Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Forskudsopgørelse

Check mark iconAlt du skal vide om forskudsopgørelsen

Check mark iconOverblik over de vigtigste deadlines og fradrag

Check mark iconGode tips til at undgå restskat

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Vil du være sikker på at betale den rigtige skat og dermed undgå at skulle bekymre dig om en stor restskat? I givet fald skal du sørge for at tjekke og evt. tilpasse din forskudsopgørelse løbende.

Skattestyrelsen udfylder automatisk din forskudsopgørelse, men sker der ændringer i din indkomst, i dine fradrag eller noget helt tredje, så skal forskudsopgørelsen rettes til.

I denne guide vil du blive sat ind i alt, hvad du skal vide om forskudsopgørelsen mht. formål, deadlines, vigtige fradrag og meget mere.

Efter at have læst denne guide vil du selv være i stand til at tjekke og tilpasse din forskudsopgørelse.

Hvad er forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en opgørelse over Skattestyrelsens registrering af din forventede indkomst og af øvrige skattemæssige forhold for det kommende år. Du kan betragte forskudsopgørelsen som en slags budget for din indkomst og skat.

Forskudsopgørelsen gælder for det kommende år, mens årsopgørelsen gælder for det sidste år. Forskudsopgørelsen kan justeres løbende modsat årsopgørelsen.

Hvert år i november kommer din forskudsopgørelse for det kommende år. Eksempelvis vil forskudsopgørelsen for 2024 være klar i november 2023.

Forskudsopgørelsen viser helt overordnet følgende:

  • Forventet indkomst

  • Forventede fradrag

  • Forventet skat

  • Trækprocent (dette kan kun ændres af din arbejdsgiver)

Du har en forskudsopgørelse, hvad end du er lønmodtager, studerende, selvstændig, pensionist eller noget helt femte, så husk at rette den til ved behov.

Forskudsopgørelse 2023

Skattestyrelsen åbnede for forskudsopgørelsen for 2023 i november 2022.

Forskudsopgørelsen kan tilpasses fra november 2022 til d. 31. december 2023 for skatteåret 2023. Der er dermed god tid til at foretage ændringer i opgørelsen ved ændringer relateret til indkomst og fradrag.

I marts 2024 får du adgang til din årsopgørelse for 2023. Her vil du blive bekendt med, hvorvidt du har betalt for meget eller for lidt i skat. For at undgå et uønsket skattesmæk er det vigtigt, at du husker at tilpasse din forskudsopgørelse løbende.

Forskudsopgørelsen for 2024 forventes at blive åbnet i november 2023.

Vigtige datoer:

  • Forskudsopgørelsen for skatteåret 2023: Denne kan tilpasse fra november 2022 til d. 31. december 2023 (årsopgørelsen forventes klar i marts 2024)

  • Forskudsopgørelsen for skatteåret 2024: Denne kan tilpasses fra november 2023 til d. 31. december 2024 (årsopgørelsen forventes klar i marts 2025)

Du kan evt. notere ovenstående i din kalender, hvis du er bange for at misse de vigtige deadlines.

Se forskudsopgørelse

Du har adgang til at se din forskudsopgørelse døgnet rundt via Skats TastSelv-løsning. Du skal blot følgende anvisningerne herunder.

Tjek forskudsopgørelse således:

  1. Klik dig ind på Skat.dk

  2. Klik på Log på

  3. Log ind via NemID / MitID

  4. Klik på Forskudsopgørelse i menuen

  5. Vælg skatteår

Når du er logget ind, får du det komplette overblik over din indkomst og andre skattemæssige forhold for det valgte skatteår.

Du vil bl.a. få overblikket over forventede økonomiske forhold mht. lønindkomst, renteindtægter, kørselsfradrag, indbetaling til ratepension og meget andet.

Ændring af forskudsopgørelse

Det er ikke kun simpelt at tjekke sin forskudsopgørelse. Det er også simpelt at foretage ændringer, hvis det måtte være nødvendigt.

Beregningen af forskudsopgørelsen tager altid udgangspunkt i forrige skatteår, og hvis der er sket ændringer siden, så skal du huske at tilpasse din forskudsopgørelse. Ellers kommer du ikke til at betale den korrekte skat.

Hvis din økonomiske situation ikke har ændret sig siden sidste år, så behøver du ikke at foretage dig noget.

Du skal ændre din forskudsopgørelse i følgende – og i visse andre – tilfælde:

  1. Du har fået nyt job (det betyder typisk ændringer i din lønindkomst og i dit kørselsbehov)

  2. Du bliver ledig

  3. Du køber eller sælger en bolig

  4. Du bliver skilt eller gift

  5. Du lukker din virksomhed

  6. Du begynder i stigende grad at arbejde hjemmefra

  7. Du begynder at modtage efterløn eller pension

  8. Du indbetaler mere eller mindre til en pensionsopsparing

  9. … og i mange andre situationer!

