Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

SMS lån

Check mark iconSvar indenfor 2 minutter

Check mark iconPengene på kontoen hurtigt

Check mark iconSMS-lån med weekend-udbetaling

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

SMS lån og mobillån er to begreber med én og samme betydning. Disse lån optages via mobilen og er kendetegnet ved små lånebeløb, kort løbetid og hurtig udbetaling.

Begrebet SMS lån anvendes fortsat, selvom lånene ikke længere optages via SMS.

Hos Sambla kan du låne op til 400.000 kr. – sikkert og gratis direkte på din mobil.

SMS lån - lån enkelt via mobilen

Den hastige digitale udvikling inden for lånebranchen har skabt en øget interesse og efterspørgsel på mobile lån, der ikke mindst er populære blandt unge.

I dag ejer omtrent 90 % af danskerne en smartphone. Det betyder, at langt de fleste myndige danskere kan optage et lån via mobilen.

Forudsat at man bliver kreditgodkendt, kan man ansøge om de små og hurtige lån døgnet rundt. Alt det kræver er en smartphone med internetadgang.

Hos Sambla hjælper vi dig med at optage kviklån via mobilen. Du skal blot indtaste dine låneønsker i vores formular.

Så sørger vi for, at du får tilsendt personlige og uforpligtende lånetilbud.

Hvad er et SMS lån?

Konceptet SMS lån har ændret sig med tiden.

Før i tiden skulle du sende en SMS for at ansøge om denne type lån - deraf navnet SMS lån. Kort tid efter du havde sendt SMS’en, ville udbyderen returnere med et ansøgningsskema.

Når du havde udfyldt ansøgningsskemaet, skulle udbyderen lave en kreditvurdering af dig, og vurdere, om du kunne få bevilget det ønskede SMS-lån.

Sådan var processen for ansøgning om SMS-lån i mange år, men der er sket meget siden dengang, og det er blevet meget lettere at ansøge om et mobillån.

SMS lån i moderne tid

I dag er definitionen af mobillån en lidt anden end beskrevet ovenfor.

Begrebet_ _SMS lån kan med rette ændres til smartphone lån, idet du i dag skal have en smartphone for at optage lån via mobilen.

Du skal nemlig tilgå en webadresse på samme måde, som du skal gøre via en tablet eller laptop. Der er også enkelte låneudbydere, der tilbyder optagelse af lån via brugervenlige apps.

Smartphone lån er kommet for at blive.

Info: SMS lån og kviklån SMS optages i dag via internetbrowsere (i stedet for via SMS)

Er et kviklån SMS det samme?

Det korte svar er; ja, det er det.

Når du optager et lån via mobilen, så er der reelt tale om et kviklån.

Et kviklån er nemlig et lån, der kan optages hurtigt og uden at stille sikkerhed. Netop disse kendetegn er der også ved SMS lån.

Når du optager et kviklån, så gælder der de samme vilkår, hvad end du optager lånet via din mobil eller en anden enhed.

Kravene for at optage et SMS lån

Kravene for at optage et SMS-lån er de samme, som når du optager et kviklån eller forbrugslån.

Det hænger sammen med, at mobillån på mange måder minder om både forbrugslån og kviklån i forhold til løbetid, låneproces, udbetaling m.v.

Derfor kalder vi også lånetypen for kviklån SMS flere gange i denne guide. Skal du låne penge via din mobil, så bør du sikre dig, at du opfylder samtlige krav.

Ved denne type lån gælder der typisk følgende krav:

 • Låneansøger skal være mindst 18 år gammel
 • Låneansøger skal have en fast indtægt
 • Låneansøger må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
 • Låneansøger skal have en fast indtægt

At låntager skal være mindst 18 år er et ufravigeligt krav af lovgivningsmæssige grunde, men nogle låneselskaber har sat minimumsalderen til 20 eller 21 år.

Foruden kravet om en fast indtægt, så kan der være krav om en minimumsindtægt på XXX kr. om måneden eller året.

Hvilken mobil skal jeg have for at kunne optage et kviklån SMS?

Der er sket rigtig meget inden for den teknologiske udvikling de seneste år – også inden for lånebranchen.

Eksempelvis optages SMS lån ikke længere via SMS. I stedet optages lånene via en mobil internetbrowser. Derfor burde det i princippet ikke længere hedde SMS lån. \ Af ovenstående grund skal du eje en smartphone for at kunne optage et kviklån eller SMS lån. Din smartphone behøver ikke at være af nyere dato, men det er vigtigt, at du har adgang til internettet, og at din smartphone understøtter de nødvendige programmer.

Det har ingen betydning, om din smartphone er fra Apple, Samsung eller et helt tredje brand. Du skal blot have en smartphone og have adgang til en browser som Chrome eller Safari.

