Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Banker

Check mark iconGennemgang af de største og bedste banker i Danmark

Check mark iconIndhent og sammenlign tilbud fra flere banker

Check mark iconVærd at vide om dine rettigheder som dansk bankkunde

Der eksisterer omkring 65 banker i Danmark. Det er markant færre end i 1991, hvor tallet var 219. Antallet af medarbejdere tilknyttet de danske banker er ligeledes faldet betydeligt i perioden.

Selvom antallet af danske banker har været, og fortsat er, faldende, er der mange banker at vælge mellem, og du har dermed rig mulighed for at skifte bank, hvis du har et ønske herom.

I guiden her vil du få overblikket over de største, billigste og bedste banker i Danmark. Du vil også blive præsenteret for en række gode grunde til at placere dine midler i en dansk bank.

Banker i Danmark

Danmark har et velfungerende banksystem, hvor alle banker og pengeinstitutter er underlagt strenge regler og love.

Gennem tiden er enkelte banker krakket, eksempelvis Amagerbanken og Roskilde Bank, men langt de fleste banker er sunde og har en god økonomi, hvilket sikrer maksimal tryghed for dig som bankkunde.

Nogle af de eksisterende banker er lokale, mens de fleste er landsdækkende. Der er også en bank for dig, hvad end du foretrækker en bank med en lokal filial nær dig eller ej.

*Her er en oversigt over nogle af de mest populære banker i Danmark ( + ):

Alm. Brand Bank Arbejdernes Landsbank Bank Nordik
Bank Norwegian Coop Bank Danske Bank
Djurslands Bank Ekspres Bank Fynske Bank
Ikano Bank Jyske Bank Kreditbanken
Lollands Bank Middelfart Sparekasse Møns Bank
Nordea Nordnet Nykredit Bank
PenSam Resurs Bank Ringkjøbing Landbobank
Saxo Bank Santander Consumer Bank Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Sjælland Sparekassen Thy Skjern Bank
Spar Nord Bank Sydbank Vestjysk Bank

* Bankerne er listet i alfabetisk rækkefølge, og listen er ikke komplet

** Enkelte af bankerne har hovedsæde i udlandet, eksempelvis Nordea

Største banker i Danmark

Der er stor forskel på størrelsen af de eksisterende banker i Danmark målt på antal kunder, arbejdende kapital og andre faktorer.

Disse danske banker er de største målt på arbejdende kapital:

 1. Danske Bank
 2. Jyske Bank
 3. Sydbank
 4. Nykredit Bank
 5. Spar Nord Bank
 6. Arbejdernes Landsbank
 7. Ringkjøbing Landbobank
 8. Sparekassen Danmark
 9. Saxo Bank
 10. Vestjysk Bank

De fem øverste banker har en arbejdende kapital på over 75 milliarder kr., mens de fem nederste banker har en arbejdende kapital på over 15 milliarder kr.

Kilde: Finanstilsynet

Billigste banker i Danmark

Det er let at finde frem til den største bank ved at tage udgangspunkt i bankernes arbejdende kapital eller antal kunder, men til gengæld er det svært at pege på den billigste bank.

Der er ganske vist nogle banker, der er mere prisvenlige end andre, men der findes ikke én bank, der er billigere end alle andre på samtlige serviceydelser.

For at finde den billigste bank skal du sammenligne priser på følgende:

 • Kortgebyrer
 • Depotgebyrer
 • Låneomkostninger ved boliglån, billån m.v.
 • Vekselgebyrer
 • .. og priser på andre ydelser!

Der kan især være mange penge at spare ved at sammenligne priser hos danske banker, når du skal låne penge til køb af bil eller bolig.

Gode danske banker ifølge Voxmeter og Trustpilot

Lige så vel som det kan være svært at finde den billigste bank, så kan det også være svært at finde den bedste bank, da det afhænger af, hvilke parametre man kigger på.

Voxmeter og Trustpilot er dog begge pålidelige kilder, når du skal finde ud af, hvilke danske banker der har det bedste omdømme:

 • Trustpilot: Ifølge Trustpilot, hvor der er blevet skrevet tusindvis af anmeldelser af danske banker, er Vestjysk Bank, Lunar og AL Finans de mest populære banker.
 • Voxmeter: Ifølge Voxmeter, der laver landets største undersøgelse blandt danske bankkunder, er Arbejdernes Landsbank, Sparekassen Thy og Ringkjøbing Landbobank de bedste banker i Danmark.

