Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån penge 18 år

Check mark iconLån penge 18 år

Check mark iconFind billige lån for unge her

Check mark iconForsød dit ungdomsliv

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

I henhold til dansk lovgivning skal man være 18 år (og dermed myndig) for at optage et lån og indgå andre juridiske bindende aftaler, herunder kreditaftaler.

Er du derfor 18 år eller derover, så vil du alene ud fra et lovmæssigt perspektiv godt kunne låne penge. Det er dog op til de enkelte låneudbydere, om de vil kreditgodkende dig.

I en alder af 18 år er du gammel nok til at træffe dine egne personlige og økonomiske beslutninger. Du kan derfor f.eks. låne penge eller købe ting på kredit, men du skal naturligvis overveje dine beslutninger nøje og have de potentielle konsekvenser med i tankerne.

Her på Sambla har du rig mulighed for at ansøge om online lån som 18-årig, men vi gør opmærksom på, at nogle af vores samarbejdspartnere kan kræve en højere minimumsalder.

Hvor kan jeg låne penge som 18-årig?

Som 18-årig kan du låne penge hos en lang række banker og online låneudbydere, men du vil ikke nødvendigvis kunne vælge og vrage, ligesom dine forældre og bedsteforældre kan.

Hos nogle låneudbydere lyder minimumsalderen på 21, 23 eller 25 år. Hos disse udbydere vil du derfor modtage et afslag, hvis du ansøger i en alder af 18 år.

Som 18-årig kan man sagtens have brug for at låne penge, hvorfor det er yderst positivt, at mange låneudbydere er villige til at bevilge lån til unge låntagere.

Følgende – og mange andre – låneudbydere tilbyder lån til 18-årige:

 • Basisbank

 • Resurs Bank

 • Express Bank

 • L’EASY

 • LånLet

Indhenter du lånetilbud via vores tjeneste, så skal vi nok sørge for, at du kun bliver sat i forbindelse med låneudbydere, der tilbyder lån til unge på 18 år eller derover.

Du kan endvidere låne penge som 18-årig hos mange banker. Dog kan det være et krav, at du stiller sikkerhed for lånet, hvilket kan være problematisk, hvis du ikke ejer fast ejendom e.l.

Derfor udsteder ikke alle låneudbydere lån til 18-årige

Du er måske blevet overrasket, hvis du indtil nu har tænkt, at man som 18-årig kunne låne penge hos enhver bank og andre låneudbydere. Det viser sig nemlig ikke at være tilfældet.

Låneudbyderne er i deres gode ret til at forlange, at låntager er mindst 21, 23 eller for den sags skyld 25 år gammel, men hvorfor kræver de en så høj minimumsalder?

Det er ikke muligt at svare på vegne af alle låneudbydere, men som regel er der nogle forklaringer, der går igen.

Forklaringen kan f.eks. være følgende:

 1. Unge har tendens til at handle meget impulsivt (også når det kommer til lån og økonomi)

 2. Unge har ofte en meget lille økonomi (begrænset indtægt og et lavt rådighedsbeløb)

Impulsivitet kan være en farlig ting, når det kommer til lån og økonomi. Det er nemlig juridisk bindende at indgå en låneaftale, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt at optage et lån, hvis beslutningen ikke er gennemtænkt. Især helt unge mennesker kan være meget impulsive, hvilket kan forklare, hvorfor nogle udbydere kræver en højere minimumsalder.

Unge har endvidere ofte en meget lille økonomi, hvorfor nogle låneudbydere kan stille spørgsmålstegn ved, om de vil kunne tilbagebetale et lån. Det kan derfor også være et spørgsmål om tillid og kreditværdighed – eller mangel på samme.

18 år og brug for et lån? Dette skal du overveje

Det er ingen skam at låne penge – heller ikke i en alder af 18 år.

Som 18-årig skal man dog tænke sig ekstra godt om. Det skal nemlig gerne være sådan, at du kan optage et lån uden at skulle leve på en sten de næste mange år.

Derfor er du også nødt til at gøre dig nogle grundige og voksne overvejelser forud for den eventuelle optagelse af et lån. Vi byder ind med vores bedste tips, så du kan låne penge uden at komme galt afsted.

Vi vil gå i dybden med følgende:

 • Har du overhovedet brug for at låne penge?

 • Husk at ansøge flere steder

 • Skriv ikke under på noget, som du ikke forstår eller ikke finder tilfredsstillende

Har du reelt set brug for pengene?

Man bør – uanset om man er 18 år eller ej – kun låne penge, hvis man har brug for det, og der ikke findes andre alternativer.

Det er som hovedregel dyrt at låne penge, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt at benytte sig af muligheden, hvis det ikke er strengt nødvendigt.

Derfor anbefaler vi dig at sove på din beslutning, inden du siger ja tak til et lånetilbud. Du bør også rådføre dig med dine forældre eller andre personer i dit netværk, som kan yde vejledning og sparring.

Husk at ansøge flere steder

En anden god idé er at ansøge flere steder, så du kan være sikker på ikke at skulle betale høje renter og / eller højere gebyrer end højst nødvendigt.

Med vores tjeneste kan du netop indhente flere tilbud ved at sende en ansøgning. Du skal blot være mindst 18 år for at sende en ansøgning og kan i øvrigt forvente svar allerede samme dag.

Det er gratis og uforpligtende at ansøge, så det kan du gøre med ro i maven.

Skriv ikke under på noget, som du ikke forstår eller ikke finder tilfredsstillende

En låneaftale er først juridisk bindende i det øjeblik, hvor du underskriver og indsender den.