Mobillån optages i stor stil

SMS-lån og kviklån SMS er ikke bare en midlertidig trend.

Det er derimod en lånetype, der har eksisteret i mange år, og som formentlig også vil eksistere og være populær i fremtiden. Der er i hvert fald rigtig mange danskere, der tyr til mobillån, når de har brug for en økonomisk håndsrækning.

Da flere og flere udbydere rider med på den digitale bølge og tilbyder SMS lån eller snarere smartphone lån, er det sandsynligt, at det vil blive billigere at låne penge via mobilen.

Info: SMS lån spås – grundet den øgede digitalisering – en lovende fremtid

Vil du også gerne stifte bekendtskab med den populære lånetype, så optag SMS lån nu via Sambla. Vi samarbejder med en lang række anerkendte online banker, der lader dig låne penge på favorable vilkår. Udfyld vores ansøgningsformular for at modtage personlige tilbud.

Sambla er tilgængelig 24/7, og vores hjemmeside kan naturligvis besøges fra alle enheder såsom tablet, smartphone og laptop.

For at optage et mobillån gennem Sambla skal du være minimum 18 år gammel.

Lån penge via mobilen

SMSlån – eller også kendt som kviklån SMS - er en lånetype, der deler vandene. Mens nogle danskere ikke kunne forestille sig andet end at låne via mobilen, så har andre svært ved at se fordelene ved at låne på denne måde.

Om du er tilhænger af moderne lånetyper som denne eller ej, så kan du med god grund sætte dig ind i, hvad der kendetegner sådanne lån.

Med en up-to-date viden på lånemarkedet og lånetyperne vil der nemlig kunne træffes mere ansvarlige beslutninger, når det kommer til økonomi og finansiering.

SMS lån bringer mange fordele med sig, men er der også ulemper ved disse lån? Svaret er ja.

I første omgang vil vi præsentere dig for fordelene. Se med herunder.

Fordele ved SMS-lån

Det har længe været muligt at optage SMS lån, og fordelene har været – og er fortsat – mange.

Om fordelene er attraktive nok, til at du vil optage et lån via mobilen, vil vi lade dig om at vurdere. Læs med nedenfor, og vurdér selv om fordelene er gode nok.

Typisk vil danske låntagere fremhæve følgende fordele ved lånetypen:

 1. Hurtig udbetaling – SMS lån optages som bekendt på internettet på samme måde som kviklån, hvorfor både svar og udbetaling sker med det samme. Derfor kaldes lånene også meget logisk for kviklån SMS. Udbetalingen vil ofte finde sted samme dag eller næstkommende hverdag.
 2. Let betaling via netbank – Som låntager kan du nemt og sikkert afdrage på dit lån via netbank. Du betaler en aftalt månedlig ydelse, der bliver hævet den første i måneden. For automatisk betaling kan du tilmelde dig PBS eller også kendt som Betalingsservice.
 3. Ingen pantsætning – Det er ikke nødvendigt at stille sikkerhed i hus eller bil for at få bevilget et SMS lån. Du slipper dog ikke for den obligatoriske kreditvurdering.
 4. Anonymt låneformål – Hvis du får bevilget og udbetalt lånet, kan du bruge pengene, som du ønsker. Denne fordel gælder som udgangspunkt for alle hurtige lån. Kun meget sjældent skal du oplyse dit låneformål.
 5. Kravene er overkommelige – Ligesom du stiller nogle krav til låneudbyderen, så stiller låneudbyderen også nogle krav til dig. Disse krav er heldigvis meget overkommelige. Da SMS lån er mindre lån, og da kravene er få og lempelige, vil de fleste kunne blive godkendt til disse.
 6. Det er en sikker måde at låne penge på – Finanstilsynet fører tilsyn med alle danske låneudbydere, hvilket er med til at sikre en tryg låneproces. Sikkerheden er ligeledes i top, da du skal godkende din låneaftale med NemID eller MitID.

Lån penge via din mobil, hvis du også vil opleve ovennævnte fordele.

Hvad med renter og gebyrer?

Når man optager mindre lån uden at stille sikkerhed, så vil de samlede kreditomkostninger typisk være i den høje ende taget lånebeløbet i betragtning.

Det gælder også for SMS lån.

Som låntager skal du altid huske at undersøge, hvilke renter og gebyrer der følger med et SMS lån, inden du takker ja til det.

Og lige så vigtigt skal du være opmærksom på ÅOP’en, der er de Årlige Omkostninger i Procent. Lånets ÅOP vil kunne vise, om lånet er billigere end andre lån.

Jo lavere ÅOP, desto billigere er lånet, og desto mere attraktivt er det.

