Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Rentefrit lån

Check mark iconRentefrit lån – Lån penge uden renter

Check mark iconHvad er et rentefrit lån?

Check mark iconFå svar inden for 24 timer

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Rentefrie lån har stået i høj kurs hos danske låntagere siden tidernes morgen, og vi forstår hvorfor. Sådanne lån er nemlig forbundet med flere fordele. Et rentefrit lån er tilegnet dig, der ønsker at låne penge uden at skulle betale en tårnhøj rente. Langt de fleste lån er forbundet med renteomkostninger, men der er ingen regler uden undtagelser. Faktisk har der været mulighed for at optage lån uden renter i mange år.

Er du også interesseret i at optage et rentefrit lån, så er du kommet til den rette side. Ikke nok med, at vi guider dig, så sørger vi også for, at du kan indhente lånetilbud fra populære banker.

Hvad er et rentefrit lån?

Et rentefrit lån er, som navnet antyder, et lån uden renter. Det vil typisk være et kviklån eller et andet forbrugslån.

Som låntager er du sandsynligvis vant til at betale renter og andre omkostninger, når du låner penge, men førstnævnte kan du måske slippe for – med et rentefrit lån naturligvis.

Der er følgende kendetegn ved de rentefrie lån:

 • Der opkræves ikke renter

 • Lånets løbetid er kort (typisk under 12 måneder)

 • Der kan lånes uden at stille sikkerhed

 • Lånene udbydes og optages typisk online

 • Lånene er ikke øremærket noget bestemt 

Hvad er en rente?

Skal du forstå betydningen af et rentefrit lån, så vil det være nyttigt at vide, hvad en rente er. Dette forklarer vi derfor i dette afsnit.  

Renten er en periodisk ydelse, der udgør en procentdel af lånets størrelse. Denne ydelse modtager långiver som betaling for at låne sine penge ud. Renteomkostningerne opkræves løbende og i hele lånets løbetid. 

Denne form for omkostning gør sig gældende ved stort set alle lån, men som vi har været inde på, så er der visse undtagelser. 

Der findes nemlig eksempler på, at lån kan optages uden renter i enten dele af eller i hele låneperioden. 

Lån rentefrit i op til 12 måneder

Der er forskel på lån uden renter.

Nogle af lånene er nemlig rentefrie i hele perioden, mens andre lån kun er rentefrie i dele af lånets løbetid. 

Typisk er det muligt at låne rentefrit i 30 eller 60 dage. I nogle få tilfælde kan man låne rentefrit i helt op til 12 måneder. Mere om dette nedenfor.

Lån rentefrit 12 måneder

Et rentefrit lån byder ofte på en meget kort løbetid på få måneder, men der findes også lån uden renter med en noget længere løbetid – helt op til 12 måneder.

Du kan dog ikke tage som en selvfølge, at alle 12 måneder er rentefrie. Det er mere reglen end undtagelsen, at kun nogle af månederne er rentefrie.   

Lån rentefrit i 60 dage

Det er meget klassisk, at løbetiden lyder på 60 dage svarende til to måneder, når det kommer til rentefrie lån. Det er en forholdsvis kort løbetid, men er der tale om et mindre lån, og er du sikker på, at du kan betale lånet tilbage i tide, så kan det være et godt valg. 

Lån rentefrit i 30 dage

I rigtig mange tilfælde gælder der en løbetid på blot 30 dage svarende til én måned. 

Med så kort en løbetid vil du hurtigt få lånet ud af verden, men det kræver naturligvis, at din privatøkonomi tillader, at du kan indfri lånet så hurtigt. 

Det rentefrie lån kan udbetales inden for få dage

Hvad end du vælger at låne rentefrit i 30, 60 eller 365 dage, så kan du nyde godt af den hurtige udbetalingsservice, der hersker hos de fleste långivere.

Vælger du at optage et rentefrit lån i dag, så vil du typisk kunne få udbetalt pengene inden for få dage. Pengene bliver overført til din NemKonto. 

