Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Fradrag 2024

Check mark iconStor liste over fradrag for 2024

Check mark iconGuide til at indberette fradrag

Check mark iconDe gældende betingelser for at få fradrag

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Omkring 1,3 millioner danskere snyder hvert år sig selv for 11 milliarder kroner i skattefradrag. Du kan undgå at bidrage til denne kedelige statistik ved at skabe dig et overblik over dine fradragsmuligheder.

På denne side vil vi gennemgå en lang række fradrag, som du kan gøre brug af i 2024. Nogle fradrag er for alle, mens andre er tilegnede boligejere, låntagere og andre grupper af danskere.

Foruden at få et overblik over dine muligheder for fradrag, så vil du i det nedenstående blive guidet i, hvordan du indberetter dine fradrag.

De vigtigste fradrag for 2024

Som dansk statsborger kan du udnytte en lang række fradrag, således at du skal betale mindre i skat, og så du dermed har flere penge tilbage til dig selv.

I 2024 kan du, ligesom i de forrige år, få fradrag for en lang række udgifter. Fradragene er ikke nye, men i flere tilfælde er fradragene blevet hævet, hvilket også er værd at tage med.

De vigtigste fradrag i 2024 er følgende:

 1. Personfradrag
 2. Kørselsfradrag
 3. Fradrag for fagforening, a-kasse, efterydelse og efterløn
 4. Fradrag for renter på banklån m.v.
 5. Servicefradrag
 6. Fradrag for arbejdstøj, kurser m.v.
 7. Fradrag for bidrag til velgørende foreninger

Vi uddyber disse fradrag nedenfor.

1 Personfradrag

Et personfradrag er et skattefradrag, som trækkes fra en skatteyders indtægt, inden skatten beregnes.

Fradragets størrelse:

 • Skatteydere over 18 år har et personfradrag på 49.700 kr. i 2024 (48.000 kr. i 2023)
 • Skatteydere under 18 år har et personfradrag på 39.800 kr. i 2024 (38.400 kr. i 2023)

Det er, såfremt personfradraget ikke bliver udnyttet, muligt at overføre den uudnyttede del til en ægtefælle.

Personfradraget beregnes automatisk, og du skal derfor ikke foretage dig noget.

2 Kørselsfradrag

Et andet velkendt skattefradrag er kørselsfradrag, som rigtig mange danskere er berettiget til. Kørselsfradrag er også kendt som befordringsfradrag.

Du har i 2024 mulighed for at få kørselsfradrag for transport til og fra arbejde, hvis du har minimum 12 km til arbejde svarende til minimum 24 km tur / retur.

Der er mulighed for at få kørselsfradrag, uanset hvilket transportmiddel man benytter, eksempelvis bus, tog, bil eller cykel

Fradragets værdi er ca. 26 %. Hvis du eksempelvis har et kørselsfradrag på 2.500 kr., vil du spare 650 kr. i skat.

Her er de gældende satser:

Transport pr. dag Fradrag pr. km pr. dag
0-24 km 0 kr.
25-120 km 2,23 kr.
Over 120 km 1,12 kr. (2,23 kr. i yderkommuner)

Ekstra fradrag ved kørsel over bro

Du kan få ekstra fradrag, hvis du kører over Storebæltsbroen eller Øresundsbroen.

Hvor meget du kan få afhænger af, om du passerer broen med bil / motorcykel eller tog / offentlig transport, men satserne i 2024 er mellem 8 og 110 kr. pr. tur.

3 Fradrag for fagforening, a-kasse, efterydelse og efterløn

Er du lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende, vil du sandsynligvis have faste kontingenter og udgifter til a-kasse, fagforening, efterløn og / eller fleksydelse.

Disse udgifter kan du få fradrag for.

Disse fradragsregler gælder:

 • Du kan få fradrag for dit kontingent til fagforeningen op til 7.000 kr. i 2024 (6.000 kr. i 2023)
 • Du kan få fradrag for kontingent til a-kasse og bidrag til fleksydelsesordning og efterløn i 2024 – der er ikke noget øvre loft

4 Fradrag for renter på banklån m.v.

Har du optaget et nyt lån, eller afdrager du på et eksisterende lån, i 2024, kan du få fradrag for renteudgifterne.

Du får automatisk fradrag for renter på følgende lån:

Fradragene bliver automatisk overført til din årsopgørelse. Du har dog mulighed for at indtaste dine renteudgifter på din forskudsopgørelse, hvis du vil have fradragene løbende.

I nogle situationer skal du selv skrive dine renteudgifter på din årsopgørelse. Det er tilfældet, hvis du f.eks. har indgået et privat låneforhold, hvis du optager et fælleslån via en ejerlejlighedsforening, eller hvis du er en del af et låneforhold med mere end to låntagere.

