
Det er ikke sikkert, at du skal indsende ovennævnte dokumentation, men hvis det er et krav, så skal du have det klar med henblik på at forkorte processen.
Alle myndige danskere kan købe og eje en bil. Faktisk behøves man slet ikke at have et gyldigt kørekort for at kunne købe en bil.
Anderledes kan mulighederne dog se ud, hvis man er nødt til at låne penge.
Kravene for at blive godkendt til et billån kan hos nogle udbydere være en smule strenge. De er strenge, idet udbyderen gerne vil have en vis sikkerhed for, at de har at gøre med troværdige kunder med gode intentioner.
Din første indskydelse er måske at låne pengene i din lokale bank. Du skal dog være opmærksom på, at der findes flere gode alternativer til bankerne.
F.eks. findes der mange online låneudbydere, der bl.a. tilbyder billån uden udbetaling og pant.
Uanset om der skal lånes til en brugt eller ny bil, så er der typisk følgende krav til køber og låntager:
Lån til bil hos de fleste udbydere, hvis du kan opfylde alt ovennævnte.
Din kreditvurdering vil altid være afgørende for, om du kan låne det ønskede beløb. Denne kreditvurdering bliver i øvrigt udarbejdet, uanset hvor man låner, men det er forskelligt, hvad der lægges vægt på.
Info: Billån trods RKI er som hovedregel ikke muligt
Der er delte holdninger til, om det er mest rentabelt at købe en brugt bil eller en ny bil.
Og heldigvis forholder det sig sådan, at man kan søge bilfinansiering ved køb af både nye og brugte biler.
Dog skal det nævnes, at renten kan afhænge af, hvor gammel bilen er.
Som udgangspunkt er renten på en ny bil en smule lavere end renten på en ældre bil. Derfor kan det – med hensyn til renteniveauet og dermed lånets omkostninger – være fristende at købe en ny(ere) bil.
En ny bil er dog typisk dyrere i sig selv, hvorfor der ikke nødvendigvis er noget at spare ved at gå efter et nyere køretøj. Der skal også tages højde for forhold som værditab.
Det er måske dyrere at låne til en brugt bil, men til gengæld oplever du typisk et mindre værditab pr. år, og du kan slippe med en lavere anskaffelsespris.
Prisen på et billån afhænger bl.a. af følgende:
Info: Låneudbyderen kan have brug for dokumentation mht. bilens alder og øvrige data
Er der fortrydelsesret på et billån?
Ja, som hovedregel kan du fortryde dit lån inden for 14 dage. Dette kan du i henhold til Kreditaftalelovens § 19. 14 dages fortrydelsesret gælder, uanset om du vælger at søge bilfinansiering i din bank eller hos en online låneudbyder.
Såfremt du optager kredit gennem en bilforhandler, så skal du være opmærksom på, at du godt kan fortryde selve lånet. Til gengæld er selve bilkøbet bindende, såfremt der er blevet udarbejdet en slutseddel.
Vælger du derfor at opsige dit lån, så skal du finde en alternativ finansieringsløsning.
Lad os lige kort ridse dine rettigheder op mht. fortrydelse af lån og øvrige kreditaftaler, herunder billån:
De nævnte vilkår gør sig i øvrigt også gældende ved optagelse af MC lån.
Hvilke udgifter er der forbundet med bilfinansiering? Hvor meget kan jeg låne? Hvilket lån er det bedste? Nogle af svarene bliver besvaret i vores FAQ.
Flere forskellige banker og långivere
Lån op til 500 000 kr
Helt gratis at anvende
Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.
VI HJÆLPER DIG AT FÅ ET LÅN, MED DEN BEDSTE RENTE
Vores andre tjenester