Optag SMS lån gratis

Du har måske set eller hørt i en reklame, at du kan optage et SMS lån gratis.

Dette har vakt din nysgerrighed og fået dig til at undersøge, om det reelt er muligt.

Danske låneudbydere har tidligere tilbudt gratis SMS lån som et forsøg på at lokke nye lånekunder til, så det har faktisk været en mulighed.

I dag er det ikke muligt at finde en udbyder, der lader dig optage et SMS lån gratis, men du har til gengæld mulighed for at få et billigt lån via mobilen.

SMS lån uden kreditvurdering

I henhold til dansk lovgivning må kreditvurderinger ikke længere baseres på statistiske oplysninger.

Der skal i stedet foretages individuelle kreditvurderinger, hvor faktorer som alder og bopæl ikke alene kan afgøre udfaldet.

Der stilles endvidere krav om dokumenterede oplysninger. De specifikke krav vedr. kreditvurderingen afhænger af kreditstørrelsen.

SMS lån uden kreditvurdering er på nuværende tidspunkt ikke en mulighed. Dette vil nemlig stride imod de regler, som Forbrugerombudsmanden i samarbejde med flere brancheorganisationer har defineret og sidenhen revideret.

Formålet med at lave en kreditvurdering er at vurdere, om låntager realistisk set vil kunne overholde den låneaftale, der er ved at blive indgået.

Tip: Du kan øge chancen for en positiv kreditvurdering ved at låne med en medansøger 

Optagelse af mobile lån trods RKI er ikke muligt

Mobile lån trods RKI er en ønskværdig lånetype for mange danskeres vedkommende. Desværre kan dette ønske som hovedregel ikke opfyldes.

RKI og SMS lån er ingen god cocktail. Faktisk er det slet ikke muligt at låne penge via SMS, såfremt man er registreret i RKI. Det samme gælder, hvis du er registreret i Debitor Registret.

Man kan være registreret i RKI af mange forskellige årsager, men uanset årsagen vil din låneansøgning blive afvist, hvis du anmoder om et SMS lån.

Kan jeg låne via mobilen trods RKI i fremtiden?

Lån trods RKI forventes heller ikke at blive en mulighed i fremtiden.

Når man er registreret i RKI, er det nemlig et tegn på, at man har rod i økonomien - og en rodet økonomi gavner ikke ens kreditvurdering.

Når du bliver slettet fra registret, kan du som hovedregel låne penge på lige fod med alle andre igen.

Optagelse af kviklån SMS trods RKI er altså ikke – og kommer nok heller ikke i fremtiden til at blive – en mulighed.

Tip: Skab overblik over din gæld og lav en afdragsordning for at komme ud af RKI

At låne uden NemID eller MitID er typisk heller ikke muligt

Hos langt størstedelen af alle danske udbydere af SMS lån skal du bruge dit NemID eller MitID for at godkende din låneaftale og indgå kreditaftaler i det hele taget.

NemID og MitID har været med til at gøre online lån mere attraktive. Med NemID eller MitID kan man nemlig nemt og hurtigt blive verificeret.

Når du bruger dit NemID eller MitID i lånesammenhænge, vil du bl.a. slippe for at scanne og indsende kopier af pas, kørekort osv.

Vælger man at låne uden at bruge NemID eller MitID, skal man påregne en længere behandlingstid.

Sådan finder du det bedste SMS-lån

Som låntager er det sund fornuft at stræbe efter at finde det bedste lån, hvad enten man har planer om at låne via mobil, tablet eller laptop.

De fleste online lån i Danmark kan optages via mobil, men hvordan finder man det bedste? Dette spørgsmål stiller mange danskere sig selv, når de skal låne penge.

Du finder det bedste SMS-lån ved at bruge en tjeneste som Sambla.

Sambla er din gratis sammenligningstjeneste til at finde de bedste og billigste lån. I stedet for at kæmpe om bankerne, så lader du bankerne kæmpe om dig.

Når du har indsendt din ansøgning, vil vi videreformidle den til bankerne, der snarest vil udarbejde uforpligtende lånetilbud til dig.

Nye SMS lån med favorable vilkår

For at finde det bedste lån bør man i første omgang ikke udelukke nogen af markedets muligheder – hverken de nye eller de eksisterende lånetilbud.

Nye SMS lån kan f.eks. sagtens være lige så fordelagtige – eller mere fordelagtige – end de mere velkendte lån. Dette kan du heldigvis finde ud af på en meget enkel måde; undersøg markedet og indhent tilbud fra flere forskellige låneudbydere.

Det er meget individuelt, hvornår man vil betragte lånevilkår som favorable. Danskerne er dog ret enige, når det kommer til at definere et godt lån.

