Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån 5.000 kr.

Check mark iconFå udbetalt dit lån på 5.000 kr. i dag

Check mark iconLave renter og fair gebyrer

Check mark icon'Lån uden sikkerhed her

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Et lån på 5.000 kr. kan være tilstrækkeligt i rigtig mange situationer. Du kan bruge et lån i den størrelsesorden på at dække en uforudset udgift eller noget helt andet. Er du havnet i en situation, hvor et lån på 5.000 kroner vil kunne gøre det hele lidt lettere, så er du landet på den rette side.

I det følgende vil du kunne læse alt om, hvordan du låner penge, hvad det koster at låne et mindre beløb, hvor du kan låne og meget mere.

Gennem vores samarbejdspartnere kan du låne mellem 5.000 og 400.000 kr. med en løbetid på mellem 1 og 15 år. Det tager få minutter at udfylde og sende en ansøgning.  

Lån 5.000 kr. og få pengene straks 

Mangler du 5.000 kroner? Og er behovet akut? Så er hjælpen nær.  

Det kan f.eks. være, at du er stødt på en uforudset udgift, der skal betales med det samme. Hvis du ikke har mulighed for at betale fra egen lomme, så kan et lån være din redning.

Hvis låneformålet er akut, så er det selvsagt vigtigt for dig, at både svar og udbetaling sker så hurtigt som muligt. Gennem vores samarbejdende banker kan du få udbetalt dit lån på 1-2 dage typisk. 

Det er meget forskelligt, hvor hurtigt processerne går fra udbyder til udbyder, men som udgangspunkt kan du forvente hurtig og god service, når du låner penge på nettet. 

Sådan opnår du hurtig udbetaling

Jo tidligere på dagen du får sendt en låneansøgning, desto større chance er der for, at du får pengene udbetalt, inden dagen er omme. De færreste udbydere garanterer dog udbetaling samme dag. 

Du kan naturligvis ansøge om lån på 5.000 kr. på alle tidspunkter af døgnet. Ansøger du om natten, vil pengene typisk først kunne udbetales den næstkommende dag. 

Hvilke mindre lån findes der?

Der findes en lang række mindre lån. 

Skal du låne 5.000 kroner, og leder du derfor efter den ideelle lånetype, så overvej lånetyper som kviklån, minilån og mobillån.

Alle ovennævnte låneformer er i princippet bare mindre forbrugslån.

Mulighederne begrænser sig dog ikke til ovennævnte. Der er også mulighed for at optage mindre lån i banken, ligesom der også findes en række alternative online lån.

Du kan låne 5.000 kr. ved at vælge en af følgende lånetyper:

Fælles for de fleste fremhævede lånetyper er, at de kan optages uden sikkerhed. Det vil sige, at du kan låne det ønskede beløb uden at skulle stille sikkerhed for lånet. 

Hvorfor bliver mindre lån typisk optaget på nettet?

Mindre lån bliver oftere optaget på nettet end i banken. 

Det hænger bl.a. sammen med, at de traditionelle banker primært gør sig i større lån ifm. huskøb, renoveringer, bilkøb m.v., mens de digitale banker og låneudbydere specialiserer sig i små og mellemstore lån. 

Når du ansøger om lån gennem vores platform, skal du som minimum anmode om lån på 5.000 kr. Der er dog også mulighed for at ansøge om større lån – helt op til 400.000 kr. 

Hvad koster det at låne 5.000 kr.?

Som låntager vil du naturligvis gerne kende omkostningerne ved et lån på 5.000 kr.

Indledningsvis skal det understreges, at låneomkostningerne kan variere rigtig meget fra låntager til låntager, selvom lånebeløbet er akkurat det samme. Der skal nemlig foretages en individuel kreditvurdering, der er afgørende for lånets omkostninger. 

Med hensyn til omkostningerne, så har det først og fremmest stor betydning, hvilken låneudbyder du går til. Alle udbydere reklamerer med konkurrencedygtige vilkår, men ikke alle er lige billige. 

Derfor skal du sammenligne de forskellige udbydere på kryds og tværs for at finde det billigste lån på 5.000 kr.

Disse omkostninger vil der være til lånet

Som udgangspunkt vil lånets omkostninger bestå af følgende:

 • Renter

 • Gebyrer (oprettelsesgebyr, betalingsgebyr osv.)

Lånets løbetid vil også have betydning for, hvor dyrt eller billigt dit lån bliver. Jo længere løbetid, desto dyrere vil lånet blive. 

Du kan få et billigt lån på 5.000 kr. ved at bruge tid på at sammenligne lånetilbud. Sammenlign størrelsen på gebyrerne og renterne. Og endnu vigtigere; sammenlign lånenes ÅOP. 

