Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Banklån

Check mark iconBanklån op til 400.000 kr. uden sikkerhed

Check mark iconSammenlign banklån fra over en håndfuld forskellige banker

Check mark iconLave renter og gode vilkår

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Ønsker du at optage et banklån? Og vil du gerne være sikret de laveste renter og de bedste vilkår? Sambla kan i givet fald hjælpe dig. Vi har nemlig udviklet en service, hvor du blot ved at sende en enkelt ansøgning kan indhente og sammenligne tilbud på lån fra flere danske banker.

Siden 2014 har adskillige tusinde danskere brugt vores service til at spare penge på deres banklån, og du kan gøre det samme.

Lige nu kan du låne mellem 5.000 og 400.000 kr. gennem vores samarbejdende banker. 

Hvad er et banklån?

Et banklån er, som ordet antyder, et lån, der er optaget i en bank.

Banklån dækker over alle de lån, du kan optage i banken. Det gælder både billån, forbrugslån, boliglån og kviklån. 

I dag findes der flere alternativer til det klassiske banklån, men undervurdér ikke fordelene ved at låne penge i banken. Banklånet udmærker sig bl.a. ved ofte at byde på overkommelige renter. 

Hvad kan jeg bruge et lån i banken til?

Du kan med få undtagelser bruge et banklån til hvad som helst. I ansøgningsprocessen bliver du bedt om at angive formålet med lånet. Her kan du vælge mellem følgende formål:

 • Kørekort

 • Bil

 • Båd

 • Motorcykel

 • Rejser

 • Renovering

Danskerne vælger ofte denne lånetype, når der skal lånes penge til udbetaling til en ejerbolig, til renoveringer og til bilkøb, men det er, som du kan se ovenfor, også muligt at låne penge til andet.

Du kan også bruge banklånet til at samle dine dyre lån

I forrige afsnit fik du nogle konkrete bud på, hvad du kan bruge et banklån til. Listen ovenfor er dog langt fra komplet.

Du vil f.eks. også kunne låne penge i banken, hvis du har et ønske om at samle dine små, dyre lån. Det er en mulighed, som mange danskere gør brug af hvert eneste år.

Du kan ofte spare mange penge ved at samle dine lån i ét samlet lån. Dette kan ske ved at optage et samlelån, der bruges til at indfri de små lån.

Lån op til 400.000 kr. med et banklån

Det er muligt at låne både små og store beløb i banken. Det er dog særligt ved ønsket om at optage et større lån, at danskerne henvender sig til bankerne.

Vi samarbejder med en lang række af velrenommerede banker, der giver dig mulighed for at låne mellem 5.000 og 400.000 kr.

Hvad end du vil låne et mindre beløb til at finansiere en ny tørretumbler, eller om du mangler penge til en ny familiebil, så kan et banklån være løsningen.

Du har op til 15 år til at tilbagebetale banklånet

Som låntager har du ikke kun stor valgfrihed, når det kommer til lånets størrelse. Du kan også selv komme med et ønske til lånets løbetid.

Hos vores samarbejdspartnere kan du ønske en løbetid på mellem 1 og 15 år på dit banklån. 

Vær opmærksom på, at hvis du vælger en kort løbetid, så vil den estimerede månedlige ydelse blive høj, og det forringer din mulighed for at få lånetilbud fra bankerne. 

Af ovenstående grund kan det være en fordel at vælge en forholdsvis lang tilbagebetalingstid. 

Sådan afdrager du på dit banklån

Det er som udgangspunkt meget simpelt at afdrage på et banklån.

Ved optagelse af et lån i banken vil du skulle afdrage på lånet med et fast tidsrum imellem. Det kan f.eks. være månedligt, halvårligt eller kvartalsvis. Ofte betaler du en aftalt ydelse hver måned. 

I praksis afdrager du på dit banklån ved at betale de indbetalingskort, som du modtager fra långiver. Du kan dog også lade tilbagebetalingen køre helt automatisk ved at bruge Betalingsservice. 

Hvem kan få bevilget et banklån?

Som hovedregel er det lettere at få bevilget et online lån end et banklån. Du kan dog med al sandsynlighed få bevilget et lån i banken, hvis du kan leve op til nogle få krav.

Kravene kan være forskellige fra bank til bank, men i de fleste tilfælde bliver der stillet krav til henholdsvis låntagers alder, indtægt og visse andre parametre.