Et SMS lån, der byder på flere af følgende vilkår bør være at foretrække:

 • Lav eller ingen rente
 • Lave eller ingen gebyrer
 • Fleksibel afdragsproces
 • Mulighed for afdragsfrihed
 • Mulighed for at forlænge løbetiden
 • Mulighed for at indfri lånet før tid

Hvad forventer du dig af dit kommende SMS lån mht. betingelser og vilkår?

Vælg en udbyder med en kort udbetalingstid

Der er i dag mange muligheder for at optage SMS lån med udbetaling med det samme.

I dag vil mange udbydere af SMS lån kunne tilbyde udbetaling inden for 24-48 timer. De mest effektive udbydere sørger for udbetaling i løbet af få timer.

Udbetalingstiden kan dog variere meget på tværs af låneudbyderne.

Udbetaling af SMS lån samme dag

De mest populære SMS lån byder netop på hurtig udbetaling og kan typisk udbetales inden for ét døgn.

Du kan ofte få pengene samme dag, som du sender din låneansøgning, hvis du vælger en af de mest effektive udbydere.

Udbetalingstiden vil være ekstra kort, hvis du vælger en låneudbyder, der anvender samme bank som dig. Desværre oplyser ikke alle låneudbydere, hvilken bank de bruger.

Ansøg let om et hurtigt SMS lån via vores gratis service, hvis du ønsker at låne penge hurtigt og nemt.

Info: Udbetalingstiden kan variere alt efter valg af lån og udbyder

Nyere regler har gjort dyre kvik SMS lån forbudt

Dyre kviklån og SMS lån har i årevis fanget danske borgere i uoverskuelig gæld, men de dyre lån hører nu fortiden til.

For få år tilbage skete der nemlig noget afgørende fra politisk side. Den danske regering valgte, gennem ny lovgivning, helt at forbyde de urimeligt dyre kvik SMS lån.

Forud for at de nye regler blev vedtaget i Folketinget, havde der længe kørt politiske debatter om at gøre op med lån med tårnhøje renter.

Den nye aftale er indgået og trådt i kraft

Først i slutningen af 2019 blev den egentlige aftale indgået. Den blev indgået af Regeringen i samarbejde med partierne Nye Borgerlige, Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre, Venstre, SF og Dansk Folkeparti.

Året efter, d. 1. juli 2020, trådte reglerne i kraft, og siden er danske låntagere blevet skånet for tårnhøje renter og gebyrer ved optagelse af bl.a. kvik SMS lån.

Men hvilken effekt, hvis overhovedet nogen, har det politiske opgør med dyre SMS lån og kviklån haft? Det kigger vi ind i, i næste afsnit.

Det politiske opgør med kvik SMS lån har virket

2019 og 2020 var historiske år for lånebranchen, da der i disse år blev indført en række nye regler. Der blev bl.a. indført et omkostningsloft og et ÅOP-loft.

Formålet med lovgivningen var, og er, at sikre, at færre havner i økonomiske udfordringer grundet dyre lån.

Det store spørgsmål er så bare, om det politiske opgør reelt har virket, og om de dyre lån er forsvundet fra lånemarkedet.

Det korte svar er; ja, det har virket.

En ny evaluering fra 2022 viser, at omkring halvdelen af udlånsvirksomhederne har lukket deres aktivitet på det danske lånemarked.

De meget dyre lån er stort set væk, og det understreger, at opgøret har været effektivt.

Info: Oplyser låneudbyderen ikke de lovpligtige kreditomkostninger, kan du klage til Forbrugerombudsmanden

Ulemper ved SMS lån

Tidligere i guiden gennemgik vi de mange fordele ved SMS lån. Nu er tiden så kommet til at kigge på ulemperne.

Der er ikke mange ulemper, men de ulemper der er, bør du være bekendt med. Derfor gennemgår vi dem herunder.

Danske låntagere fremhæver typisk følgende ulemper ved SMS lån:

 1. Omkostningerne kan være høje trods nye omkostningslofter – I de forrige afsnit kunne du læse, at dyre kvik SMS lån hører fortiden til. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at SMS lån fortsat ofte er dyrere end langfristede lån.
 2. Løbetiden er meget kort – Det er ikke usædvanligt, at løbetiden på et SMS lån lyder på mellem 1 og 12 måned(er). Det betyder, at du har meget kort tid til at tilbagebetale dit lån, og det kan potentielt udfordre din økonomi. Tidligere har løbetiden dog været endnu kortere, helt ned til 30-60 dage.
 3. Den lette tilgængelighed kan friste til impulsive køb – Der kan argumenteres for, at det næsten er for let at optage et SMS lån. Så let, at man kan blive fristet til at tage impulsive beslutninger og foretage impulsive køb.