Online banker i Danmark

Siden 1991 er antallet af danske banker faldet og faldet, men i samme periode er der opstået et stigende antal online banker.

En online bank er kendetegnet ved ikke at have nogen fysiske filialer. I stedet håndteres hele bankforretningen digitalt, hvilket de fleste danskere, især de unge, fint kan affinde sig med.

I takt med den digitale udvikling vil vi fortsat se, hvordan online banker, også kendt som internetbanker, vinder mere og mere indpas i Danmark.

Her er nogle af de største online banker i Danmark:

 • Express Bank
 • Resurs Bank
 • Facit Bank
 • Ikano Bank

Sambla samarbejder med en lang række af de mest populære internetbanker.

Sammenlign banker gennem Sambla

Du behøver ikke at række ud til alle 65 danske banker med henblik på at finde den bedste bank. I stedet kan du benytte vores sammenligningstjeneste, hvilket er helt omkostningsfrit og uforpligtende.

Står du aktuelt og har brug for at optage et lån, eksempelvis et boliglån, billån eller forbrugslån, kan du indhente tilbud fra vores samarbejdende banker og vælge det bedste tilbud blandt disse.

Der kan være store forskelle på lånepriserne på tværs af bankerne, hvorfor der kan være mange penge at spare ved at sammenligne lån af forskellige slags.

Alle danske banker er under tilsyn af Finanstilsynet

Finanstilsynet har bl.a. til opgave at føre tilsyn med danske banker i henhold til loven om finansiel virksomhed. Ved mistanke om overtrædelser af den finansielle lovgivning vil Finanstilsynet gennemføre en dybdegående undersøgelse i samarbejde med relevante myndigheder.

Hvis du ønsker at klage over en dansk bank, skal du som bankkunde rette henvende til Det finansielle ankenævn.

Du klager til Det finansielle ankenævn ved at udfylde et klageskema på nævnets hjemmeside. Det koster 200 kr. at klage, og det er en betingelse, at du har forsøgt at finde en løsning med banken forud for klagen.

Din danske løn- og opsparingskonto er omfattet af indskydergarantien

Du kan være helt tryg ved at sætte penge ind på en bankkonto hos en dansk bank. Dine bankkonti, herunder lønkonto og opsparingskonto, er nemlig omfattet af indskydergarantien.

Garantiordningen forsikrer dit indestående i banken op til 100.000 euro svarende til omkring 750.000 kr.

Hvis din bank mod forventning går konkurs, vil du få dækket op til 750.000 kr. Det eventuelt overskydende beløb over 750.000 kr. vil være tabt.

Alle danske forbrugere har ret til en bankkonto i en dansk bank

Som kunde i en bank har du altid ret til en basal betalingskonto og en indlånskonto. Danske banker har dog ret til at opsige et kundeforhold, hvis aftalen med banken misligholdes e.l.

Du har ikke ret til at optage et lån eller få en kassekredit, men du vil selvfølgelig kunne ansøge om disse kreditydelser. For at kunne få bevilget et lån er det en forudsætning, at du kan kreditgodkendes.

2023-10-05

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - banker i danmark

Hvilke banker har ikke negative renter?

De seneste år er der rigtig mange banker i Danmark, der har sløjfet de negative renter og i stedet valgt at indføre positive renter. Facit Bank, Ikano Bank og Santander er nogle af de banker, der tilbyder en positiv indlånsrente.

Hvor mange banker er der i Danmark?

Der findes omtrent 65 banker i Danmark. Dette tal vil formentlig falde i de kommende år, i takt med at vores samfund bliver mere digitaliseret

Hvordan tjener banker penge?

De danske banker tjener penge på både private kunder og erhvervskunder på flere forskellige måder.

Bankerne tager sig betalt for deres serviceydelser i form af bl.a. renter og gebyrer på lån, negative renter på indlån, gebyrer på betalingskort m.v.

Hvilke banker bruger Totalkredit?

En lang række store og mellemstore banker i Danmark er med i Totalkredit-samarbejdet.

Arbejdernes Landsbank, Sydbank og Spar Nord er nogle af de banker, der bruger Totalkredit. Måske samarbejder din bank også med Totalkredit.

AcceptLån DK
Facit Bank
Leasy DK
TF Bank DK
Nordcredit DK
Cashper DK
KreditNU DK
Ikano Bank DK
Resurs Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
Remember DK