Send en ansøgning og lån penge rentefrit

Vi antager, at du er landet på denne side, fordi du gerne vil have et overblik over de rentefrie lån, der udbydes på det danske lånemarked.

Dette overblik vil vi rigtig gerne give dig.

I første omgang skal du dog have sendt en ansøgning, da långiverne har brug for visse oplysninger fra dig for at kunne foretage en kreditvurdering.

Du sender en ansøgning ved at gøre følgende:

 • Definér det ønskede lån i forhold til lånebeløb og løbetid

 • Indtast dine kontaktoplysninger

 • Indtast oplysninger om dig selv, din økonomi og din husstand

 • Læs og acceptér de gældende betingelser

 • Afslut ansøgningsprocessen

 • Modtag uforpligtende lånetilbud inden for 24 timer

Bemærk: Der er ingen garanti for at få tilbudt rentefrie lån (det er i sidste ende bankerne, der definerer renten). 

Kan alle blive godkendt til et rentefrit lån?

Nej, det er langt fra alle, der kan blive godkendt til et rentefrit lån.

Ligesom det gør sig gældende i alle andre lånesammenhænge, så er der nogle krav, der skal være opfyldt. Er disse krav opfyldt, så er du et skridt tættere på at kunne optage det ønskede lån.

Du skal som minimum leve op til følgende krav:

 • Du skal være mindst 18 år gammel og dermed myndig

 • Du skal være bosat på en dansk folkeregisteradresse

 • Du må ikke stå i RKI eller Debitor Registret

 • Du skal have en fast indtægt

Selv hvis alt ovenstående er opfyldt, så er det ikke sikkert, at du kan få tilbudt rentefrie lån. Vi forklarer hvorfor lidt senere i guiden. 

Lån rentefrit året rundt – også i weekenden

Rentefrie lån kan som udgangspunkt optages hele ugen, men igen er der forskel på långiverne.

Nogle långivere tilbyder kun udbetaling fra mandag til fredag, mens andre tilbyder udbetaling alle ugens dage, inkl. lørdage og søndage samt helligdage. 

Står du derfor og har brug for at låne penge i weekenden eller på en helligdag, så tjek med fordel op på, om den givne långiver tilbyder udbetaling i weekenden.

I mange tilfælde vil udbetalinger kun finde sted inden for bankens åbningstider, så ansøger du om et lån om lørdagen, så vil du tidligst kunne have pengene i hænde mandagen efter.

Hvor stort et lån uden renter kan jeg få?

Sambla giver dig mulighed for at indhente tilbud på lån, hvor lånebeløbet strækker sig fra 10.000 og op til 400.000 kr.

Hvad angår de rentefrie lån, så vil der typisk være tale om mindre lån, hvor lånebeløbet lyder på 10.000-15.000 kr. eller derunder. Det er derfor ikke sikkert, at sådanne lån er noget for dig, hvis du har brug for at låne et større beløb.

Listen over mulige låneformål er lang

Som vi har været inde på, så er rentefrie lån som regel mindre lån med en kort løbetid.

Selvom der er tale om mindre lån på maksimalt 10.000 eller 15.000 kr., så er listen over mulige låneformål lang.

Her er nogle af låneformålene:

 • Elektronik

 • Tandlægeregning

 • Mekanikerregning

 • Møbler

 • Briller

 • Tøj

 • Cykel

Som vi giver flere eksempler på ovenfor, så kan et rentefrit lån med en kort løbetid f.eks. være et ideelt valg, hvis der er opstået en uforudset udgift.

Det kan f.eks. være, at man har knækket en tand, eller at man har problemer med bilen. I begge tilfælde skal der bruges fagfolk til at løse problemet, og det koster desværre.

Er et rentefrit lån lig med et gratis lån?

Nej, ikke nødvendigvis.

Det kan være fristende at tænke, at rentefrie lån er det samme som gratis lån, men det er ikke nødvendigvis tilfældet.

Omkostningerne til et lån består nemlig meget sjældent kun af renteomkostninger. I langt de fleste tilfælde skal der også betales visse gebyrer som betaling for lånet.