Konsekvenser ved manglende tilbagebetaling af et mobillån

SMS lån er en af de lånetyper, der har de korteste løbetider. Som nævnt i forrige afsnit, så har du typisk kun mellem 1 og 12 måned(er) til at indfri dit lån.

Lykkedes du ikke med at indfri dit lån i tide, så kan det have alvorlige konsekvenser. Konsekvenser, som mange andre danske låntagere har oplevet.

Her er de mulige konsekvenser:

 • Du skal betale strafrenter – Den første mulige, og meget almindelige, konsekvens er, at du skal betale strafrenter. Foruden strafrenter vil der ofte blive opkrævet rykkergebyrer. Gebyrerne og renterne vil typisk blive opkrævet, indtil gælden er indfriet, medmindre du indgår en aftale med långiver.

 • Din gæld vokser – Når du ikke betaler dit mobillån tilbage rettidigt, så opkræves der som bekendt strafrenter og / eller rykkergebyrer, og det får din gæld til at vokse.

 • Du kan blive registreret i RKI og / eller Debitor Registret – Overholder du ikke dine forpligtelser, når du optager et SMS lån, risikerer du ligeledes at ende i RKI og / eller Debitor Registret som dårlig betaler.

  Betal din gæld ud for at blive slettet fra registrene.

 • Det kan være stressende og påvirke dit humør – Sidst, men ikke mindst, vil du opleve, at den manglende tilbagebetaling af dit mobillån kan påvirke dit humør negativt og præge dit stressniveau i en negativ retning.

Hvilke alternativer er der til SMS lån?

Der er mange fordele ved SMS lån, men der er desværre også en række ulemper og mulige risici.

Er du tilbageholdende med at optage et mobillån grundet de nævnte ulemper og mulige konsekvenser, bør du tage stilling til, om nogle af de andre lånetyper er noget for dig.

Der findes nemlig mange alternativer til SMS lån – nogle er bedre end andre.

Her er tre alternativer til et SMS lån kvik:

 • Langfristet forbrugslån – Hvis det ikke er realistisk, at du kan tilbagebetale dit SMS lån i løbet af et år eller hurtigere, bør du i stedet vælge et langfristet forbrugslån. Her kan løbetiden være op til 15 år.

 • Kassekredit – Hvis du jævnligt har brug for at låne penge, kan det være hensigtsmæssigt at få en kassekredit. Det er en ofte både billigere og mere fleksibel løsning sammenlignet med at optage nye SMS lån regelmæssigt.

 • Opsparing – Dette er ganske rigtigt ikke en lånetype, men at spare op er bestemt også et godt alternativ til at optage SMS lån. Læg lidt penge til side hver måned, så du har en buffer til uforudsete udgifter.

  Tip: Tal med en uvildig økonomisk rådgiver om dine muligheder 

Hvad kan et SMS lån bruges til?

Der bliver fra danskernes side optaget rigtig mange SMS lån på både ugentlig og månedlig basis, men hvad bliver alle disse lån brugt til?

SMS lån er mindre lån, hvor lånebeløbet sjældent overstiger 10.000 kr., og det sætter helt naturligt nogle grænser for, hvad lånene kan gå til.

Listen over mulige låneformål er ikke desto mindre lang. Se nedenfor:

 • Gaver
 • Uforudsete udgifter (reparation af vaskemaskine, cykel, bil, computer osv.)
 • Tøj og møbler
 • Depositum
 • Elektronik
 • Studiebøger
 • Briller
 • … og meget andet!

Når du anmoder om et hurtig SMS lån, kan du komme ud for, at du bliver spurgt ind til lånets formål.

Låneformålet har dog sjældent afgørende betydning for, om du bliver kreditgodkendt. Her spiller din indtægt og dit rådighedsbeløb en større rolle.

Du kan låne til hvad som helst, men overvej altid nøje, om det er det værd.

Kan jeg bruge et SMS lån til at indfri eksisterende gæld?

Ja, du vil i princippet godt kunne bruge dit SMS lån til at indfri eksisterende gæld. Det er dog ikke noget, som hverken vi eller økonomiske eksperter vil anbefale.

Optager du et SMS lån for at betale et eksisterende lån ud, vil du hurtigt kunne havne i en gældsspiral, der kan være meget svær at komme ud af.

Hvis du har svært ved at afdrage på din nuværende gæld, bør du kigge dit privatbudget efter i sømmene og desuden forsøge at indgå en afdragsordning med långiver.

Måske kan du få forlænget løbetiden på dit eksisterende lån, så du kan nøjes med at betale en mindre ydelse og dermed slippe for at skulle optage et nyt lån for at indfri det gamle.