For at ansøge om et banklån skal du kunne matche følgende krav:

 • Du skal være mindst 18 år gammel

 • Du skal have en årlig indkomst på minimum 60.000 kr.

 • Du skal have fast bopæl i Danmark

 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

Sambla hjælper dig med at sammenligne lån fra flere banker

Sambla er stedet, hvor du kan tilegne dig en masse viden om det danske lånemarked, inkl. markedet for banklån. Ikke nok med det, så kan vi også hjælpe dig med at sammenligne lån.

Vi samarbejder i skrivende stund med ni forskellige banker. Disse banker vil alle gerne have dig som kunde, og da de er i konkurrence med andre udbydere, vil de gå langt for at tilbyde de bedste vilkår. 

Sådan sammenligner du banklån i praksis:

 1. Du sender en ansøgning gennem vores hjemmeside

 2. De ni banker kreditvurderer dig og behandler din ansøgning

 3. Du modtager lånetilbud fra de banker, der kan indfri dine låneønsker

 4. Du sammenligner dine tilbud på kryds og tværs og vælger lånet med den laveste ÅOP

Vi har hjulpet over 390.000 låntagere

Vi har en mission om at hjælpe så mange låntagere som muligt med at låne til lave renter.

Denne mission startede for mange år siden, nærmere betegnet i 2014. Siden har vi haft fornøjelsen af at hjælpe flere end 390.000 låntagere med at opnå de mest fordelagtige banklån.

Vi står nu også klar til at hjælpe dig, hvis du skal låne i banken og gerne vil slippe for at betale en højere rente end højst nødvendigt. 

Det er helt gratis og uforpligtende at sammenligne banklån

Sambla kan potentielt spare dig for tusindvis af kroner ved optagelse af banklån, men selvom besparelsen kan være stor, tager vi ikke penge for vores service.

Det er både helt gratis og uforpligtende at sammenligne banklån gennem vores hjemmeside. Hvad end du derfor er klar til at låne penge, eller om du blot er nysgerrig på, hvad det koster at låne penge i banken, så kan du roligt sende en låneansøgning.

Hvad koster et banklån?

Der er flere forskellige udgifter til et banklån. Nogle af disse vil vi komme omkring i dette afsnit. 

I forhold til at bestemme, hvad et banklån koster, så er det vigtigt at notere sig, at det er meget individuelt. Jo bedre en kreditværdighed du har, desto billigere kan du typisk låne i banken. 

Prisen på et banklån består af følgende udgifter:

 • Renter

 • Etableringsomkostninger

 • Administrationsgebyr

Hos de fleste banker betaler du omkostninger til etableringen af lånet. Derudover betaler du et gebyr for at få banken til at administrere lånet. 

Slutteligt er der renten, der udgør den største udgift på lånet.

Mens administrationsgebyrerne typisk er de samme for alle låntagere, så kan etableringsomkostningerne og renterne variere fra person til person og fra lån til lån. 

Dette kan du gøre for at få det billigste banklån

Vi har allerede været kort omkring, at det er meget individuelt, hvor billigt et banklån man kan få tilbudt. 

Det hænger sammen med, at bankerne udfører individuelle kreditvurderinger, og at disse kreditvurderinger afgør, hvor høj eller lav en rente der vil blive tilbudt. 

Er du træt af at få tilbudt banklån med høje renter, så kan du heldigvis selv gøre noget for at få det billigste mulige lån i banken.

Her er vores bedste tips til at få et billigt banklån:

 1. Lån med en medansøger eller kautionist

 2. Sammenlign lån fra flere banker (det kan du gøre med vores tjeneste)

 3. Få et fast arbejde med en fast indtægt (hvis du ikke allerede har det)

 4. Bliv slettet fra RKI eller Debitor Registret, hvis du er registreret her 

 5. Øg dit rådighedsbeløb så vidt muligt

Derudover er det som altid en god idé at lægge et budget, inden man optager et banklån. 

Optag et banklån uden sikkerhed

Det er en skrøne, at der altid skal stilles sikkerhed for banklån. Det er nemlig ikke altid et krav.

Anmoder du om et forbrugslån i banken, der ikke er øremærket noget bestemt, vil du typisk kunne låne penge uden at skulle stille sikkerhed for lånet. 

