Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

'Hvor meget kan jeg låne?

Check mark iconFå beregnet, hvor meget du kan låne

Check mark iconLån nemt og sikkert online

Check mark iconAnsøg nemt om det ønskede lån

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Langt de fleste voksne mennesker kan få bevilget et lån.

Der er dog stor forskel på, hvor meget man kan låne. Det afhænger nemlig af en lang række forskellige faktorer.

Er du interesseret i at låne penge, og er du derfor nysgerrig efter at vide, hvor meget du vil kunne låne? Så skal du blive på siden lidt endnu.

I artiklen vil vi gennemgå, hvordan du finder ud af, hvor meget du kan låne, ligesom vi vil redegøre for, hvilke faktorer der afgør, hvor stort et lån du kan få bevilget.

Som prikken over i’et får du et godt råd eller to til at kunne få bevilget et større lån end normalt.

Hvis du på nuværende tidspunkt er klar til at låne penge, så kan du blot indhente en række tilbud med det samme. Brug blot vores ansøgningsformular.

Sådan finder du ud af, hvor meget du kan låne

Du er landet på denne side, fordi du gerne vil vide, hvor mange penge du kan låne.

Derfor vil vi selvfølgelig hjælpe dig med at få afklaret denne tvivl.

Helt overordnet vil du kunne få besvaret dette spørgsmål på to forskellige måder. Du kan enten lave en beregning på nettet, eller du kan kontakte en låneudbyder eller to.

Den ene mulighed giver typisk et mere retvisende resultat end den anden, men det er ikke desto mindre nyttigt at vide, at begge muligheder er til stede.

Mulighed 1: Lav en beregning på nettet (mindre præcist)

Den første mulighed er at lave en beregning på nettet – selvfølgelig ved at anvende en låneberegner.

Netop det med at tilbyde låntagerne at lave en uforpligtende låneberegning er noget, som de fleste banker, realkreditinstitutter og øvrige låneudbydere gør brug af.

Det er meget forskelligt, hvilke data du skal indtaste for at få et estimeret svar på, hvor meget du kan låne. Nogle data går dog igen hos de forskellige långivere.

Disse oplysninger skal du give:

 • Husstandens indkomst før skat

 • Egen opsparing

 • Gæld

 • Kommune (kan være relevant)

 • Antal biler (kan være relevant)

 • Antal børn (kan være relevant)

Vi kan ikke garantere dig, at du ikke skal oplyse andet end ovenstående, hvorfor det er noget, du skal sætte dig ind i fra gang til gang.

Når du laver en beregning på nettet, så skal du være bekendt med, at du kun får et vejledende svar. Du er derfor ikke garanteret at kunne låne 100.000 kroner, blot fordi du har beregnet, at det er netop 100.000 kroner, du kan låne.

Mulighed 2: Kontakt en låneudbyder (mere præcist)

Er et vejledende / estimeret svar på, hvor meget du kan låne ikke godt nok for dig, så kan du benytte dig af en anden mulighed.

En anden god – og mere præcis – mulighed er at kontakte en eller flere låneudbydere.

Når du kontakter nogle specifikke låneudbydere, så vil du nemlig kunne få lavet en individuel kreditvurdering, og du vil kunne få et nøjagtigt svar på, hvor meget du kan låne.

Denne mulighed bør være at foretrække, hvis det er vigtigt for dig at vide, om du kan låne op til 100.000, 200.000 kroner eller et helt tredje beløb. Der er jo ingen grund til at sætte næsen op efter et stort lån, hvis det ikke er realistisk.

Hvor meget du kan låne afhænger af mange faktorer

Det er måske lige så stille ved at gå op for dig, at der er rigtig mange faktorer, der har indflydelse på, hvor meget (eller lidt) du kan låne.

Du ved sandsynligvis allerede, at husstandsindkomsten er en vigtig faktor, men det er ingen hemmelighed, at husstandens samlede indkomst ikke er det eneste, der spiller ind.

Da der tages højde for individuelle forhold, så er det klart, at der kan være stor forskel på, hvor meget man kan låne fra person til person. Det er derfor ikke nødvendigvis usædvanligt, hvis din nabo kan få et dobbelt så stort lån som dig.

Disse faktorer spiller ind:

 • Husstandens samlede indkomst (jo højere samlet indkomst, desto flere penge kan man som udgangspunkt låne)

 • Egen opsparing (hvis du selv kan og er villig til at bruge din opsparing, så kan du sandsynligvis låne mere)

 • Gæld (det kan påvirke dine lånemuligheder negativt, hvis du har en stor eksisterende gæld)

 • Dit rådighedsbeløb (et højt rådighedsbeløb vil gavne dine muligheder for at få bevilget et stort lån)

 • Din kredithistorik (har du tidligere misligholdt kreditaftaler, så er det slet ikke sikkert, at du kan blive kreditgodkendt)

 • Dit låneformål (det er ikke helt underordnet, om du skal låne til hus, tøj, elektronik, bil eller noget helt femte)

Når låneudbyderne skal vurdere, hvor stort et lån du kan få, så kigger de bl.a. på dine seneste lønsedler og din seneste årsopgørelse. Dette kan nemlig give udbyderne en god fornemmelse af, hvor godt rustet du er rent økonomisk.

Kan jeg låne trods RKI?

Er du registreret i RKI, så giver det som udgangspunkt ikke mening at undersøge, hvor meget du kan låne.

Det er nemlig mere reglen end undtagelsen, at man ikke kan blive kreditgodkendt, hvis man står i RKI og / eller Debitor Registret.

I stedet for at bruge tid og energi på at sende låneansøgninger, så bør du bruge din energi på at blive slettet fra RKI.

Du bliver automatisk slettet fra RKI efter fem år, men vil du blive slettet inden, så skal du indfri din misligholdte gæld.

Lån mere, hvis du har en medansøger

Du har allerede fået en masse gode råd til, hvordan du finder ud af, hvor meget du kan låne, og hvilke faktorer der har indflydelse på dette.

Vi er dog ikke helt færdige med at berige dig med gode tips og tricks.

Et sidste tip – og et godt et af slagsen – kommer her; lån med en medansøger.

Låner du med en medansøger, så vil du med 99 % sikkerhed kunne få bevilget et større lån, end hvis du lånte selv. Det er i hvert fald tilfældet, hvis din medansøger har en nogenlunde fornuftig økonomi og ikke står i RKI.

Ønsker du at låne med en medansøger, så skal du huske at tilføje medansøgeren, når du skal udfylde og indsende en låneansøgning. Så vil låneudbyderne nemlig kunne kreditvurdere jer begge to.

I skal naturligvis begge skrive under på den endelige låneaftale.

2022-06-22

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - hvor meget kan jeg låne

Hvorfor kan nogle låntagere låne mere end andre?

Det er en kendsgerning, at nogle låntagere kan få bevilget større lån end andre. Det hænger sammen med, at der foretages personlige kreditvurderinger, hvor individuelle forhold som indtægt, rådighedsbeløb, eksisterende gæld og andre forhold gennemgås. Personen med en høj indtægt og højt rådighedsbeløb vil ofte kunne låne mere end personen med en mindre stærk økonomi.

Hvad kan jeg selv gøre for at få lov til at låne flere penge?

Du kan selv gøre en række ting for at forøge dine chancer for at få bevilget et større lån. Du kan f.eks. forsøge at opbygge et højere rådighedsbeløb, vælge en længere løbetid eller låne med en medansøger.

Leasy DK
Facit Bank
Ikano Bank DK
TF Bank DK
Cashper DK
Nordcredit DK
Resurs Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
Remember DK
KreditNU DK
Ferratum DK