Hvor meget kan jeg låne med et hurtig SMS lån?

SMS lån har udviklet sig meget med tiden – også i forhold til minimums- og maksimumlånebeløb.

Førhen var det ikke usædvanligt, at man kunne låne mellem 100 og 3.000 kr. med et SMS lån.

I dag er både den nedre og den øvre grænse noget højere. Samba lader dig indhente tilbud på lån på mellem 5.000 og 400.000 kr.

Låneperioden er også længere, end du har været vant til ved mobillån. Du kan nemlig få et lån med en løbetid på mellem 1 og 15 år.

Beløbets størrelse kan påvirke kravene til dig

Sambla har gjort det nemt for dig at finde de billigste mobillån, hvad end du vil låne 5.000, 50.000 eller 400.000 kr.

Du skal dog være opmærksom på, at jo større et SMS lån du anmoder om, desto flere og skrappere kan kravene være.

Især kravene til din indtægt og dit rådighedsbeløb vil blive påvirket af lånebeløbet.

Hvis du vælger et højt lånebeløb, vil du typisk også gøre klogt i at vælge en lang løbetid, så den månedlige ydelse ikke bliver alt for stor og uoverskuelig.

Optag ikke et større mobillån end højst nødvendigt

Som vi har været omkring i vores guide om SMS lån, vil du i princippet kunne låne op til 400.000 kr. via din mobil.

Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis skal låne så mange penge.

Hvis du f.eks. skal låne til et depositum til en lejebolig, så undersøg nøjagtigt hvor meget boligens depositum løber op i, og lån så dette beløb – hverken mere eller mindre.

Du betaler renter af hver enkelt lånte krone, hvorfor dine renteomkostninger vil stige, i takt med at lånebeløbet bliver højere.

Kvik SMS lån uden sikkerhed

I vores gennemgang af fordelene ved kvik SMS lån afslørede vi, at det er muligt at optage denne type lån uden at stille sikkerhed.

Dette vil vi gerne uddybe lidt.

Når du optager et SMS lån uden sikkerhed, betyder det, at långiver ikke vil kunne inddrage værdier fra dig, hvis du ikke overholder dine forpligtelser.

Långiver vil altså hverken kunne gøre krav på din opsparing, værdipapirer, bil eller andre værdier.

Fordelen ved dette er, at du ikke risikerer at få inddraget dine værdier, hvis du ikke kan tilbagebetale dit lån.

Til gengæld er det dyrere at optage lån uden sikkerhed, idet långiver løber en stor risiko.

Der er heller ikke krav om at låne med kautionist eller medansøger

Du er nu bekendt med, at du kan optage et SMS lån uden at stille sikkerhed for lånet, men vidste du også, at du ikke nødvendigvis skal låne med en medansøger eller kautionist?

Det er typisk muligt at låne med en medansøger eller kautionist, men det er sjældent et krav. Du kan dog benytte muligheden, hvis du ikke kan blive godkendt til lånet på egen hånd.

Det er ikke uden risiko at agere kautionist eller medansøger, så overvej nøje, hvem du spørger, hvis du ikke kan eller vil optage SMS lånet alene.

Hvorfor kan jeg ikke få bevilget et SMS lån?

Det kan være forbundet med stor ærgrelse og store frustrationer at blive afvist, når man ansøger om et SMS lån.

Desværre er det den risiko, du løber, når du anmoder om et lån via mobilen. Heldigvis er det gratis og uforpligtende at sende en låneansøgning og indhente et lånetilbud.

Har låneudbyderen sagt nej til at udstede det ønskede SMS lån til dig, så kan du være heldig at modtage en forklaring på afvisningen. Det sker dog ikke altid.

Her er de typiske årsager til, at en ansøgning om et SMS lån afvises:

 • Du står i RKI og / eller Debitor Registret

 • Du har ikke indsendt alle de påkrævede oplysninger

 • Du har ikke NemID eller MitID (hvis det er påkrævet)

 • Du opfylder ikke kravet om en minimumsalder på XX år (f.eks. 20 år)

 • Du har en for lav indtægt eller et for lille rådighedsbeløb

 • … eller en helt sjette grund!

  Tip: Spørg efter en begrundelse for afvisningen, og tag handling på begrundelsen, hvis muligt

Sådan bliver du kreditgodkendt ved ansøgning om et kvik SMS lån

Er du også træt af at blive afvist, hver gang du anmoder om et hurtig SMS lån?

Vi forstår din frustration, men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at øge dine chancer for at blive kreditgodkendt.

