Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Kviklån studerende

Check mark iconFordelagtige kviklån til studerende

Check mark iconGodkendelse med det samme

Check mark iconHurtig udbetaling

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Som studerende kan det være en stor udfordring at få indtægterne og udgifterne til at gå op i en højere enhed. SU’en rækker nemlig typisk ikke til meget andet end husleje, mad og transport.

Derfor kan det under studietiden være nødvendigt at optage et eller flere lån. Det kan i hvert fald være fristende, hvis man mangler midler til at finansiere de dyre studiebøger, den uforudsete tandlægeregning eller computerreparationen.

I dag findes der heldigvis masser af fordelagtige kviklån til studerende, hvorfor du har rig mulighed for at få et økonomisk tilskud, når behovet opstår.

Har du også svært ved at få det hele til at hænge sammen, og overvejer du derfor at optage et kviklån, så læs videre eller ansøg om et kviklån med det samme.

Hvornår giver det mening at optage et kviklån til fordel for et studielån?

SU-lån (studielån) er som udgangspunkt de billigste lån, man kan få fingrene i som studerende. Med et studielån skal du nemlig kun betale 4 % i rente om året, så længe du læser.

Selvom studielånet på mange måder er meget fordelagtigt, så kan det i nogle tilfælde være mere attraktivt med et kviklån. Netop det har vi fokus på i dette afsnit.

Det giver mening at vælge kviklånet:

 1. Hvis du kan låne rente- og gebyrfrit – Får du som studerende tilbudt et rente- og gebyrfrit kviklån, så vil dette lån naturligvis være billigere end studielånet. Den eneste udfordring ved de gratis kviklån er, at der er en øvre grænse for, hvor mange penge du kan låne gratis. Har du brug for at låne flere penge, end beløbsgrænsen lyder på, så slipper du ikke for at betale renter og gebyrer.

 2. Hvis du har brug for pengene hurtigt – Ifølge SU.dk tager det typisk mellem to og fire uger at behandle en ansøgning, når det drejer sig om studielån. Til sammenligning tager det som regel mindre end én dag at behandle en ansøgning, hvis man ansøger om et kviklån. Du kan derfor få lånet langt hurtigere, hvis du går med kviklånet.

 3. Hvis du har brug for et supplement til dit studielån – Har du brug for at låne flere penge, end studielånet tillader, så kan du bruge et kviklån som et supplement.

Få økonomisk rådgivning og sparing, inden du låner penge

Det ér svært at få pengene til at række, når man er studerende og har en minimal indkomst. Løsningen er dog ikke nødvendigvis at optage kviklån.

Du bør i hvert fald overveje din beslutning grundigt, da der følger en masse ansvar og forpligtelser med det at låne penge. I alle tilfælde vil du nemlig skulle betale de penge tilbage, som du har lånt.

Går du med overvejelser om at optage et kviklån, men kan du ikke helt regne ud, om det er en god idé, så bør du få den rådgivning og sparring, der er lige inden for rækkevidde.

Du kan f.eks. booke rådgivning om økonomi og gæld gennem Forbrugerrådet Tænk, hvis du har brug for at få nogle kompetente og objektive input.

Dette kan du bruge et kviklån til som studerende

Der er naturligvis forskel på, hvad du kan, og hvad du bør bruge et kviklån til, hvis du vælger at låne penge, mens du er under uddannelse.

Strengt talt vil du kunne låne penge til alle tænkelige formål, hvis du vælger et kviklån. Kun i meget få tilfælde er det nemlig et krav, at man oplyser lånets formål.

Brug f.eks. dit kviklån til følgende:

 • Studiebøger

 • Depositum til lejebolig eller værelse

 • Studiecomputer

 • Skoletaske

 • Møbler til din studiebolig

 • Studierejser

Du kan også bruge pengene på noget, der ikke direkte relaterer sig til dit studie. Det kan f.eks. være tøj, restaurantbesøg og gaver.

Som låntager, studerende eller ej, bør du overveje, om det er værd at låne penge til det givne formål. Alle lån kommer nemlig med en pris.

Krav til den studerende låntager

Som udgangspunkt har de danske låneudbydere ikke noget imod at låne penge til studerende, så længe at de lever op til deres krav.

Du er derfor ikke nødvendigvis dårligere stillet som låntager, blot fordi du ikke er i fast arbejde. Dog kan det have betydning for dine låneomkostninger. Især renten vil afhænge af din økonomi og din samlede kreditvurdering.

Krav til studerende, der ønsker at optage et kviklån:

 • Den studerende skal være mindst 18 år gammel

 • Den studerende skal være bosat i Danmark

 • Den studerende må ikke stå i et skyldnerregister

 • Den studerende skal have en fast indtægt (SU m.v.)

 • Den studerende skal have adgang til NemID

Få styr på dit budget, inden du optager et kviklån

Denne anbefaling er relevant for alle; læg et budget, inden du låner penge.

Ved at lægge et budget vil du kunne skabe vished omkring, om du i virkeligheden er i stand til at afdrage på det kviklån, som du påtænker at optage.

For at kunne tilbagebetale lånet i tide skal du have et vist rådighedsbeløb. Dette rådighedsbeløb finder du ved at trække dine udgifter fra dine indtægter.

Der findes masser af budgetskabeloner på nettet, som du kan benytte dig af, når du skal lægge et budget.

2021-03-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - kviklån studerende

Hvorfor skal jeg vælge et kviklån i stedet for et studielån?

Du kan, men skal ikke nødvendigvis, optage et kviklån i stedet for et studielån. Kviklånet kan være ideelt, hvis du ikke kan vente op til fire uger på at få et studielån udbetalt. Det kan også være ideelt, hvis du allerede har nået grænsen for, hvor meget du kan låne gennem staten.

Hvilke studerende optager kviklån?

Det er normalt studerende med en meget presset økonomi, der vælger at optage kviklån. Ofte er det studerende, der er bosat i storbyer med høje leveomkostninger – f.eks. Århus og København. De studerende befinder sig som regel i aldersgruppen 18-30 år, men kan også være ældre.

Hvordan finder jeg det mest studievenlige kviklån?

Du finder det mest studievenlige kviklån ved at sammenligne flere kviklån. Målet er naturligvis at finde kviklånet med de laveste omkostninger. Det kan endvidere være hensigtsmæssigt at vælge et kviklån med en længere løbetid, så du ikke nødvendigvis skal finde penge i budgettet med det samme.

Ferratum DK
Resurs Bank DK (Car)
Ikano Bank DK
Nordcredit DK
TF Bank DK
KreditNU DK
Cashper DK
Facit Bank
Remember DK
Leasy DK
Resurs Bank DK