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) vil kunne give dig et godt indblik i de egentlige omkostninger. Og netop ÅOP skal i henhold til dansk lovgivning være oplyst, hvad enten du vil låne 5.000 eller 10.000 kr. 

Lån 5.000 kr. rentefrit?

Er det realistisk at kunne låne 5.000 kr. rentefrit?

Ja, men det er ikke nødvendigvis en god idé. 

I få tilfælde kan du rent faktisk låne 5.000 kroner helt uden renter.

Der er dog forskel på et rentefrit lån og et gratis lån.

Et lån uden renter er ikke altid billigt, da der kan – og typisk vil – blive opkrævet meget høje gebyrer. Det gælder bl.a. etableringsgebyrer, betalingsgebyrer, administrationsgebyrer m.fl. 

Derfor skal du ikke nødvendigvis vælge et lån, blot fordi det er rentefrit, da der kan forekomme andre omkostninger. 

Ingen af bankerne, som vi samarbejder med, tilbyder lån uden renter, men du har til gengæld mulighed for at få et lån med en lav rente. 

Dette kan du bruge et forbrugslån på 5.000 kr. til

5.000 kr. rækker måske ikke til en ny bil, carport, havetraktor eller jordomrejse, men det kan til gengæld dække mange andre køb og uforudsete udgifter af forskellige slags.

Som udgangspunkt blander ingen sig i, hvad du bruger lånet til, så længe du lever op til dine forpligtelser. Derfor er ingen låneformål for dumme eller skøre.

Selvom låneformålet er valgfrit, bør du tænke dig grundigt om, da du som bekendt gældsætter dig, når du optager et lån, og med dét følger der et stort økonomisk ansvar. 

Helt overordnet kan et lån på 5.000 kr. bruges til følgende:

 • Uforudsete udgifter 

 • Forbrug

Vi kommer med konkrete eksempler i de kommende underafsnit. 

Uforudsete udgifter

Mindre lån som et lån på 5.000 kr. bliver tit og ofte brugt til at dække uforudsete udgifter. 

Der er typisk tale om udgifter, der ikke er budgetteret med, og som du derfor ikke nødvendigvis har mulighed for at dække uden et lån.

De fleste ved, hvor vigtigt det er at have en økonomisk buffer, men har du ikke fået sat penge nok til side, så kan du hurtigt havne i en svær situation.

Står du lige nu og skal have dækket en uforudset regning, og er bankkontoen tom, så kan du optage et lån.

Du kan f.eks. låne penge ifm. følgende scenarier: 

 1. Du har knækket en tand og har derfor brug for en tandbehandling

 2. Bilens gearkasse er stået af og skal derfor skiftes eller repareres

 3. Vaskemaskinens motor er brændt sammen og skal derfor udskiftes

 4. Din hund har fået en infektion, og hunden skal derfor behandles af en dyrlæge 

Uforudsete udgifter kan opstå, når du mindst venter det, og derfor kan behovet for et akut lån opstå for alle.   

Er der ikke penge i budgettet til at dække de uforudsete udgifter, så lån 5.000 kr. eller et andet passende beløb i dag. 

Forbrug

Et lån på 5.000 kr. vil typisk gå til at dække uforudsete udgifter, men det er ingen selvfølge.

Mindre lån såsom kviklån og minilån kan også gå til forbrug. 

De fleste ved, at man ikke kan købe sig til lykke, men du kender nok til situationen, hvor man får øje på noget, som man bare må have fingrene i.

Som forbruger skal du passe på med at gøre det til en vane at låne til forbrug. Føler du, at det er nødvendigt at låne til alm. forbrug, så skal du måske kigge dit budget efter i sømmene.

Du kan f.eks. låne penge til forbrug i følgende situationer:

 1. Du ønsker at opgradere din gamle computer

 2. Du er inviteret til bryllup og ønsker at købe en god gave til brudeparret

 3. Du ønsker at forkæle børnene med en havetrampolin eller et badebassin

 4. Du har set en kjole, som du ikke kan leve uden 

Låneformålet vil ofte være anonymt 

I de forrige afsnit har du fået en idé om, hvad et lån på 5.000 kroner kan gå til. 

Hvad andre bruger deres lånte penge på skal dog ikke begrænse dig på nogen måde.

Ønsker du at låne til et utraditionelt formål, så kan du frit gøre det – endda helt uden at skulle komme med en lang redegørelse.

Er det vigtigt for dig, at du kan låne anonymt, så skal du låne på nettet. 

Når du sender en låneansøgning, kan du ofte nøjes med at oplyse det overordnede formål med lånet. Det er tilfældet, når du ansøger gennem Sambla. 