Når du modtager et lånetilbud, bør du sætte dig ned og gennemgå alle aftalens vilkår. Det er i den anledning vigtigt, at du forstår dig på alle aftalens facetter. Er du i tvivl om noget, så bed om at få det uddybet af låneudbyderen.

Derudover skal du selvfølgelig ikke skrive under på aftalen, hvis du ikke synes, at renten eller andre vilkår er attraktive nok.

Mulige konsekvenser ved at låne som ung

Der kan være konsekvenser ved at låne som 18-årig.

Som ung låntager har du intet at bekymre dig for, så længe du ikke har problemer med at betale dine afdrag. Det bliver først et problem, hvis du af den ene eller anden grund ikke kan leve op til den indgåede aftale.

Er du ikke i stand til at betale lånet tilbage, så kan det ikke kun påvirke din privatøkonomi nu og her, men også i fremtiden. Det kan endvidere komme til at betyde, at du vil få svært ved at låne penge i fremtiden.

Dette kan være konsekvenserne ved ikke at kunne afvikle gælden:

 • Du risikerer at opbygge en stor gæld i en ung alder (som bare vil vokse og vokse)

 • Du risikerer at blive registreret i et skyldnerregister

 • Du kan få svært ved at få studieliv og privatliv til at hænge sammen (fordi du har en stor gæld hængende over hovedet)

Andre krav end minimumsalderen på 18 år

At være mindst 18 år gammel er sjældent det eneste lånekrav hos låneudbyderne.

Foruden minimumsalderen er der også en række andre krav, som du gerne skal kunne leve op til, hvis du skal blive godkendt til lånet.

Du er derfor ikke nødvendigvis sikret et lån, blot fordi du nu er myndig.

Kravene bliver kort ridset op herunder:

 • Alder: 18+

 • Bopæl: Dansk folkeregisteradresse

 • Indtægt: Fast indtægt

 • Skyldner: Du kan ikke låne penge, hvis du står i RKI eller Debitor Registret

Som 18-årig er det meget sandsynligt, at du er under uddannelse og derfor ikke har mulighed for at varetage et normalt job. Derfor spekulerer du måske i, om du kan få et lån uden at have en fast lønindtægt? SU bliver af nogle låneudbydere betragtet som en fast indtægt, hvorfor dette i sig selv kan være tilstrækkeligt.

Selvom det ikke altid er et decideret krav, så vil det være en fordel, hvis du har et job, og dermed også en lønindtægt, ved siden af din uddannelse.

Dette låner 18-årige danskere hovedsageligt penge til

En af fordelene ved at låne penge på nettet er, at du kan optage et lån uden at oplyse eller forklare lånets formål. Denne fordel tager du også del i, når du i en alder af 18 år optager et lån.

Derfor behøves du ikke at forklare, hvad dit lån skal gå til. Af samme grund er det helt valgfrit, hvordan du vælger at bruge dit lån.

18-årige låner efterhånden penge til rigtig mange forskellige ting. De fleste lån er forholdsvis små og går til finansiering af bl.a. tøj og smykker, men der bliver også optaget større lån til bl.a. depositum til lejebolig og cykler.

Her er nogle af de mest udbredte låneformål blandt de 18-årige:

 • Studiebøger

 • Depositum til lejebolig

 • Tøj og sko

 • Smykker

 • Møbler

 • Studiecomputer

 • Uforudsete udgifter (tandbehandling, bilreparation, ødelagt mobilskærm m.v.)

2021-02-09

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån penge 18 år

Hvor meget kan jeg låne som 18-årig?

Hos online låneudbydere kan du låne mellem 1.000 og 400.000 kr. som 18-årig. De færreste 18-årige vil dog have mulighed for at låne mere end 100.000 kroner, medmindre den unge låntager har en høj indtægt eller af andre grunde er at betragte som kreditværdig.\n\nJo højere din indtægt er, desto flere penge vil du kunne låne.

Hvilke rådgivningsmuligheder er der for unge låntagere?

I dag findes der flere udbydere af gratis økonomisk rådgivning tilegnet unge mennesker.

UngØkonomi (en del af KFUM’s Sociale Arbejde) er en af de organisationer, der yder økonomisk rådgivning til unge.\n\nForbrugerrådet Tænk yder også gratis økonomi- og gældsrådgivning.

Er det muligt at låne uden dokumentation?

For at kunne få bevilget et lån som 18-årig skal du kunne dokumentere din alder. Derfor er det et krav, at du ansøger og låner via NemID.

Du kan også blive påkrævet at dokumentere din indtægt. Denne del kan du dokumentere ved at give kreditgiver adgang til dine skatteoplysninger.

Har jeg råd til at låne penge i en alder af 18 år?

Måske – det kommer af på din indtægt og dit rådighedsbeløb.

For at kunne få råd til at låne penge er det som hovedregel nødvendigt at have en fast indtægt. Derfor bør du supplere SU’en med løn fra et fritids- eller studiejob.

Med udgangspunkt i dine indtægter og udgifter samt eventuelle gæld kan du vurdere, om du har råd til at låne penge.

Hvor billigt kan jeg låne som 18-årig?

Omkostningerne til dit lån som 18-årig afhænger af, hvilken type lån du vælger.

SU lånet er uden sammenligning det billigste lån for unge studerende. Du kan nemlig låne til en yderst attraktiv rente.

Låner du penge på nettet, så afhænger dine omkostninger af din kreditvurdering.

Remember DK
Bank Norwegian DK
Ferratum DK
TF Bank DK
Ikano Bank DK
Resurs Bank DK
Leasy DK
AcceptLån DK
Cashper DK
Nordcredit DK
Facit Bank
KreditNU DK