Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Mobile lån trods RKI

Check mark iconAnsøg om mobillån online

Check mark iconFå svar med det samme

Check mark iconSammenlign mobile lån og spar stort

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Mobile lån trods RKI møder stor efterspørgsel og interesse, men findes sådanne lån i det hele taget?

I dag er det ikke muligt at optage et SMS-lån eller et andet lån, hvis man står i RKI – Ribers Kredit Information. Denne information er relevant for dig, der netop står i RKI og er interesseret i at optage et mobillån.

RKI-registrerede danskere kan have lige så meget brug for at låne penge som alle andre, men for disse danskeres vedkommende kan det være lettere sagt end gjort at få det ønskede lån.

Ønsker du mere viden om, hvad din registrering i RKI betyder for dine lånemuligheder? Så læs videre.

RKI begrænser dine muligheder for at optage mobillån

Mobile lån trods RKI udbydes ikke på det danske lånemarked.

Derfor kan du forvente at modtage det samme svar (afslag), uanset hvilken bank eller låneudbyder du rækker ud til. I nogle ganske få tilfælde kan du dog få bevilget et mobillån, hvis du allierer dig med en kautionist.

RKI begrænser, hvis ikke eliminerer, dine lånemuligheder, hvorfor du alt andet lige bør være motiveret for at blive slettet fra dette register. I et af de kommende afsnit vil du netop kunne blive klogere på, hvordan du bliver slettet fra RKI.

At du står i RKI betyder ikke kun, at du har svært ved at låne penge. Registreringen har også en lang række andre konsekvenser, der er værd at være opmærksom på. Mere om dette nedenfor.

Konsekvenser ved at stå i RKI:

 • Du kan ikke optage mobile lån (eller andre lån)

 • Du kan ikke købe ting på afbetaling

 • Du kan ikke lease en bil

 • Du kan ikke få et benzinkort

 • Du kan ikke få et mobilabonnement

 • Du kan ikke få et kreditkort

 • … og mange andre konsekvenser!

Med udgangspunkt i ovennævnte konsekvenser bør der ikke herske nogen tvivl om, at det ikke er en dans på røde roser at være registreret i RKI.

Hvorfor kan jeg ikke låne som RKI-registreret?

Mobile lån bevilges ikke til RKI-registrerede danskere, men hvorfor forholder det sig sådan?

Du er på et eller andet tidspunkt blevet registreret i RKI, fordi du har misligholdt en betalingsaftale med en eller flere kreditudbydere. Dette sender et signal til andre kreditudbydere om, at du ikke er til at stole på, og dét har konsekvenser.

Låneudbyderne ønsker ikke at bidrage til en usund økonomi, hvorfor du vil blive afvist til det ønskede mobile lån, hvis det viser sig, at du står i RKI.

Ved at afvise RKI-registrerede personer beskytter udbyderne ikke kun de dårlige betalere, der typisk har økonomiske udfordringer. De beskytter selvfølgelig også sig selv og deres forretning mod tab.

Kan jeg blive slettet fra RKI?

Ja, du kan blive slettet fra RKI – og det er selvfølgelig noget, du skal gå efter at blive.

RKI sletning kan rent faktisk gribes an på to forskellige måder, hvoraf den ene måde er mere hensigtsmæssig end den anden. Du bliver præsenteret for de to måder nedenfor, hvorefter du kan tage stilling til, hvad du finder mest relevant med udgangspunkt i din situation.

Her er de to muligheder for at blive slettet fra RKI:

 1. Betal din gæld ud – Den hurtigste, men ofte også den sværeste, måde at blive slettet på er at betale sin gæld ud. Så snart din misligholdte gæld er ude af verden, vil du kunne blive slettet som dårlig betaler. Når du har indfriet gælden, får du umiddelbart efter adgang til en verden af mobile lån.

eller…..

 1. Vent fem år og bliv slettet automatisk – Er du ikke i stand til at indfri din misligholdte gæld, så kan du glæde dig over, at du automatisk bliver slettet fra RKI efter fem år. Din gæld bliver dog ikke slettet i samme ombæring.

Optag mobile lån uden risiko for at ende i RKI

Mobile lån trods RKI findes som bekendt ikke, hvorfor du bør undgå at havne i RKI. Er uheldet allerede ude, så skal du forsøge at indfri din gæld, så du kan blive slettet hurtigst muligt.

Som hovedregel er der ikke den store risiko for at ende i RKI ved optagelse af et mobillån.

Du ender kun i RKI, hvis du ikke betaler dine afdrag og gentagende gange ignorerer rykkerskrivelser og påmindelser. Med andre ord får du mange chancer for at undgå at blive registreret i RKI.

Læs også: SMS lån trods RK?

Sådan gør du:

 1. Optag et mobillån (lån ikke mere, end du kan bære at tilbagebetale)

 2. Opret en aftale via Betalingsservice (så dine afdrag automatisk bliver betalt)

 3. Sørg for, at der er dækning på din konto (så betalingerne kan gennemføres)

Kommer du på et tidspunkt til at stå i en situation, hvor du ikke kan betale dine afdrag, så skal du kontakte den pågældende låneudbyder.

Udbyderne af mobile lån er i langt de fleste tilfælde til at snakke med, så har du brug for at få en længere løbetid eller lignende, så bør dette ikke være umuligt.

Med åben og ærlig dialog er der i det hele taget gode muligheder for at undgå at blive registreret i RKI.

2021-04-08

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - mobile lån trods rki

Kan jeg optage mobile lån trods RKI?

Nej, det kan du som udgangspunkt ikke. RKI er landets største register over skyldnere, og disse skyldnere er bankerne og låneudbyderne normalt ikke interesserede i at handle med. Forvent derfor at få et afslag, hvis du ansøger om et lån, mens du står i RKI.

Hvilke alternativer findes der til mobile lån?

Står du i RKI, så vil du under normale omstændigheder modtage et afslag på din låneansøgning, uanset om du ansøger om et mobillån, et kviklån eller et banklån. Låneudbyderne løber nemlig en enorm risiko ved at udstede lån til dårlige betalere, og så stor en risiko er de færreste villige til at løbe.

Hvor mange danskere står i RKI?

Lige nu er lige under 200.000 personer registreret i RKI. Tallet har været faldende de seneste år, men der er fortsat (for) mange, der havner i RKI. Ønsker du at bidrage til den positive udvikling, så skal du forsøge at blive slettet fra RKI, hvis du er registreret her. I 2020 var der ifølge Experian 194.977 danskere registreret i RKI. På dette tidspunkt lød den samlede misligholdte gæld på 12,6 milliarder kroner.

TF Bank DK
Ferratum DK
Cashper DK
Resurs Bank DK
KreditNU DK
Nordcredit DK
Ikano Bank DK
Leasy DK
Remember DK
Resurs Bank DK (Car)
Facit Bank