Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Debitor Registret

Check mark iconGuide om Debitor Registret

Check mark iconBliv slettet fra Debitor Registret i dag

Check mark iconUndersøg dine betalingsanmærkninger online

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Debitor Registret er et nationalt register over dårlige betalere – et register, som du som låntager og forbruger for alt i verden skal undgå at havne i.

Bisnode (nu Dun & Bradstreet), der ejer og driver Debitor Registret, giver danske virksomheder et unikt indblik i, om de kan stole på de forbrugere, der efterspørger lån, kreditordninger osv.

Debitor Registret bliver i høj grad brugt i lånebranchen, hvor det kan have store konsekvenser at udstede lån til personer, der er at betragte som dårlige betalere.

Foruden låneselskaber er der rigtig mange mobilselskaber, leasingudbydere, internetudbydere, forsikringsselskaber og mange flere, der har adgang til og benytter sig af Debitor Registret, når de skal kreditvurdere deres kunder.

Ønsker du at optage lån, købe ting på afbetaling, lease biler, få et benzinkort, få et mobilabonnement og andre goder, så er det alfa og omega, at du ikke befinder dig i Debitor Registret som en blandt mange dårlige betalere.

Værd at vide om Debitor Registret

Debitor Registret er – næstefter RKI – landets største register over dårlige betalere. Der er med andre ord tale om et åbent skyldnerregister, som en lang række virksomheder har adgang til.

Betaler du ikke dine regninger til tiden, og ignorerer du tilmed rykkerskrivelser, så risikerer du at blive registreret i Debitor Registret (og muligvis også RKI).

Debitor Registret drives, som allerede nævnt, af Bisnode / Dun & Bradstreet, der er en virksomhed, der leverer kommercielle data, indsigt og analyser til en verden af forskellige virksomheder.

Som kunde hos Bisnode / Dun & Bradstreet – og deres debitorregister – er det muligt at tjekke betalingsanmærkninger på privatpersoner og virksomheder.

Bisnode / Dun & Bradstreet modtager hver eneste dag indberetninger fra inkassobureauer og advokater, hvorfor der på daglig basis bliver registreret nye dårlige betalere. Det bør du holde dig up-to-date med, hvis du yder kredit i din virksomhed.

Vigtige facts:

  • Debitor Registret administreres af Bisnode / Dun & Bradstreet

  • Debitor Registret byder på KreditTjek, PorteføljeTjek, Integration og Overvågning

  • Skyldnere skal have en gæld på minimum 1.000 kr. for at blive registreret

  • Skyldnere kan maksimalt stå registreret i fem år

Ønsker du at blive endnu klogere på Debitor Registret? Så læs videre.

Er der forskel på RKI og Debitor Registret?

Ja, der er forskel på RKI og Debitor Registret.

Der er rigtig mange forbrugere, der forveksler disse to skyldnerregistre, hvorfor det er vigtigt at pointere, at der ikke er tale om ét og samme register.

RKI er landets største register over dårlige betalere, der ejes og administreres af Experian Danmark, mens Debitor Registret ejes og administreres af Bisnode / Dun & Bradstreet.

Opsummeret er der altså tale om to forskellige virksomheder med ét og samme formål.

Både RKI og Debitor Registret gør det nemt for danske virksomheder at undersøge, om deres nuværende og kommende kunder har betalingsanmærkninger. Disse data er guld værd for virksomhederne, idet de kan beskytte deres forretning mod tab.

Er du som privatperson eller virksomhed registreret i RKI og / eller Debitor Registret, så vil du opleve, at du har meget svært ved at opnå kredit i forskellige situationer.

Er jeg registreret i Debitor Registret?

Det er du muligvis.

Du kan i hvert fald hurtigt få stillet din tvivl, hvis du ønsker det.

Sådan undersøger du det:

  1. Klik dig ind på mindbroplysning.dk (en hjemmeside af Bisnode / Dun & Bradstreet)

  2. Log ind via NemID

  3. Skab dig et overblik over dine betalingsanmærkninger (hvis nogen)

Hvis du er registreret i Debitor Registret, så vil det fremgå tydeligt af oversigten, når du er logget ind. Er der ingen betalingsanmærkninger, så betyder det, at du ikke er registreret.

Via Debitor Registret kan du i øvrigt se, om der er firmaer, der har abonnement på dine oplysninger. De virksomheder, der har købt sig adgang til Debitor Registret kan nemlig benytte sig af navn- og adresseovervågning, hvor de kan holde øje med udvalgte kunder.

Sådan kommer du ud af Debitor Registret

Erfarer du, at du er registreret i Debitor Registret, så er det vigtigt, at du slår koldt vand i blodet.

I første omgang bør du undersøge, hvorfor du er endt i dette skyldnerregister. Der kan være tale om en fejl, og hvis det er tilfældet, så bør du hurtigt kunne blive slettet igen.

Du tænker måske, at der kun er én måde at blive slettet på, men faktisk er der hele tre forskellige måder. Mere om dette nedenfor.

Du kan blive slettet på tre forskellige måder:

  1. Indfri din gæld og bliv slettet umiddelbart efter

  2. Gør ingenting og vent fem år på at blive slettet i henhold til forældelsesfristen (anbefales ikke, idet din gæld stadig eksisterer, selvom du bliver fjernet fra registret)

  3. Lav en afdragsordning med kreditor (du kan muligvis få kreditor til at slette dig fra registret, hvis du går med til at lave en afdragsordning)

Det kan have meget store konsekvenser at stå i Debitor Registret, hvorfor du bør benytte dig af en af mulighederne ovenfor.

Undgå at ende i Debitor Registret i fremtiden

Det er ikke uden konsekvenser at være registreret i Debitor Registret, hvorfor du bør gøre en helhjertet indsats for, at du ikke bliver registreret i dette register i fremtiden.

Alle kan begå fejl, men du bør aldrig begå den samme fejl mere end én gang – slet ikke, når vi taler lån og økonomi.

Hvis du tager dig nogle vigtige forholdsregler, så er det meget usandsynligt, at du nogensinde vil komme til at ende i Debitor Registret (eller RKI for den sags skyld).

Sådan undgår du det:

  1. Benyt dig af Betalingsservice, så du aldrig misser en betaling

  2. Tag action, hvis du har fået en regning, du ikke er i stand til at betale

  3. Hav altid en buffer til uforudsete udgifter

  4. Spar op til dine drømme, så du ikke er nødt til at låne penge

  5. Læg et budget og hold dig til det

Meget mere skal der faktisk ikke til for at skabe en sund privatøkonomi og dermed undgå at havne i et skyldnerregister.

2022-06-21

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - debitor registret

Hvad er Debitor Registret?

Debitor Registret er, ligesom RKI, et dansk skyldnerregister, hvor såkaldte dårlige betalere bliver indberettet og registreret. Debitor Registret ejes af Bisnode, der giver virksomheder mulighed for at tjekke betalingsanmærkninger på både virksomheder og privatpersoner. Debitor Registret bruges ikke kun i lånebranchen, men også inden for telefoni, bredbånd og mange andre brancher.

Hvor længe er man registreret i Debitor Registret?

Du kan være registreret i Debitor Registret i op til fem år som dårlig betaler. Det er som udgangspunkt kun muligt at blive slettet tidligere, hvis du er blevet registreret ved en fejl, eller hvis du betaler din gæld ud.

KreditNU DK
Unilån DK
Remember DK
Cashper DK
Ferratum DK
Bank Norwegian DK
Nordcredit DK
Leasy DK
TF Bank DK
Resurs Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
AcceptLån DK
Facit Bank DK
Ikano Bank DK