Typiske låneomkostninger foruden renteomkostninger:

 • Betalingsgebyrer

 • Administrationsgebyrer

 • Oprettelsesgebyr

Opkræves der mange og / eller høje gebyrer, så kan selv et rentefrit lån vise sig at blive et dyrt bekendtskab. Læg derfor mærke til, om der opkræves gebyrer af den ene eller anden art. 

ÅOP belyser lånets faktiske omkostninger

ÅOP (det står for Årlige Omkostninger i Procent) er et helt fantastisk redskab til at vurdere, hvor attraktivt et lån er, og hvilket lån der er billigst.

ÅOP belyser nemlig lånets faktiske omkostninger udtrykt i procent.

Hvis der er tale om et gratis lån, hvor der derfor ikke opkræves hverken renter eller gebyrer, så vil lånets ÅOP være 0. Hvis ÅOP ikke er 0, så er lånet ikke gratis. 

Dermed kan du hurtigt gennemskue, om et lån reelt er gratis. 

De rentefrie lån kan være forbeholdt nye lånekunder

Der er blevet udstedt rentefrie lån gennem mange år efterhånden, men det er en kendsgerning, at ikke alle har haft held med at blive godkendt til disse lån.

Det skyldes ikke kun, at ikke alle ansøgere er blevet kreditgodkendt.

Det skyldes også, at mange af disse attraktive lånetilbud er rettet mod nye lånekunder. Har du derfor lånt penge hos den givne långiver før, så vil du ikke kunne benytte dig af tilbuddet.

På samme måde kan der være lånetilbud, der udelukkende er rettet mod tidligere lånekunder. 

Hvordan kan der tilbydes lån uden renter?

Umiddelbart virker det som en dårlig forretning at udstede rentefrie lån, men bare rolig; du behøver ikke at have ondt af långiverne.

Motivationen for at tilbyde dig et rentefrit lån kan være forskellig fra långiver til långiver, men ofte ligger der mange tanker bag. Mere om dette nedenfor. 

Derfor tilbyder visse långivere rentefrie lån:

 • De tjener penge på gebyrerne – Opkræves der gebyrer for både oprettelse, administration og betaling, så kan det være en god forretning for långiverne, selvom lånet er rentefrit. 

 • Det er en investering i nye kunder – Mange långivere vælger også at tilbyde lån uden renter med henblik på at lokke nye kunder til. Det er nemlig et tilbud, der vil falde i de flestes smag. 

Er det muligt at finde et rente- og gebyrfrit lån?

Der findes som bekendt billige lån uden renter, men findes der også gratis lån uden renter? 

Et lån vil som hovedregel være gratis, hvis det er både rente- og gebyrfrit. Et låns omkostninger består nemlig normalt af netop renter og gebyrer.

Du skal dog være heldig, hvis du skal finde et rente- og gebyrfrit lån på det danske lånemarked. Der er nemlig ikke meget økonomi i at udstede gratis lån for långiverne. 

Du kan fortryde dit lån, hvis du har misset vigtige omkostninger

Selv den mest fornuftige låntager kan misse vigtige omkostninger eller andre vilkår i farten, og hvis det sker, så er der mulighed for at fortryde.

Der gælder nemlig en fortrydelsesret på 14 dage. Du kan dermed låne penge i dag og fortryde inden for 14 dage. 

Der kan dog være omkostninger forbundet med at fortryde et lån, men disse vil i givet fald være noteret i den indgåede låneaftale. 

Tag fat i den givne långiver, hvis du mod forventning har fortrudt, at du har optaget et rentefrit lån. 

Dette skal du gøre forud for optagelsen af et rentefrit lån

For at undgå at tage en forhastet beslutning, som du senere kommer til at fortryde, så er der nogle ting, du skal gøre, inden du vælger at låne penge, uanset om du låner rentefrit eller ej.

