Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

P2P lån (Peer to peer lån)

Check mark iconFordele og ulemper ved P2P lån

Check mark iconGode alternativer til P2P lån

Check mark iconPeer to peer lån som investeringsmulighed

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

P2P lån er en forkortelse for peer to peer lån, og dette er i sig selv meget sigende hvor, hvad der definerer sådanne lån. P2P lån er nemlig lån mellem privatpersoner. Disse låneaftaler indgås uden om finansielle institutioner, herunder banker. 

Peer to peer lån er ikke et nyt fænomen, men det er en kendsgerning, at efterspørgslen og interessen for denne måde at låne - og investere – penge på vinder frem. 

Her på siden vil du få et stort indblik i, hvilke fordele og ulemper der er ved peer to peer lån, hvem der bør overveje lånetypen, hvilke alternativer der findes og meget mere. Guiden er hovedsageligt, men ikke udelukkende, skrevet til dig, der vil låne penge og derfor er at betragte som låntager. 

Fortsæt læsningen, hvis du ønsker mere viden om lånetypen.  

Hvad er P2P lån?

P2P står, som nævnt, for peer to peer, der kan oversættes til ligemand til ligemand. 

På den ene side er der en privatperson, der har brug for at låne penge til forbrug, eksempelvis til et nyt køkken, en bil eller noget helt tredje. På den anden side er der en privatperson, som har en stor opsparing eller på anden vis midler i overskud, der skal investeres på fornuftig vis. 

P2P lån fungerer med andre ord som crowdfunding, hvor privatpersoner, i fællesskab, låner penge ud til andre privatpersoner (eller virksomheder). 

Låneaftalen kan indgås privat, men typisk vil det ske gennem en P2P låneplatform såsom Mintos. De fleste foretrækker at låne og udlåne gennem sådanne platforme, idet det dermed sker under trygge og ordentlige forhold. 

I modsætning til de låneaftaler, der indgås mellem familiemedlemmer, venner og kollegaer, så bliver disse P2P låneaftaler indgået mellem vidt fremmede, og det kan have både fordele og ulemper. Mere om dette nedenfor. 

Fordele og ulemper ved P2P lån

Der er fordele og ulemper ved alle måder at låne penge på - og lån mellem private (kendt som P2P lån) er ingen undtagelse.

Inden du kaster dig hovedkulds ud i det som enten låntager eller investor, så dan dig et overblik over både fordelene såvel som ulemperne og eventuelle faldgruber. Du får overblikket i de kommende underafsnit. 

Der er forskellige fordele og ulemper, alt efter om man er långiver eller låntager, men de fremhævede fordele og ulemper er set fra en låntagers perspektiv. 

Fordele

Vi starter med fordelene, og dem er der heldigvis en del af.

Her er fordelene:

 1. Du kan låne udenom banken og dermed undgå bankernes strenge krav

 2. Der er ofte mulighed for at låne til en lav rente, og vilkårene er generelt gunstige

 3. Du slipper for at skulle deltage i fysiske møder (alt klares digitalt)

 4. Der findes masser af gode og sikre platforme, der forbinder private låntagere og private investorer 

Fordelene ér mange og attraktive, men husk også at sætte dig ind i ulemperne, inden du foretager dig yderligere. Vi kigger netop på ulemperne i næste afsnit. 

Ulemper

Peer to peer lån er populære, men der er naturligvis også nogle ulemper ved at indgå en sådan låneaftale. Ulemper, der kan få låntager til at overveje alternative lånemuligheder.

Her er ulemperne:

 1. Du ved ikke nødvendigvis, hvem der har lånt dig pengene (hos de gængse P2P låneplatforme er der ofte mange långivere, og informationerne om disse er sparsomme)

 2. Der kan være flere krav om dokumentation (långiver har jo ikke det samme indblik i din privatøkonomi, som eksempelvis din bank har)

Skal du låne penge af private, så brug tid på at finde en god og troværdig P2P låneplatform, og husk at læse betingelserne grundigt, inden du indgår en endelig låneaftale. 

Forvent desuden at skulle indsende en større mængde dokumentation. 

Lån penge af private, hvis….

Nu har vi fået styr på nogle af de vigtigste fordele og ulemper ved P2P lån for låntagers vedkommende.

Det har måske givet dig en idé om, hvorvidt denne måde at låne penge på tiltaler dig eller ej.

Omtalte lån er hovedsageligt tiltænkt de låntagere, der har svært ved at låne penge hos de traditionelle banker. Det kan f.eks. være, at man har en lav indkomst og derfor har haft svært ved at blive kreditgodkendt. 

Det kan også være, at man ønsker at låne penge til et formål, som banken ikke er interesseret i at finansiere.

Uanset årsagen til afvisningen, så kan peer to peer lån være en god løsning, hvis man ikke har haft held med at blive kreditgodkendt i banken.  

Kan jeg optage peer to peer lån trods RKI?

Det er generelt meget svært at få bevilget et lån, hvis man er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Bankerne vil typisk afvise RKI-registrerede låneansøgere med det samme, men dette gør sig ikke altid gældende, når man låner af private.

