Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Skift bank

Check mark iconSkift bank online

Check mark iconIndhent lånetilbud fra anerkendte banker

Check mark iconSaml dine lån hos én bank

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Som forbruger har du formentlig samlet hele din økonomi hos én bank. Det gælder typisk både investering, pension, lån og meget andet. Det giver overblik og tryghed at være kunde i en bank.

En bank er dog ikke bare en bank. Danske banker tilbyder mange af de samme ydelser, men bankerne kan samtidig adskille sig fra hinanden på mange punkter, bl.a. i forhold til kundeservice, lånemuligheder, lånebetingelser, brugervenlighed, gebyrer m.v. \ Ønsker du af den ene eller anden grund at forlade din nuværende bank? Så skift bank og opnå mange fordele. Vi guider dig på denne side.

Hvordan skifter man bank?

Du er sandsynligvis havnet på denne side, fordi du har et ønske om at foretage et bankskifte snarest muligt. Er det korrekt antaget, så skal du læse videre.

Skift af bank er faktisk ikke så tidskrævende og besværlig en proces, som mange bankkunder frygter. Faktisk er det ganske simpelt at skifte fra en bank til en anden.

Du skifter bank ved at gøre følgende:

  1. Gør dig nogle tanker om, hvilke krav og ønsker du har til din nye bank. Det kan være krav og ønsker, der vedrører bankens åbningstider, lånemuligheder, investeringsmuligheder m.v.
  2. Indled en dialog med nogle af de mange banker, og spørg ind til, hvad de kan tilbyde
  3. Sammenlign dine personlige tilbud med afsæt i dine personlige præferencer. Stil bl.a. følgende spørgsmål: Hvem har de laveste gebyrer? Hvem har du den bedste kemi med? Hvem tilbyder den bedste og mest brugervenlige netbank?
  4. Efter endt sammenligning af bankerne kan du kontakte dén bank, der opfylder flest af dine krav og ønsker
  5. Lad din nye bank klare resten. De sørger for, at alle dine aktiviteter, herunder lån og konti, bliver flyttet hurtigst muligt. Et bankskifte kan typisk klares i løbet af én måned.

Skift bank online

Tidligere skulle man møde fysisk op i en bankfilial for at skifte bank. Dette er dog ikke længere nødvendigt. I dag er der rig mulighed for at klare det hele online.

Alle danske banker har en mere eller mindre moderne hjemmeside, hvorigennem du kan ansøge om at blive oprettet som kunde.

Typisk foregår det ved, at du udfylder en kontaktformular med basale oplysninger som navn, telefonnummer og e-mailadresse. Kort tid efter vil du blive kontaktet pr. telefon eller mail, og så er dialogen i gang.

I andre tilfælde kan du ansøge om at blive kunde i den ønskede bank online uden først at være i dialog med banken. Flere banker har nemlig en online ansøgningsformular.

Forvent krav om dokumentation og legitimation i forbindelse med et bankskifte

Et bankskifte kan som hovedregel ske både hurtigt og ubesværet.

Du skal dog være opmærksom på, at uanset om du ansøger online, eller om du møder fysisk op i en bankfilial, så er der nogle krav mht. dokumentation og legitimation, der skal være opfyldt.

Dette skal du typisk oplyse og indsende:

  • Legitimation (typisk i form af sygesikringskort og kørekort eller pas)
  • Skatteoplysninger
  • Pensionsoplysninger
  • Oversigt over lån og kreditter
  • Budget
  • Forretningsomfang

Hvor lang tid tager det at skifte bank?

Skift af bank behøver, som nævnt, ikke at blive en langstrakt affære.

Hvor lang tid det tager at skifte bank vil variere fra sag til sag og fra bank til bank.

I langt de fleste tilfælde tager det mellem én og fire uge(r) at gennemføre et bankskifte.

Du må forvente lidt ekstra behandlingstid, hvis du har brug for at få flyttet pensionsopsparing, lån og / eller værdipapirdepoter.

Hvad koster det at skifte bank?

Skifter du bank, så vil du erfare, at der kan være omkostninger forbundet med et sådant skifte.