Forskudsopgørelse guide: Dette skal du huske at indberette

At tjekke og tilpasse sin forskudsopgørelse skal ikke gøres til en større videnskab end højst nødvendigt. Det er nemlig slet ikke så svært.

Du kan ved at benytte vores tjekliste hurtigt blive afklaret omkring, hvilke fradrag og andre forhold du skal være opmærksom på.

Du skal bl.a. huske at indberette følgende:

  • Kørselsfradrag

  • Fagforening og a-kasse

  • Lønindkomst

  • Feriepenge

  • Barselsdagpenge

Vi uddyber de forskellige forhold nedenfor.

1. Kørselsfradrag / befordring

Kørselsfradrag er et af de fradrag, du skal være særdeles opmærksom på for at undgå et evt. skattesmæk.

Du skal huske at ændre dit kørselsfradrag, såfremt du får længere eller kortere til job, eller hvis du begynder at arbejde mere hjemmefra.

Skattestyrelsen har sandsynligvis indtastet et beløb i felt 417, men hvis dette beløb er for højt eller for lavt, så skal du rette det til.

2. A-kasse og efterlønsordning

Er du medlem af en fagforening og / eller a-kasse, så skal du ikke gå glip af dit fradrag for dine årlige kontingenter.

Bidrag til a-kasse, efterlønsordning og fleksydelse skal indtastes i felt 439. Du kan også indberette dit kontingent til en fagforening – dette sker i felt 458 (dog maksimalt 6.000 kr. i 2023).

3. Forskudsopgørelse lønindkomst

Sker der ændringer i din indkomst, så skal du huske at tilpasse din forskudsopgørelse.

Det kan f.eks. være, at du stiger eller falder i løn, at du får nyt job, at du bliver arbejdsløs, at du går på pension osv. Uanset årsagen til ændringen i din lønindkomst, så skal opgørelsen rettes til.

Din lønindkomst vil som udgangspunkt være angivet korrekt, da indkomsten overføres gennem din arbejdsgiver, men tjek alligevel op på, at alt stemmer.

4. Indefrosne feriepenge forskudsopgørelse

Du skal huske at rette din forskudsopgørelse, hvis du har fået udbetalt indefrosne feriepenge, og hvis der ikke er blevet trukket skat af feriepengene.

De indefrosne feriepenge skal lægges til din lønindkomst – ret i den anledning opmærksomhed mod felt 201.

Hvis der allerede er blevet betalt skat af dine feriepenge, så skal du naturligvis ikke gøre noget.

5. Barselsdagpenge forskudsopgørelse

Er du på barsel, og modtager du i den forbindelse barselsdagpenge, så skal du sørge for at rette din forskudsopgørelse, hvis du ikke allerede har gjort det.

Barselsdagpengene skal angives i felt 304 (Sygedagpenge og arbejdsløshedsdagpenge).

2023-01-02

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - forskudsopgorelse

Hvornår kan man se forskudsopgørelsen for 2023?

Du har haft adgang til at se og rette forskudsopgørelsen for 2023 siden november 2022. Deadlinen for at tilpasse forskudsopgørelsen er d. 31. december 2023.

Hvornår skal man senest rette sin forskudsopgørelse?

Du skal senest rette din forskudsopgørelse for skatteåret 2023 d. 31. december 2023. Misser du denne deadline, så må du vente på årsopgørelsen, der forventes klar i marts 2024.,

Hvem kan hjælpe med forskudsopgørelse?

Har du brug for hjælp til forskudsopgørelse, så kan du med fordel kontakte Skattestyrelsen. Skattestyrelsen kan kontaktes via telefon, chat eller besked. Der kan forekomme flere ugers svartid ved skriftlige henvendelser via beskedsystemet, så kontakt med fordel Skattestyrelsen telefonisk ved behov for hjælp.

Hvordan får jeg adgang til min forskudsopgørelse?

Du kan nemt og hurtigt få adgang til din forskudsopgørelse via Skats TastSelv-løsning. Følg blot vores forskudsopgørelse guide, hvis du er i tvivl om, hvordan du logger ind, eller hvordan du ændrer i opgørelsen

Unilån DK
Ikano Bank DK
Facit Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
AcceptLån DK
Bank Norwegian DK
KreditNU DK
Ferratum DK
Cashper DK
Leasy DK
Resurs Bank DK
Nordcredit DK
TF Bank DK
Remember DK