Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Bedste bank 2023

Check mark iconTopliste over de 10 bedste banker

Check mark iconSammenlign banker og skift bank i dag

Check mark iconSpar penge på dine kommende lån

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Er du på udkig efter en ny bank grundet utilfredshed med din nuværende bank, så antager vi, at du gerne vil finde den bedste bank.

Er det korrekt antaget, så er du landet på den rette side. Vi vil nemlig præsentere dig for tidens bedste banker i Danmark. Måske vil resultatet overraske dig.

Her på siden vil du ikke blot kunne skabe dig et overblik over de bedst bedømte banker. Du vil også blive guidet i, hvordan du finder en bank, der matcher alle dine ønsker og behov.

Find den bedste bank gennem Sambla

En god bank for mig er måske ikke en god bank for dig. Det kommer helt og aldeles an på, hvad du prioriterer højt i dit valg af bank.

Ved at bruge vores gratis service kan du sammenligne flere bankers lånetilbud og vælge det, der passer bedst til din økonomi.

Sambla hjælper dig altså med at finde din ideelle bank, hvad end du prioriterer personlig rådgivning, lokale filialer, skræddersyede lånemuligheder eller en brugervenlig netbank højest.

Top 10: Bedste banker i Danmark

De fleste danskere kan nævne en håndfuld danske banker, men vidste du, at der findes omkring 50-60 banker i Danmark?

Står du derfor over for at skulle skifte bank, så har du rigtig mange valgmuligheder. De mange valgmuligheder kan gøre det svært at vælge, men hjælpen er nær.

Vi vælger at se de mange valgmuligheder som en fordel, da det gør, at der helt sikkert også findes en bank for dig. Nedenfor fremhæver vi de 10 bedste banker i Danmark lige nu.

Disse banker har de mest tilfredse kunder i 2022 / 2023:

 1. Arbejdernes Landsbank
 2. Sparekassen Thy
 3. Ringkjøbing Landbobank
 4. Djurslands Bank
 5. Nordjyske Bank
 6. Frøs Sparekasse
 7. Nykredit Bank
 8. Sparekassen Kronjylland
 9. Middelfart Sparekasse
 10. Lån & Spar Bank

Kilde: Voxmeter (CEM Bank Intelligence) - den årlige rapport er udgivet d. 17. januar 2023

Ifølge undersøgelsen fra Voxmeter, så er Arbejdernes Landsbank den bedste bank anno 2022 / 2023.

Som toplisten illustrerer, så er de største banker ikke nødvendigvis de bedste.

På toplisten finder du f.eks. ikke banker som Nordea, Danske Bank, Spar Nord Bank og Sydbank, som ellers er nogle af de største banker herhjemme.

Disse parametre bliver de danske banker bedømt på

Hvert år bliver der udført en række undersøgelser af kundernes tilfredshed med bankerne. Nogle undersøgelser er større og mere omfattende end andre, men især én undersøgelse skiller sig ud fra mængden.

Voxmeter laver hvert år en uafhængig undersøgelse af tilfredsheden blandt danske bankkunder. Denne undersøgelse går under navnet CEM Bank Intelligence, og det er pt. Danmarks største bankkundeundersøgelse.

Undersøgelsen fra Voxmeter dækker bredt og tager udgangspunkt i mange faktorer. Selve kåringen sker i øvrigt på baggrund af en særlig score – CEM Score, der kan lyde på mellem 0 og 11.000. Jo højere score, desto bedre.

Banken med den højeste CEM Score bliver betragtet som Danmarks bedste bank, og denne titel løb Arbejdernes Landsbank med i 2022 / 2023. Faktisk har Arbejdernes Landsbank vundet denne titel hele 14 år i træk.

Dette bliver der spurgt ind til i undersøgelsen:

 • Tilfredshed med produkter
 • Tilfredshed med service
 • Tilfredshed med rådgivning
 • Tilfredshed med image
 • … og meget andet!

I 2022 / 2023 blev der indhentet svar fra 52.000 tilfældigt udvalgte kunder.

Danmarks bedste bank er ikke nødvendigvis den bedste om to år

Arbejdernes Landsbank blev kåret som den bedste bank i 2022 / 2023, og de har vundet titlen 14 år i træk. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at denne bank også er danskernes favorit om to, tre eller fire år.

Der sker rigtig meget inden for banksektoren, og nye banker ser dagens lys hvert år. Der er ikke mindst flere online banker, der er begyndt at røre på sig.

Pointen er, at du skal holde dig up-to-date med, om din bank fortsat er den bedste, eller om der er dukket bedre alternativer op på markedet.

Hvilken bank skal jeg vælge? Er Arbejdernes Landsbank den bedste bank for mig?

Tidligere omtalte undersøgelse af kundernes tilfredshed med bankerne har kastet lys over, hvilke danske banker der kan bryste sig af at have den højeste kundetilfredshed.