Fælles for alle de banker vi samarbejder med er, at de ikke kræver, at du pantsætter værdier som en garanti for, at lånet tilbagebetales. 

Du behøver derfor hverken at pantsætte din bil eller din bolig for at få bevilget et banklån. 

Kan jeg også låne penge i banken uden dokumentation og kreditvurdering?

Du har mulighed for at låne penge i banken uden at pantsætte værdier, men det er desværre ikke muligt at få bevilget et banklån uden dokumentation og kreditvurdering.

Bankerne ville overtræde dansk lovgivning, hvis de lånte penge ud til deres kunder uden at udføre en kreditvurdering. 

I henhold til kreditaftalelovens § 7 c er långiver forpligtet til at udføre en grundig vurdering af låntagers kreditværdighed. Der står følgende i loven: ”Kreditgiveren skal inden kreditaftalens indgåelse vurdere forbrugerens kreditværdighed på grundlag af fyldestgørende oplysninger.”

Omtalte lovgivning gælder for alle kreditgivere, inkl. bankerne.

Ved ansøgning om et banklån skal du indtaste nogle økonomiske oplysninger, bl.a. om din indtægt og gæld. Disse oplysninger kan kreditgiver tjekke rigtigheden af ved at bede om adgang til dine skatteoplysninger. 

Sådan ansøger du om et banklån

Skal du låne penge, og foretrækker du et banklån?

I givet fald kan du nemt ansøge om dette lån. Sambla har sørget for, at du kan indhente lånetilbud fra op til ni forskellige banker blot ved at sende én ansøgning. 

Ansøgningsprocessen foregår som følger:

 1. Du indtaster den ønskede løbetid og det ønskede lånebeløb

 2. Du indtaster alle de oplysninger, der bliver spurgt om

 3. Du tilføjer en medansøger, hvis du vil låne med din ægtefælle, samlever e.l. 

 4. Du læser og accepterer de gældende betingelser

 5. Du modtager dine personlige lånetilbud og vælger ét af dem

 6. Du godkender og underskriver låneaftalen gennem NemID eller MitID

Alt ovenstående vil kunne håndteres på få dage. 

Hvis du mod forventning får et afslag på banklånet

En bank er en forretning, og derfor er de påpasselige med at løbe for store økonomiske risici. 

Af følgende grund vil de kunne vælge at afvise låneansøgninger, hvis de vurderer, at risikoen for at låntager ikke kan tilbagebetale lånet er for stor. 

Derfor er der en risiko for at få et afslag på et banklån.

Hvis du modtager et afslag, så kan du vælge at ansøge igen, hvor du anmoder om et mindre lånebeløb og / eller en længere løbetid.

Du kan også vælge at ansøge om en anden type lån.

Udbetaling af banklån

Du vil relativt hurtigt kunne få udbetalt et banklån, hvis du bliver kreditgodkendt og sørger for at underskrive låneaftalen hurtigst muligt.

De banker vi samarbejder med udbetaler typisk lån inden for 1-2 dage. 

Pengene vil blive overført til din NemKonto. Har du ikke en sådan konto, skal du sørge for at registrere en. 

Kan jeg fortryde et lån i banken?

Ja, i henhold til kreditaftalelovens § 19 har du som låntager ret til at fortryde en aftale om et lån inden for 14 kalenderdage. 

Har du derfor optaget et banklån, som du sidenhen har fortrudt, så kan du annullere aftalen, hvis du reagerer inden for 14 dage, efter at aftalen er blevet indgået.

2023-02-01

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - banklån

Hvad er renten på et banklån?

Renten på et banklån er typisk højere end renten på et realkreditlån, men samtidig lavere end renten på et online lån. Renten på banklån beregnes individuelt, og derfor er det forskelligt fra låntager til låntager, hvor høj renten er.

Hvad er forskellen på banklån og realkreditlån?

Et banklån optages gennem en bank, mens et realkreditlån optages gennem et realkreditinstitut. Den største forskel på de to lån omhandler rentevilkårene. Som udgangspunkt er renten på banklån variabel, mens renten på realkreditlån kan være enten fast eller variabel, alt efter hvad du foretrækker.

AcceptLån DK
Nordcredit DK
TF Bank DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
Remember DK
Cashper DK
Ikano Bank DK
KreditNU DK