Du kan f.eks. sætte flueben ved Forbrug eller Kæledyr, hvis du ønsker at låne penge til et af disse to formål. 

Disse krav skal være opfyldt for at låne 5.000 kroner

Selvom alle bør være i stand til at indfri et lån på 5.000 kroner, så er der altså nogle krav, der skal være opfyldt. Er kravene ikke opfyldt, kan du muligvis få afvist din låneansøgning. 

Som låntager kan du hurtigt komme til at spilde en masse tid, hvis du ikke sætter dig ind i, hvad der forventes af dig. Derfor anbefaler vi dig at læse vilkår og betingelser grundigt igennem. 

Ved at gennemgå en simpel punktliste, der opsummerer kravene, kan du relativt nemt finde ud af, om du kan blive godkendt til at låne 5.000 kr. 

Rent lovgivningsmæssigt er der selvfølgelig nogle krav, der skal være opfyldt, men udover disse krav stiller låneudbyderen ofte også en række individuelle krav.  

Dette skal du kunne leve op til:

 • Du er fyldt 18 år

 • Du har fast bopæl i Danmark

 • Du står ikke i RKI eller andre registre over dårlige betalere

 • Du har adgang til NemID eller MitID 

 • Du har en fast indkomst

Kravene til låntagerne kan variere fra udbyder til udbyder 

Uanset hvor meget du vil låne, så skal du være fyldt 18 år, da det er minimumsalderen for at indgå en juridisk bindende aftale. 

Hos nogle låneudbydere kan det være et krav, at du er mindst 21, 23 eller 25 år. 

Der kan også være krav mht. beskæftigelse og indkomst. Optimalt set skal du være lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende og have en nogenlunde fast indkomst. 

Du kan, hvis du kan leve op til førnævnte, med al sandsynlighed blive godkendt til et billigt lån på 5.000 kr. 

Så hurtigt bliver du kreditvurderet

At blive godkendt til at låne 5.000 kroner tager ofte ikke lang tid. 

Når du ansøger om kviklån eller mobillån gennem vores hjemmeside, vil du modtage personlige lånetilbud allerede samme dag. 

Ofte vil det første svar være klar allerede få minutter efter, at du har indsendt din ansøgning.

Du bliver dermed hurtigt afklaret omkring, hvorvidt du er blevet kreditgodkendt eller ej. 

Kan jeg fortryde lånet?

Ja, uanset om du optager et forbrugslån på 5.000 kr. eller et andet vilkårligt beløb, så kan du fortryde og annullere din låneaftale.

Det kan du faktisk gøre helt op til 14 dage efter aftalens indgåelse. Du behøver derfor ikke at tage en hurtig og drastisk beslutning, men får i stedet tid og ro til at overveje din beslutning. 

Ønsker du at annullere din aftale med låneudbyderen, så kontakt udbyderen skriftligt. 

Hvilke fordele er der ved at låne pengene online?

Der er mange fordele ved at låne penge på nettet – også det drejer sig om mindre lånebeløb på 5.000 kr.

Online lån udmærker sig ikke mindst ved, at det er nemt og hurtigt at blive godkendt, at du ikke skal deltage i fysiske møder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, og at sikkerheden er i top.

Hvor kan jeg låne 5.000 kr. trods RKI?

Drømmen om et lån på 5.000 kr. til en lav rente kan blive spoleret af én ting - at du er registreret som dårlig betaler.

Hos vores samarbejdspartnere er det desværre ikke muligt at få bevilget et lån, hvis du står i RKI eller Debitor Registret. 

Derfor bør du indfri din eksisterende gæld for at blive slettet fra registret, hvorefter du kan sende en låneansøgning. 

Hvor længe har jeg til at tilbagebetale et lån på 5.000 kroner?

Det afhænger af den valgte løbetid.

Når du indhenter og sammenligner lånetilbud gennem vores tjeneste, kan du frit angive lånets løbetid, så længe den ligger inden for 1 og 15 år. 

De fleste vælger en kort løbetid på få år, når det drejer sig om mindre lån på f.eks. 5.000 kroner, men om du vil gøre det samme er helt op til dig. 

Kort vs lang løbetid

Lånets løbetid er en vigtig faktor, så vælg den med omhu.

Et lån med en kort løbetid har den fordel, at det er billigere og hurtigere at afvikle end et lån med en lang løbetid.

Til gengæld vil en kort løbetid være forbundet med en højere månedlig ydelse, og det vil helt naturligt presse dit rådighedsbeløb ned.

Af ovenstående grund skal du kun vælge en kort løbetid, hvis du kan få din privatøkonomi til at hænge sammen med dit formindskede rådighedsbeløb. 

Lån 5.000 kr. alene eller med en medansøger

Sambla giver dig mulighed for at indhente lånetilbud alene eller sammen med en medansøger.