Som udgangspunkt er det gratis at lukke indlånskonti, der har eksisteret i minimum 12 måneder, men du skal være opmærksom på, at din gamle bank kan opkræve betaling, hvis du ønsker at afvikle dine lån, mens din nye bank kan tage betaling for at oprette nye lån.

Vi giver dig overblikket over mulige omkostninger nedenfor.

Din gamle bank kan tage betaling for følgende:

  • Afvikling af lån, herunder boliglån
  • Afvikling af kassekredit
  • Flytning af pensionsopsparing
  • Flytning af værdipapirdepoter

Din nye bank kan tage betaling for følgende:

  • Oprettelse af konti
  • Oprettelse af lån
  • Oprettelse af opsparinger

Tip: Undersøg med fordel, hvad det koster at afvikle, flytte og oprette lån, opsparinger og andet, inden du skifter bank.

Skift bank med gæld – kan det lade sig gøre?

Det korte svar kommer her; ja, du kan sagtens skifte bank, selvom du har gæld.

Faktisk kan det i nogle tilfælde være en fordel at have et eller flere igangværende lån, når man skal skifte bank. Det kan f.eks. være en fordel, hvis din gæld stammer fra et boliglån, idet banken vil have en vis interesse i at overtage dette lån.

Som hovedregel er det ikke en dealbreaker, at du har gæld, men det kan det være, hvis du ikke har en sund økonomi og ikke har overholdt din låneaftale indtil nu.

I nogle tilfælde kan det være hensigtsmæssigt at afvikle lån, inden man anmoder om et bankskifte. Så slipper man nemlig for de omkostninger, der er forbundet med at flytte lånene.

Skift bank trods RKI

Du kan godt flytte bank, selvom du er registreret i RKI.

Er du registreret i RKI og / eller Debitor Registret, så kan du få svært ved at optage lån, men banken må ikke nægte dig en indlånskonto jf. § 15 i bekendtgørelsen om god skik for finansielle virksomheder.

Hvilke argumenter kan der være for at skifte bank?

En nyere undersøgelse viser, at omkring 1.500.000 personer har et ønske om at skifte bank, men det er de færreste, der rent faktisk gør det.

Der er dog trods alt hvert år mange tusinde danskere, der vælger at skifte bank af den ene eller anden årsag. Argumenterne kan være meget forskellige, men de mest almindelige er følgende:

  • Kunden har fået et bedre tilbud på f.eks. et boliglån eller billån fra en anden bank
  • Kunden har en dårlig kemi med sin bankrådgiver
  • Kunden savner et bedre udvalg af investeringsprodukter
  • Kunden savner en mere brugervenlig netbank
  • Kunden er træt af at betale høje gebyrer
  • … og mange andre argumenter!

Hvad er din motivation for at skifte bank?

2023-08-31

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - skift bank

Kan det betale sig at skifte bank?

Det er meget individuelt, om det kan betale sig at skifte bank.

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at blive kunde hos en ny bank. Skifter du for at spare penge, så kan der især være noget at hente, hvis du har flere bankprodukter i form af bl.a. lån og investeringer.

Hvilken bank skal jeg skifte til?

Din nye bank skal optimalt set være en bank, der matcher alle dine præferencer. Derfor skal du overveje grundigt, hvad du forventer dig af din nye bank.

Flyt bank, når du har fundet dén bank, som du mener kan opfylde dine ønsker.

Hvor ofte kan jeg foretage et bankskifte?

Der er ingen øvre grænser for, hvor ofte du kan flytte bank. Det giver dog sjældent mening at skifte oftere end hvert andet år.

Hvordan sammenligner jeg de danske banker?

Du kan og bør sammenligne de danske banker på flere parametre i forbindelse med et muligt skift af bank.

Undersøg med fordel deres lånevilkår, kundetilfredshed, gebyrer m.v.

Sambla kan hjælpe dig med at sammenligne lånetilbud fra nogle af de førende banker herhjemme, hvis du netop har brug for at låne penge.

Leasy DK
AcceptLån DK
Nordcredit DK
Facit Bank
KreditNU DK
Resurs Bank DK
TF Bank DK
Ikano Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Remember DK
Ferratum DK