Du kan dog ikke tage som en selvfølge, at den bedste bank for andre også er den bedste for dig. Vi vil vove at påstå, at der ikke findes én bank, der er den rette for alle. Der skal nemlig tages højde for mange individuelle behov og præferencer.

Der findes som bekendt rigtig mange banker, og derfor gælder det da også om at holde tungen lige i munden, når man skal skifte bank. Din kommende bank skal jo helst gøre det bedre end din nuværende bank, hvis et bankskifte skal give mening.

Sammenlign banker på kryds og tværs

Du går som hovedregel aldrig helt galt i byen ved at vælge den bank, der er blevet kåret som den bedste bank i landet. Det er dog igen vigtigt at understrege, at banken med den højeste kundetilfredshed ikke nødvendigvis kan indfri dine personlige ønsker.

For at finde den bedste bank for netop dig, så anbefaler vi, at du ikke kun bruger tid på at overveje dine præferencer og laver noget research omkring bankerne. Du bør også sammenligne de mange banker på kryds og tværs.

Disse faktorer bør være med i din sammenligning:

 • Lånemuligheder og lånebetingelser
 • Service
 • Rådgivning og sparring
 • Investering, pension og opsparing
 • Gebyrer
 • Netbank
 • Øvrige kundefordele
 • Fysiske filialer

Nedenfor gennemgår vi alle ovenstående faktorer, der påvirker, hvor god en bank anses for at være.

1 Lånemuligheder og lånebetingelser

En bank foretager sig meget andet end at udstede lån, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at danskernes valg af bank i høj grad afhænger af bankernes lånemuligheder og lånebetingelser.

Det er bl.a. værd at afklare følgende:

 • Hvilket realkreditinstitut samarbejder banken med?
 • Hvilke parametre lægger banken vægt på i deres kreditvurderinger?
 • Hvor risikovillig er banken?
 • Hvilke låneprodukter har banken? (f.eks. boliglån, billån, kassekredit etc.)

2 Service

Serviceniveauet kan variere markant fra bank til bank.

Netop derfor er det værd at stille skarpt på, hvor servicemindede bankerne er, idet du ikke kan tage et højt serviceniveau som en selvfølge.

En banks serviceniveau kan være svært at vurdere, når man endnu ikke har været kunde i banken, men her kan det give mening at dykke ned i nogle af de mange undersøgelser, der bliver lavet vedr. bankernes kundetilfredshed.

Du kan også læse anmeldelser af bankerne på Trustpilot og Facebook.

3 Rådgivning og sparring

Lidt i forlængelse af forrige afsnit, så giver det også rigtig god mening at fokusere på bankens rådgivnings- og sparringstilbud.

Det er bl.a. værd at undersøge følgende:

 • Får jeg tilknyttet en personlig bankrådgiver?
 • Hvordan og hvornår kan jeg kontakte banken for rådgivning og sparring? (åbningstider og supportmuligheder)
 • Er rådgivningen objektiv og kompetent?

4 Investering, pension og opsparing

I dag skal man ikke nødvendigvis samle sine investeringer, pensioner og opsparinger i sin bank. Dette kan håndteres andetsteds, eksempelvis hos Nordnet eller SaxoInvestor, der byder på en række af investerings-, pensions- og opsparingsprodukter for private danskere.

Ønsker du dog at samle hele din økonomi hos din bank, så undersøg med fordel, hvad banken kan tilbyde. Det er især relevant at undersøge, hvad banken opkræver af gebyrer og andre omkostninger for sådanne produkter.

Din investering skal jo helst ikke ædes op af gebyrer.

5 Gebyrer

I din søgen efter den bedste bank bør du også kigge nærmere på bankernes gebyrer og renter.

En bank er en forretning, og derfor bør du forvente, at der er omkostninger forbundet med at være kunde her. Det er dog en kendsgerning, at nogle banker har markant højere renter og gebyrer end andre.

Der kan derfor være mange penge at spare ved at vælge den ene bank frem for den anden.

6 Netbank

De bedste banker herhjemme giver alle deres kunder adgang til netbank og i de fleste tilfælde også en mobilbank.

Dette er ikke revolutionerende, men når du sammenligner de danske banker, så undersøg med fordel, hvordan deres netbank er i forhold til brugervenlighed, sikkerhed m.v.

7 Øvrige kundefordele

Den bedste bank for dig skal selvfølgelig gerne byde på nogle unikke kundefordele.

De danske banker tilbyder mange af de samme produkter og ydelser, men når vi taler kundefordele, så kan der være en verden til forskel på, om man bliver kunde hos den ene eller anden bank.

Der kan f.eks. være følgende kundefordele:

 • Rabatter på oplevelser og forsikringer
 • Adgang til lounges i lufthavne
 • Gratis kreditkort
 • Gratis valutaveksling
 • … og meget andet!

8 Fysiske filialer

Denne faktor har mindre betydning for danskerne end førhen.

Ikke desto mindre er der fortsat mange danskere, der sætter pris på at have en lokal filial, som de kan lægge vej forbi, når behovet for økonomisk rådgivning og sparring opstår.