Det mest effektive tiltag er at indhente tilbud fra flere andre låneudbydere. Der lanceres hele tiden nye SMS lån, så har du ikke haft held med at blive godkendt til de eksisterende lån, kan du prøve nogle af de nye.

Du kan også øge dine chancer for at få udstedt lånet ved at låne med en medansøger eller kautionist.

Slutteligt kan du forsøge at øge dit rådighedsbeløb, hvis et for lavt rådighedsbeløb er årsagen til de mange afvisninger.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du kan ansøge om et mindre SMS lån.

Sammenlign lånetilbud og spar penge på dit SMS lån

SMS lån er nogle af de lån, som du målt i procent kan spare flest penge på, hvis du bruger tid på at indhente og sammenligne lånetilbud.

Der kan nemlig være en verden til forskel på, hvor høje gebyrer og renter udbyderne tager. Dette hjælper vi dig med at skabe overblik over.

Sambla er en uafhængig service, der helt gratis og uforpligtende lader dig sammenligne SMS lån fra en lang række udbydere.

Sådan gør du:

 1. Udfyld og indsend din låneansøgning på vores hjemmeside (det tager få minutter)

 2. Modtag tilbud fra vores samarbejdende banker

 3. Kig dine personlige tilbud på SMS lån grundigt igennem og vælg det billigste

  Info: Du har ret til at sige nej til alle dine lånetilbud, hvis du ønsker det (intet er bindende, før du har underskrevet en låneaftale)

Du har ret til at fortryde dit kvik SMS lån

Hvis du efter at have optaget et kvik SMS lån kommer frem til den konklusion, at det var den forkerte beslutning, så har du ret til at fortryde.

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du optager online lån, og det gælder også for mobillån.

Giv blot långiver besked om, at du vil fortryde lånet, og betal så lånet tilbage hurtigst muligt. Hvis du vil fortryde lånet, så gør det med fordel, inden der løber for mange renter på.

Hvad er løbetiden på det typiske SMS lån?

Løbetiden på det typiske SMS lån er meget kort – omkring 1-12 måned(er). Førhen var det ikke unormalt med en løbetid på 30-60 dage.

Du skal derfor være indstillet på at tilbagebetale lånet på meget kort tid.

Ønsker du en længere løbetid, så kan du optage et lån hos en af vores samarbejdspartnere. Her kan du låne op til 400.000 kr. med en løbetid på op til 15 år.

Kan jeg forlænge løbetiden på mit mobillån?

Du har som hovedregel ikke krav på at få forlænget løbetiden på dit mobillån, medmindre andet er angivet i din låneaftale.

I mange tilfælde vil det dog være muligt at indgå en aftale med långiver om at forlænge løbetiden.

Du bør undersøge muligheden for at forlænge lånets løbetid, hvis du har indset, at du ikke vil kunne overholde den nuværende frist.

Tidlig tilbagebetaling af SMS lån

Hos mange låneudbydere er det også muligt at tilbagebetale et SMS lån før tid.

Den mulighed kan du i givet fald med fordel gribe, da du dermed kan blive hurtigere gældfri end planlagt.

Vær dog opmærksom på, om indfrielsen er gratis, eller om der skal betales et gebyr. Dette afhænger af, hvor du har optaget det givne kvik SMS lån.

Har du flere SMS lån? Saml dem til ét lån

Som hovedregel kan det ikke anbefales at optage og afdrage på mere end ét SMS lån ad gangen. Der kan dog opstå situationer i livet, hvor man kan føle sig nødsaget til at optage et ekstra lån.

Afdrager du lige nu på flere SMS lån, og begynder de høje renter og gebyrer at belaste din økonomi, kan du overveje at samle lånene.

Ved at optage et samlelån vil du kunne indfri alle dine mobillån en gang for alle. Dette kan potentielt spare dig for mange penge, ligesom det kan give dig et bedre overblik over din gæld.

Spørgsmål og svar - sms lån

Hvornår skal mobillånet betales tilbage?

Et mobillån – såvel som alle andre lån – skal altid betales tilbage. Dette skal ske inden for den løbetid, man har aftalt ved kreditaftalens indgåelse. Typisk har du 30 dage til at betale det samlede kreditbeløb tilbage. Det er kort tid sammenlignet med andre lånetyper, hvorfor man skal sikre sig, at budgettet holder. Du slipper for yderligere renter og gebyrer ved at betale lånet tilbage rettidigt. Ved problemer mht. tilbagebetalingen bør man kontakte låneudbyderen med ønsket om at lave en særlig afdragsaftale.

Skal jeg vælge fast eller variabel debitorrente?