Ønsker du at tilføje en medansøger, er det en forudsætning, at I bor på samme adresse. Medansøgeren kan dermed være en kæreste, roomie, ægtefælle eller en helt fjerde person.

Hvis du ansøger med en medansøger, er sandsynligheden for at blive kreditgodkendt større, og du vil typisk også få tilbudt bedre renter. 

En kautionist kan også være en mulighed

Hvis du ikke kan eller vil låne med en medansøger, så er der et alternativ, der kan forøge dine chancer for at få tilbudt det ønskede lån på 5.000 kr.

En kautionist, som går ind og garanterer at betale din gæld, hvis du ikke selv er i stand til det, kan være et alternativ til at låne med en medansøger. 

Hvis du kan låne uden en kautionist, bør det dog være at foretrække. 

Alternativer til at låne 5.000 kr.

Står du og mangler flere penge mellem hænderne? Og overvejer du derfor at låne 5.000 kroner?

Så bør du spekulere i, om et lån er den bedste løsning, eller om der findes bedre alternativer.

At spare op, at få en kassekredit eller at låne af en god ven eller af et familiemedlem er nogle af alternativerne til et almindeligt lån. Om det er gode alternativer, må du vurdere.

2023-01-06

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån 5000

Hvorfor er 5.000 kr. et populært lånebeløb?

5.000 kr. er et meget populært lånebeløb af én simpel grund; et beløb af den størrelsesorden vil kunne finansiere rigtig mange køb.

5.000 kr. er f.eks. nok til en ny sofa, computer, trampolin, trailer eller for den sags skyld et sommerhusophold.

Derudover er 5.000 kroner et beløb, der kan lånes hos rigtig mange af de største og mest velrenommerede låneudbydere.

Med så mange udbydere at vælge mellem, så er det meget sandsynligt, at du kan låne 5.000 kr. billigt.

Bemærk, at der ved sådanne mindre lån gælder en kort løbetid.

Hvor hurtigt skal jeg tilbagebetale lånet på 5.000 kroner?

Her refereres der naturligvis til lånets løbetid.

Et lån på 5.000 kroner har i langt de fleste tilfælde en relativ kort løbetid.

Du vil typisk have et sted mellem 7 og 60 dage til at indfri din gæld på 5.000 kr.

Den korte løbetid vil som udgangspunkt gøre sig gældende, hvad end du låner penge online eller offline.

Det er dog vigtigt at understrege, at løbetiden kan variere fra lån til lån, hvorfor det er en faktor, du skal være opmærksom på.

Anmoder du om et lån på 5.000 kroner via Sambla, så kan du selv angive den ønskede løbetid. Det er herfra op til låneudbyderne at indfri dit ønske.

Hvor høj er renten?

Renten på lånet på 5.000 kr. vil kunne variere afhængig af flere faktorer.

Først og fremmest har det betydning, om du låner pengene via en bank, en online låneudbyder eller en helt tredje aktør.

Endvidere spiller det en rolle, om du stiller sikkerhed over for långiver eller ej.

Optager du et lån på 5.000 kroner uden sikkerhed, så må du forvente, at renten bliver højere.

Renten på lånet vil også afhænge af din personlige kreditvurdering. Har du styr på din økonomi, så vil du have bedre forudsætninger for at få tilbudt et lån med en lav rente.

Hvilke alternativer er der til at låne 5.000 kroner?

Der er op til flere alternativer til at låne 5.000 kr.

Alternativerne er dog ikke nødvendigvis bedre. Det afhænger helt og aldeles af, hvilken situation du står i, og hvad du personligt finder mest fornuftigt.

Af almindelige alternativer kan der bl.a. nævnes følgende:

 • Du kan spare op (det er altid en god idé med en opsparing)
 • Du kan låne af familie og venner (forbundet med stor risiko)
 • Du kan udskyde eller droppe dit låneformål (og dermed droppe lånet)

Mener du stadig, at et lån er den bedste løsning, så lån 5.000 kr. i dag.

Hvem låner 5.000 kroner?

Der findes ikke én specifik målgruppe, når vi taler lån på 5.000 kr.

Lån på 5.000 kr. optages på tværs af begge køn, aldersgrupper og økonomiske situationer.

Små lån er især populære blandt unge mennesker i aldersgruppen 18-29 år. Blandt de unge er det bl.a. almindeligt at låne penge til depositum til lejebolig, møbler, tøj etc.

Når alt kommer til alt, så vil alle kunne låne 5.000 kroner, så længe man er myndig og opfylder de øvrige krav.

AcceptLån DK
Remember DK
Leasy DK
KreditNU DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
TF Bank DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
Nordcredit DK
Ikano Bank DK