Er det vigtigt for dig, at din kommende bank har en filial nær dig, så husk at tage højde for dette, når du sammenligner bankerne.

Hvilken bank er bedst til investering?

Dette spørgsmål kan du med god grund jagte svaret på, hvis du har penge mellem hænderne, som du gerne vil investere - og få til at vokse på sigt.

Er du en blandt mange, der foretrækker at investere gennem banken i stedet for at benytte en af de mange eksterne handelsplatforme, så undersøg da, hvad bankerne har af investeringsprodukter.

Du kan med fordel vælge en bank, der kan tilbyde følgende:

 • En overskuelig og brugervenlig investeringsplatform (f.eks. via netbank)
 • Lav kurtage ved køb og salg
 • Lave årlige omkostninger (ÅOP er nøgleordet)
 • Stort udvalg af investeringsobjekter

Hvilken bank tilbyder de billigste og bedste boliglån?

Der findes ikke et endegyldigt svar på, hvilken bank der er bedst til boliglån.

Vilkårene for et boliglån vil nemlig ikke kun variere fra bank til bank, men også fra person til person.

Skal du købe bolig, og skal du i den anledning bruge et boliglån, så kan du med fordel undersøge dine lånemuligheder grundigt. Sammenlign lån fra flere banker og spar potentielt rigtig mange penge.

Husk, at den bedste bank til boliglån ikke nødvendigvis er banken med det billigste boliglån. Der bør også tages højde for betingelser omkring løbetid, afdragsfrihed m.v.

Bedste bank til erhverv

Den bedste bank for private kunder er ikke nødvendigvis også den bedste for erhvervskunder. Står du derfor og er på udkig efter en ny bank på vegne af din virksomhed, så bør du bruge tid på grundig research.

I nogle tilfælde kan der være fordele ved at samle sine private og erhvervsmæssige aktiviteter hos én og samme bank, men det er naturligvis ikke et krav.

Undersøg følgende i din søgen efter den bedste bank i Danmark til erhverv:

 • Bankernes rådgivningstilbud for erhverv
 • Bankernes priser for erhvervskunder
 • Bankernes bankapp (brugervenlighed, stabilitet etc.)
 • Bankernes lånemuligheder for erhverv
 • Bankernes integration til gængse regnskabsprogrammer
 • … og meget andet!

Hvordan ser fremtidens bank ud?

Ingen kan spå om fremtiden, men meget tyder på, at fremtidens bank vil adskille sig markant fra bankerne, som vi kender dem i dag.

Bankerne vil i fremtiden være – endnu – mere digitale. Især unge danskere foretrækker digitale banker, og derfor vil den igangværende udvikling formentlig fortsætte; de fysiske filialer lukker, og de fleste services bliver digitale.

Den bedste bank i fremtiden vil være en bank, der har fulgt den digitale udvikling og hele tiden har sørget for at være et skridt foran branchens øvrige banker.

Hvad tror du vil kendetegne den bedste bank i fremtiden?

Spørgsmål og svar - bedste bank

Hvilken bank er den bedste for mig?

Ifølge en større bankkundeundersøgelse fra 2022 / 2023, så er Arbejdernes Landsbank den bedste bank. Voxmeter foretager denne undersøgelse hvert år, så det kan være, at en ny bank vil blive kåret som den bedste i 2024, 2025 eller 2026. Det vil tiden vise.

Hvilken bank der er bedst for dig er svært at svare på. Det afhænger af dine individuelle behov og præferencer.

Hvilken bank giver den bedste rente?

Sambla kan hjælpe dig med at finde de mest konkurrencedygtige banker målt på både indlånsrenter og udlånsrenter. Renten vil altid være individuel, og derfor er det vigtigt, at du indhenter tilbud fra flere banker. Vi giver dig mulighed for at indhente uforpligtende lånetilbud fra flere velrenommerede banker.

Sammenlign lån fra flere banker her, hvis du skal låne penge og gerne vil opnå den laveste rente.

Hvad kendetegner de bedste banker?

De bedste banker kan adskille sig fra hinanden på mange punkter, men det er en realitet, at der også er nogle lighedstegn.

Bankerne med den højeste kundetilfredshed byder typisk på professionel rådgivning, attraktive lånemuligheder, gode investeringsprodukter samt overkommelige gebyrer og renter.

Hvilken bank er nemmest at låne penge i?

Det findes der desværre ikke noget entydigt svar på.

Dog er det en realitet, at nogle banker er mere risikovillige end andre, og der er derfor større chance for at blive kreditgodkendt hos nogle banker end hos andre.

Igen kan vi kun opfordre til at kontakte flere banker, når du skal låne penge, så du får et solidt sammenligningsgrundlag.

Cashper DK
Leasy DK
Resurs Bank DK
Bank Norwegian DK
KreditNU DK
Nordcredit DK
Ikano Bank DK
Facit Bank
Ferratum DK
TF Bank DK
AcceptLån DK
Remember DK