SMS lån kan optages med en fast årlig debitorrente eller en variabel debitorrente. Valget mellem disse rentetyper bør være op til den enkelte at vurdere og træffe. Det rette valg afhænger nemlig af individuelle faktorer som risikovillighed m.v. Er det vigtigt for dig, at lånet ikke bliver dyrere end først beregnet, så vil den faste årlige rente være det rigtige for dig. Her er renten nemlig – som antydet – fast i hele perioden.

Hvordan finder jeg det billigste SMS lån?

Du har med en sund økonomi en god mulighed for at låne billigt. Med en fast indtægt og ingen betalingsanmærkninger kan du få adgang til de mange billige SMS-lån. Blandt disse kan du finde det billigste på følgende vis:

 1. Brug vores service til at indhente uforpligtende lånetilbud
 2. Hold de modtagne tilbud op mod hinanden og sammenlign ÅOP
 3. Vælg det billigste af disse At få udstedt et lån med en lav samlet tilbagebetaling inkl. renter og gebyrer bør altid være dit mål.

Hvad er et SMS lån?

Begrebet SMS-lån opstod, efter at mobiltelefoner blev introduceret. Låntagere kunne optage et hurtigt lån på små beløb via deres mobilabonnement ved at sende en sms (SMS) til en långiver. I dag er markedet for SMS-lån mere reguleret, og låneprocessen i dag foregår online via långiverens hjemmeside.

Sender jeg en sms for at optage et lån?

SMS lån optages i dag via internetbrowsere i stedet for via SMS.

Hvad er renten på et SMS lån?

Via SMS-lån får du næsten altid en meget højere rente, end du får via et forbrugslån.

Kan jeg optage et SMS lån i weekenden?

Et traditionelt lån udbetales kun på bankdage, dvs. hverdage med undtagelse af større helligdage. For SMS-lån er der dog flere långivere, der tilbyder SMS-lån med udbetalinger i løbet af weekenden.

Skal jeg tage et SMS lån eller skal jeg ikke?

I stedet for sms-lån skal du lave et budget over din personlige økonomi og optage et lån med hjælp fra Sambla. Samblas service er gratis, og vi samarbejder med flere banker og långivere for at give dig bedre vilkår. Få din økonomi i orden i dag med et lån i stedet for flere små.

Hvad er kravene for at for få et SMS lån via Sambla?

Du skal være mindst 18 år gammel og have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr. Du skal have fast bopæl i Danmark. Kravene er fastsat af de långivere som vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke ansøgere der kan få lån. De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Lånetilbuddet er først bindende, når långiveren har verificeret alle oplysninger.

Hvilke lån kan jeg tage i stedet for et SMS lån?

I stedet for et dyrt SMS-lån hjælper vi dig med at finde et forbrugslån med en lavere rente, som du får udbetalt inden for få dage.

Kan alle optage et SMS lån?

Nej, ikke alle, men de fleste myndige danskere kan få bevilget et SMS lån.

Du kan optage et kvik SMS lån, hvis du er minimum 18 år gammel og i øvrigt opfylder de øvrige krav vedrørende indtægt, statsborgerskab m.v.

Du kan ikke optage et SMS lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i et dansk skyldnerregister som RKI eller Debitor Registret.

Hvorfor er det ikke godt at tage SMS lån?

Det er ikke nødvendigvis godt at tage SMS lån, da disse lån kan være meget dyre.

SMS lån er blevet billigere takket være de nye omkostningslofter, men den dag i dag hører lånene fortsat til blandt nogle af dem med de højeste renter og gebyrer.

Endvidere har mobillån den ulempe, at de har en meget kort løbetid. Det gør det meget svært at indfri lånene i tide.

Hvad skal der til for at få et SMS lån?

For at få et SMS lån skal du kreditgodkendes.

En positiv kreditvurdering er et krav for at få bevilget et lån uanset type og størrelse. For at blive kreditgodkendt skal du være mindst 18 år gammel, have en fast indtægt og ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

I dag skal du også have NemID eller MitID for at optage SMS lån hos de fleste låneudbydere.

Hvilke SMS lån er bedst?

SMS lån kan være mere eller mindre attraktive.

Når du skal vurdere, hvilket SMS lån der er bedst, bør du selvfølgelig være opmærksom på omkostningerne i form af renterne og gebyrerne.

Du bør dog også tage højde for løbetiden. Det billigste SMS lån er nemlig ikke nødvendigvis det bedste, hvis løbetiden er så kort, at du umuligt vil kunne overholde dine forpligtelser.

Indhent lånetilbud gennem Sambla og find det bedste kvik SMS lån i dag.

Remember DK
AcceptLån DK
Bank Norwegian DK
Facit Bank
Nordcredit DK
Cashper DK
Resurs Bank DK
Leasy DK
KreditNU DK
Ferratum DK
Ikano Bank DK
TF Bank DK