Først og fremmest skal du overveje, om det er strengt nødvendigt at optage et lån. Selvom du kan låne uden renter, så bør du så vidt muligt finansiere dit forbrug gennem din løn og din eventuelle opsparing. Det vil altid være den billigste løsning. 

Læs videre for at blive klogere på, hvad du ellers skal forholde dig til. 

Læg et budget 

Går du med tanker om at optage et rentefrit lån, så er noget af det første du skal gøre at lægge et budget.

Kun ved at lægge et budget kan du nemlig finde svar på, om du reelt har råd til at optage det ønskede lån. Helt konkret vil du med budgettet finde ud af, hvor meget du har mulighed for at afdrage hver måned. 

Dan dig derfor et overblik over dine indtægter og udgifter, og find med udgangspunkt i disse dit månedlige rådighedsbeløb. 

Der findes masser af budgetskemaer på nettet, som du kan bruge til formålet.  

Tænk dig grundigt om og sov på din beslutning

Du har nu lagt et budget og måske også indhentet tilbud fra en række långivere.

Nu nærmer du dig derfor den fase, hvor du skal tage stilling til, om du vil optage et af de rentefrie lån, du har fået tilbudt, eller ej. 

Billige lån uden renter kan være fristende, når man har mange drømme, som man kun kan få opfyldt med en økonomisk håndsrækning, men du skal undgå at gøre noget forhastet.

Derfor råder vi dig til at tænke dig grundigt om og til at sove på din beslutning.

Stil desuden dig selv følgende spørgsmål, inden du optager et lån uden renter:

 • Hvor vigtigt er låneformålet?

 • Er der penge i mit budget til de månedlige afdrag?

 • Hvilke alternativer kan der være til at optage et lån?

Lån penge rentefrit med eller uden en medansøger 

Inden du optager et lån uden renter, skal du også tage stilling til, om du vil optage lånet alene, eller om det skal ske med en medansøger.

Skal lånet udelukkende bruges af dig, så vil det selvfølgelig give god mening, at du selv ansøger om, og optager, lånet.

Er lånet derimod tiltænkt en rejse, en ny græsslåmaskine eller noget helt tredje, som du skal købe med din kæreste eller ægtefælle, så kan det være oplagt at optage lånet sammen.

Låner du med en medansøger, så opnår du typisk bedre vilkår. 

Lånet er pr. definition rentefrit, hvad end du optager det alene eller sammen med en anden, men måske vil der blive kvitteret med lavere gebyrer, hvis du låner med din kæreste eller ægtefælle.

2022-04-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - rentefrit lån

Hvad er rentefri finansiering?

Rentefri finansiering dækker over lån, der kan optages uden renter.

Det kan f.eks. være, at du har brug for penge til at finansiere en uforudset regning eller nye møbler til hjemmet. I den anledning vil du indhente tilbud på finansiering, og hvis du er heldig, så vil finansieringen være rentefri.

Hvad betyder rentefrit lån?

Det ligger lidt i navnet; et rentefrit lån er naturligvis et lån uden renter.

Optimalt set slipper du for at betale renter i hele perioden, men det er ikke unormalt, at lånet kun er rentefrit i en kortere periode.

Kan man låne penge rentefrit?

Ja, størstedelen af alle långivere opkræver godt nok både renter og gebyrer, men gennem tiden har vi også set, at det har været muligt at låne penge rentefrit.\nVi kan dog ikke love, at du kan optage et rentefrit lån på nuværende tidspunkt. Det kan du dog blive afklaret omkring ved at sende en låneansøgning.,

Hvor udbredt er det at optage lån uden renter?

Det er ikke lige så udbredt at optage lån uden renter, som det var for bare fem år siden. Det skyldes et faldende udbud af sådanne lån. Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er umuligt.

Vi kan igen kun opfordre til, at man sender en ansøgning. Måske kan du ikke låne rentefrit, men til gengæld kan du låne til en lav rente, og det er også værd at tage med.

Ferratum DK
Remember DK
Ikano Bank DK
Nordcredit DK
Resurs Bank DK
Cashper DK
KreditNU DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
TF Bank DK
Facit Bank