5 Servicefradrag

I 2024 er der også mulighed for at få fradrag for en række serviceydelser, der er udført i dit private hjem eller i din fritidsbolig.

I 2024 lyder servicefradraget på op til 6.900 kr. pr. person. Til sammenligning var servicefradraget 6.600 kr. i 2023. Servicefradragets værdi er 26 % i 2024.

Det er muligt at få servicefradrag for følgende serviceydelser:

 • Almindelig rengøring
 • Vinduespudsning
 • Børnepasning
 • Almindeligt havearbejde

For at kunne benytte servicefradraget skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Arbejdet skal aflønnes via betalingskort, netbank eller mobilbetaling – ikke med kontanter
 • Der skal kunne fremvises dokumentation for det udførte arbejde
 • Hvis arbejdet udføres af en privatperson, skal privatpersonen være mindst 18 år gammel, have udfyldt en serviceerklæring og være skattepligtig i landet

6 Fradrag for arbejdstøj, kurser m.v.

Der er mulighed for at få fradrag for udgifter, der er nødvendige for at sikre eller vedligeholde din indkomst. Det er en betingelse, at du er lønmodtager for at kunne få fradragene.

Udgifterne må ikke være private, og du skal kunne dokumentere dine udgifter. Der er ikke fradrag for de første 7.000 kr. i 2024 (6.700 kr. i 2023)

Der kan opnås fradrag for følgende øvrige lønmodtagerudgifter:

 • Arbejdsværelse i hjemmet (*)

 • Kurser

 • Telefon

 • It-udstyr

 • Faglitteratur

 • Arbejdstøj

 • … og enkelte andre udgifter!

 • Det er kun muligt at trække udgifter til arbejdsværelse i hjemmet fra, såfremt værelset ikke kan anvendes til almindeligt opholdsrum

7 Fradrag for bidrag til velgørende foreninger

Donerer du, ligesom mange andre gavmilde danskere, til velgørende formål, har du i mange tilfælde mulighed for at få fradrag for dine bidrag.

Du får fradrag for både donationer, bidrag og gaver til velgørende organisationer, institutioner og foreninger, som er at finde på Skattestyrelsens liste over godkendte foreninger.

Der gælder følgende fradragsregler:

 • Du kan få fradrag for 18.300 kr. i 2024 (17.700 kr. i 2023)
 • Fradraget indberettes automatisk, hvis du oplyser dit CPR-nummer til foreningen
 • Der gives ikke fradrag for varekøb og kontingenter

Ikke alle fradrag for 2024 beregnes og indberettes automatisk

Som dansk skatteyder, der ønsker at udnytte dine fradrag til fulde, skal du være særligt opmærksom på, hvilke fradrag der indberettes automatisk, og hvilke du selv skal indberette.

Der findes fradrag såsom personfradrag og bidrag til velgørende foreninger, der indberettes automatisk, mens andre fradrag som kørselsfradrag og servicefradrag skal indberettes manuelt.

Du bør i alle tilfælde gennemgå din årsopgørelse grundigt, når den er klar. Tjek op på, om alle fradrag er blevet indberettet, og om fradragene stemmer.

Du skal bl.a. huske at rette dit kørselsfradrag, hvis du har kørt flere eller færre km til og fra arbejde, end du har gjort i de forrige år.

2024-02-05

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - fradrag

Hvad er fradrag?

Et fradrag er et beløb, som du kan trække fra indkomsten, inden skatten bliver beregnet. Hvis du eksempelvis har en indkomst på 300.000 kr. og fradrag for 50.000 kr., vil du kun skulle betale skat af de resterende 250.000 kr.

Hvilke fradrag har man som pensionist?

Som pensionist har du samme personfradrag som alle andre borgere over 18 år – altså 49.700 kr. i 2024. Du kan også benytte dig af en lang række af de øvrige fradrag såsom servicefradrag og fradrag for renter.

Hvordan får man sin ægtefælles personfradrag?

Du har mulighed for at overføre dit uudnyttede personfradrag til din ægtefælle. Det uudnyttede personfradrag overføres automatisk til ægtefællen. Det er til gengæld ikke muligt at overføre det ubrugte personfradrag til året efter.

Hvordan indberetter jeg fradrag med tilbagevirkende kraft?

Hvis du har glemt at indberette fradrag for tidligere år, har du mulighed for at gøre det med tilbagevirkende kraft. Hvis du glemmer at indberette fradrag i 2024, har du indtil d. 1. maj 2028 til at indtaste dem. Du indtaster dem ved at rette din årsopgørelse for det pågældende år.

Facit Bank
Cashper DK
KreditNU DK
Nordcredit DK
Ikano Bank DK
Leasy DK
TF Bank DK
Bank Norwegian DK
Resurs Bank DK
AcceptLån DK
Ferratum DK
Remember DK