Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Kviklån trods RKI?

Check mark iconRKI er en hindring til kviklån

Check mark iconKom ud af RKI, inden du optager et kviklån

Check mark iconGode økonomiske tips

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Du vil gerne optage et kviklån, men da du står i RKI, har du sandsynligvis erfaret, at det kan være mere end svært at blive kreditgodkendt. Spørgsmålet er så bare, om det rent faktisk er muligt at få et kviklån trods RKI?

RKI er ofte en hindring for danske låntagere, som må se langt efter et lån, så længe de står i registret. Kan du nikke genkendende til det?

I denne guide dykker vi ned i, hvad du kan gøre, hvis du som RKI-registreret ønsker at tage et kviklån eller et hvilket som helst andet lån for den sags skyld. Fremgangsmåden er nemlig den samme.

Optagelse af kviklån trods registrering i RKI

Selvom du med sikkerhed havde håbet på et andet svar, så er det desværre ikke muligt at optage et kviklån, hvis man står i RKI-registret. Dette gør sig gældende, uanset hvor meget den misligholdte gæld lyder på.

Hver eneste måned er der tusindvis af RKI-registrerede danskere, der prøver at ansøge om et lån. Disse danskere modtager typisk et afslag med den begrundelse, at de har misligholdt gæld og derfor ikke kan blive kreditgodkendt.

Bankerne og de digitale låneudbydere agerer generelt meget forskelligt, men når det kommer til RKI-registrerede låntagere, så er holdningen ens; disse personer vil ikke kunne få bevilget et kviklån.

I nogle tilfælde vil du godt kunne sende en låneansøgning, selvom du står i RKI, men som udgangspunkt vil ansøgningen føre til et afslag. Derfor skal du overveje, om det er værd at bruge tid og energi på.

Derfor udsteder udbyderne ikke kviklån til RKI-registrerede danskere:

  • Det er etisk forkert

  • Det er yderst risikabelt (chancen for at få tilbagebetalt lånet er lille)

Opsummeret siger låneudbyderne nej til RKI-registrerede låntagere for dels at passe på deres egen forretning og for at skåne låntageren for økonomiske problemer.

Kom ud af RKI, inden du optager et kviklån

Udsigten til at kunne optage et kviklån kan virke meget fjern, hvis du står i RKI. Der er nemlig kun én løsning på denne udfordring; du skal slettes fra RKI.

Du kan rent faktisk blive slettet fra RKI på to forskellige måder bestående af følgende:

  1. Betal din misligholdte gæld ud (anbefalet fremgangsmåde)

eller

  1. Bliv slettet efter fem år (forældelsesfristen for sådanne registreringer lyder på fem år)

Det er meget vigtigt at understrege, at hvis du går med den sidstnævnte fremgangsmåde, så bliver du slettet fra registret, men du får ikke slettet din gæld. Dit gældsproblem forsvinder altså ikke af, at du bliver slettet grundet forældelsesfristen.

Uanset hvordan du bærer dig ad med at blive slettet fra RKI, så vil du umiddelbart efter kunne ansøge om et kviklån. Du er dog ikke garanteret et kviklån, blot fordi du ikke længere står registreret som dårlig betaler.

Er du i tvivl om, hvor meget du skylder, og hvem du skylder penge til, så kan du med god grund undersøge det med henblik på at lave nogle attraktive afdragsordninger.

Det er aldrig for sent at begynde at afdrage på sin misligholdte gæld, så hvorfor ikke starte i dag?

Bør jeg optage et lån i udlandet?

RKI ér en hindring for at optage et kviklån gennem en dansk låneudbyder, hvad end vi taler banker, digitale låneudbydere eller noget helt tredje.

Derfor har du måske overvejet, om det kan give mening at optage et lån i udlandet.

Desværre forholder det sig typisk sådan, at man kun kan låne penge i det land, man bor i. Det betyder, at du som hovedregel ikke vil kunne låne penge i hverken Norge, Sverige eller et helt tredje land, hvis du er bosat i Danmark.

Udenlandske låneudbydere har ikke adgang til det danske RKI-register, men de kan have andre grunde til at give dig et afslag (f.eks. kan din bopæl være en faktor).

Med afsæt i ovenstående giver det derfor ikke mening at forsøge at optage et lån i udlandet. Det kan nemlig sjældent lade sig gøre.

200.000 RKI-registrerede kan ikke låne penge

Omkring 200.000 danskere er lige nu registreret i RKI.

Det betyder, at 200.000 danskere ikke vil kunne optage kviklån eller andre lån. Disse personer vil heller ikke have mulighed for at købe ting på afbetaling eller for den sags skyld mobilabonnementer.

Er du blevet stemplet som dårlig betaler, så er du ikke alene, men at der er omkring 200.000 andre, der står i samme situation som dig, gavner naturligvis ikke din sag.

Grundet de mange konsekvenser, der er forbundet med at stå I RKI, er der al mulig god grund til at få betalt sin gæld ud.

Alternativer til at låne penge som RKI-registreret

Som RKI-registreret har du muligvis en stram økonomi, hvor der kun lige er penge nok til husleje og andre faste udgifter.

Grundet den pressede økonomiske situation vil du måske have behov for at låne penge, når der f.eks. skal afholdes udgifter til uforudsete ting som bilreparationer, tandbehandlinger m.v.

Desværre sætter din RKI-registrering en stopper for dine muligheder for at optage et kviklån.

Læs også: Nye kviklån

Mangler du alternativer til at låne penge? Så læs med herunder:

  1. Start en opsparing (og plej den)

  2. Skær unødvendige udgifter fra (streaming, cafébesøg etc.)

  3. Sælg ud (du har helt sikkert nogle ting, du godt kan undvære)

  4. Få et ekstra job (hvis det er muligt)

2021-03-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - kviklån rki ingen hindring

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Du kommer ud af RKI ved at betale din misligholdte gæld ud. Betaler du ikke din gæld, så vil du først blive slettet fra registret efter fem år i henhold til forældelsesfristen. Derfor bør førstnævnte mulighed være at foretrække, hvis du vel at mærke er i stand til at indfri gælden.

Hvorfor står jeg i RKI?

Du står i RKIs åbne register, hvis du skylder mindst 1.000 kr. Du er havnet her, fordi du ikke har betalt dine regninger og ydermere har ignoreret tre rykkerskrivelser. Mener du, at du står i RKI ved en fejl, så skal du tage kontakt til RKI (Ribers Kredit Information).

Hvilke låneudbydere har adgang til RKI-registret?

De fleste større danske virksomheder og offentlige myndigheder har adgang til RKI-registret. Det gælder alle landets banker, realkreditinstitutter og online låneudbydere, ligesom det gælder bl.a. mobilselskaber og tv-udbydere.

Disse virksomheder og myndigheder vil kunne søge efter både privatpersoner og virksomheder i registret.

Resurs Bank DK
Facit Bank
TF Bank DK
Leasy DK
Ferratum DK
Nordcredit DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Ikano Bank DK
Remember DK
KreditNU DK