Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lånetyper

Check mark iconPopulære lånetyper

Check mark iconFind din ideelle lånetype her

Check mark iconFacts om alle lånetyper

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

I vores digitale verden behøver dit næste lån ikke at være mere end få klik væk.

I første omgang skal du dog finde ud af, om du vil optage et lån. Kommer du frem til, at du har brug for et lån, så bør du kigge nærmere på de mange tilgængelige lånetyper.

Nogle lånetyper er tilegnet virksomheder, mens andre er tilegnet privatpersoner.

På denne side vil vi koncentrere os om de lånetyper, der er henvendt til privatpersoner.

Ønsker du som privatperson at finde din ideelle lånetype? Så har du truffet et klogt valg ved at klikke dig ind på denne side.

I guiden får du en gennemgang af de mest populære lånetyper, ligesom du vil få nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige lånetype.

Afslutningsvis vil vi gennemgå nogle ting, som du bør vide, uanset hvilken lånetype du finder mest attraktiv.

Hvilke lånetyper er de mest populære?

I dag findes der flere lånetyper, end man kan tælle på to hænder.

Ikke nok med, at der findes mange lånetyper, så er det også en kendsgerning, at hver enkelt lånetype byder på både fordele og ulemper.

Det kan gøre det til lidt af en udfordring at skulle tage stilling til, hvilken lånetype der er bedst.

I dette afsnit vil vi afsløre, hvilke lånetyper der er de mest populære lige nu. Måske ser det anderledes ud om få år, men i øjeblikket er der ingen tvivl om, hvilke lånetyper der bliver efterspurgt mest.

Her er tidens mest populære lånetyper:

  1. Forbrugslån – Forbrugslån er en ret bred lånebetegnelse, der dækker over alle de lån, der går til finansiering af forbrugsgoder, oplevelser og andre former for forbrug. Det kan f.eks. være et lån, der skal dække købet af en ny mobiltelefon, en eksklusiv rejse eller et drivhus. Typisk kan man låne op til 400.000 kr. med et forbrugslån.

  2. Kviklån – Kviklån er også at betragte som et forbrugslån – blot et mindre et af slagsen. Det er en anelse udskældt lånetype, men i virkeligheden er der mange gode grunde til at vælge et kviklån. Et kviklån kan optages uden at skulle stille sikkerhed over for långiver, og så er kviklånet kendt for at byde på en kort udbetalingstid.

  3. Realkreditlån – Realkreditlån er også populære, selvom disse lån ikke er lige så brede som mange andre lånetyper. Et realkreditlån kan nemlig kun bruges, når der skal lånes penge til et boligkøb. Skal du investere i ejerbolig, så låner du billigst ved at vælge et realkreditlån.

  4. Studielån – SU-lån / studielån er også rigtig populære. Som ung under uddannelse vil du kunne låne penge på yderst attraktive vilkår ved at vælge et studielån. Renten er som regel meget lav sammenlignet med renten på bl.a. kviklån og andre forbrugslån. Et studielån kan f.eks. bruges til finansiering af møbler til studielejligheden, studiebøger eller studiecomputer.

  5. Boliglån – I forbindelse med et boligkøb vil du kunne finansiere en stor del af købsprisen gennem et realkreditlån. Den resterende del skal du dog selv dække gennem selvfinansiering og / eller et boliglån. Hvis du ikke har en tilstrækkelig stor opsparing, så kan du med fordel optage et boliglån.

  6. Billån (og lån til andre transportmidler) – Det er også meget almindeligt at låne penge til køb af biler, motorcykler, både og mange andre transportmidler. I den anledning er det naturligvis de formålsspecifikke lånetyper bestående af billån, motorcykellån og bådlån, der er mest interessante.

  7. Afbetaling – Der er delte holdninger til, hvorvidt afbetaling er at betragte som en lånetype eller ej. Ikke desto mindre er der reelt tale om et lån, når du ikke betaler varerne kontant, men i stedet vælger at dele betalingen op. Det er et populært og ofte billigere alternativ til både forbrugslån og kviklån.

Hvilken lånetype skal jeg vælge?

Nu har du fået en idé om, hvilke lånetyper der er de mest populære lige nu.

Det har dog ikke nødvendigvis givet dig vished omkring, hvilken lånetype der er den rette for dig.

Dét valg er sjældent lige så let at træffe, som man måske kunne tænke sig, men der er selvfølgelig hjælp at hente.

Det er ikke muligt at sige noget generelt om, hvilken lånetype der er mest attraktiv, da det afhænger af, hvilke krav og præferencer man har.

Få hjælp til at vælge lånetype nedenfor:

  • Hvis du vil have det billigste lån….. Så vil du som regel være bedst stillet med et banklån. Bankerne kan stille mange krav og vil typisk kræve sikkerhed for lånet, men til gengæld kvitterer de ofte med lave renter. Set med økonomiske briller vil et banklån derfor ofte være et godt valg.

  • Hvis du vil have det hurtigste lån….. Så skal du vælge et af de mange digitale lån. Sammenlignet med klassiske banklån, så er disse lån nemlig markant hurtigere at blive godkendt til og få udbetalt. Har du derfor brug for pengene med det samme, så vælg en af de digitale lånetyper.

  • Hvis du vil låne til bolig….. Så skal du vælge et realkreditlån og evt. et boliglån. Hvis du kan finansiere de resterende 20 % (du kan låne op til 80 % gennem et realkreditinstitut) på egen hånd, så bør du gøre det.

  • Hvis du vil låne uden sikkerhed….. Så er en online lånetype det rigtige valg. Fælles for mobillån, kviklån og andre online lån er, at disse lån kan optages, uden at du skal stille sikkerhed for dit lån.

Værd at vide uanset valg af lånetype

Uanset hvilke af de omtalte lånetyper du synes bedst om, så er der nogle ting, du er nødt til at være opmærksom på og sætte dig ind i.

Der er en håndfuld ting, der gør sig gældende, uanset hvilken lånetype man vælger. Mere om dette herunder.

Dette gælder for samtlige lånetyper:

  1. Du skal være mindst 18 år for at få bevilget et lån

  2. Du kan ikke få et lån, hvis du står i et skyldnerregister

  3. Du slipper ikke for at blive kreditvurderet (det er lovpligtigt)

  4. Du kan typisk få fradrag for dine renteudgifter

  5. Du kan fortryde de fleste kreditaftaler (inden for 14 dage i henhold til kreditaftaleloven)

Find endnu mere viden om lånemarkedet i vores øvrige guides.

2022-06-21

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lånetyper

Hvor mange forskellige lånetyper findes der?

Der findes langt flere lånetyper, end man kan tælle på både en og to hænder. Der findes, for blot at nævne nogle af de mest populære lånetyper, både banklån, forbrugslån, minilån, mobillån og mikrolån. Vi giver dig overblikket på denne underside.

Bank Norwegian DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
KreditNU DK
Facit Bank DK
AcceptLån DK
TF Bank DK
Ikano Bank DK
Ferratum DK
Nordcredit DK
Unilån DK
Remember DK
Resurs Bank DK
Cashper DK