Private långivere har i mange tilfælde en højere risikovillighed, hvilket kan komme dig til fordel, hvis du har en lav indkomst, en stor gæld eller af andre grunde har svært ved at låne i banken.

Forsøg dog under alle omstændigheder at indfri din gæld og bliv slettet fra RKI eller Debitor Registret, inden du ansøger om et lån. P2P lån kan nemlig være dyre, hvis låntager har en svækket økonomi, idet det giver långiver en højere risiko. 

Peer to peer lån med RKI er altså ikke nødvendigvis uopnåelige, men de hænger ikke på træerne. 

Alternativer til peer to peer lån

Hos Sambla kan vi ikke tilbyde dig at indhente og sammenligne tilbud på peer to peer lån.

Til gengæld har du rig mulighed for at indhente tilbud på en række af andre lånetyper. Vores samarbejdspartnere – bestående af anerkendte banker – tilbyder bl.a. forbrugslån, billån, kassekreditter og meget mere.

Du kan ansøge om disse lån helt gratis og uforpligtende via vores platform. Du udfylder blot vores ansøgningsformular, hvilket tager et par minutter, og så får du tilsendt attraktive lånetilbud inden for 24 timer.

Et populært alternativ til et peer to peer lån er et forbrugslån uden sikkerhed. Et sådant lån kan du selvfølgelig ansøge om via Sambla.

Gode grunde til at låne penge på traditionel vis online:

 1. Du ved, hvem långiver er (dette giver tryghed)

 2. Det tager få minutter at sende en ansøgning

 3. Du kan låne op til 400.000 kr.

Lyder ovenstående som sød musik i dine ører, så få sendt en ansøgning afsted allerede i dag.

P2P lån Danmark vinder frem: Her er årsagerne

En hurtig søgning på peer to peer lån Danmark vil give dig tusindvis af brugbare resultater. Mange flere resultater, end du ville blive præsenteret for, for bare en håndfuld år siden.

Det stigende antal resultater er et tegn på, at både interessen, efterspørgslen og udbuddet af sådanne lån er støt stigende. 

Især inden for de seneste fem år er lån mellem privatpersoner begyndt at vinde frem, og det er der faktisk flere naturlige forklaringer på.

Årsagerne til den stigende interesse for peer to peer lån hos danskerne:

 • Negative renter i banken tiltrækker investorerne / långiverne: At have penge stående på en bankkonto i vores tid er ingen god investering. Faktisk er det en underskudsforretning. Synderen er selvfølgelig negative renter. Dette har fået flere danskere til at investere deres penge – ikke bare i aktier og kryptovaluta, men også i P2P lån. Det giver investorerne / långiverne et pænt afkast, og så kan de samtidig glæde sig over, at deres udlån er med til at skabe aktivitet i samfundet. En ren win-win situation. 

 • Danskerne har sværere ved at blive godkendt i banken: Bankerne er generelt mindre risikovillige, end de var før finanskrisen. Dette påvirker mange danskere, idet den faldende risikovillighed har gjort det sværere at få bevilget et banklån. Dette forklarer samtidig, hvorfor flere og flere danskere vælger at låne udenom banken. 

Skal jeg investere i peer to peer lån?

P2P lån kan ikke kun være interessante for låntagere, der søger et alternativ til banklån og traditionelle forbrugslån.

P2P lån kan også være fordelagtige for långivere / investorer.

Som privatperson kan du udlåne penge til andre privatpersoner og dermed opnå et bedre afkast, end du ville få med en opsparingskonto i banken. 

Det kan være en god måde at aktivere sine penge på, men husk, at der naturligvis er risiko forbundet med denne type af investering (al investering er forbundet med risiko).

Du kan bl.a. investere i sådanne lån via følgende platforme:

 • Mintos

 • Plata

2022-05-10

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - peer to peer lån

Hvem kan låne mig penge?

Rigtig mange private investorer er interesserede i at låne dig penge. Du skal blot benytte dig af nogle af de mest anerkendte P2P låneplatforme, der forbinder långivere og låntagere.

Kan man låne penge privat?

Ja, det er muligt at låne privat, og det er en mulighed, som mange danskere benytter sig af. Du kan f.eks. låne penge af venner eller familiemedlemmer, men der er også mulighed for at låne af fremmede privatpersoner. Sidstnævnte sker typisk gennem online låneplatforme såsom Mintos.

Hvad betyder peer to peer?

Peer to peer er en engelsk betegnelse for lån mellem privatpersoner, der kan oversættes til ligemand til ligemand eller jævnbyrdig til jævnbyrdig. Långiver og låntager er ligemænd eller jævnbyrdige, fordi de begge er privatpersoner.

Hvem tilbyder P2P lån i Danmark?

Antallet af danske udbydere af P2P lån er yderst begrænset. Til gengæld findes der en lang række anerkendte platforme på den internationale scene. Her er Mintos en af de mest populære.

Ferratum DK
Nordcredit DK
TF Bank DK
Cashper DK
Resurs Bank DK (Car)
Facit Bank
Ikano Bank DK
Leasy DK
KreditNU DK
Resurs Bank DK
Remember DK