Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån 20.000 kr. uden sikkerhed

Check mark iconLån 20.000 kr. uden sikkerhed

Check mark iconValgfrit låneformål

Check mark iconAnsøg helt gratis og uforpligtende

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Et lån på 20.000 kr. kan være din økonomiske redning, hvis du er stødt på uforudsete udgifter, eller hvis du har fundet noget, som du bare må eje. Med et lån i denne størrelsesorden er der et væld af muligheder.

Du ved, at du kan låne 20.000 kroner til stort set alle formål, men hvor kan du låne, hvad koster et lån, og hvor lang tid har du til at tilbagebetale lånet?

Alt dette får du overblikket over på denne side.

Vi vil gerne give dig mulighed for at finde dit ideelle lån på 20.000 kroner. Derfor kan du helt omkostningsfrit og uden forpligtelser indhente lånetilbud fra vores samarbejdspartnere i dag.

Hvordan låner jeg 20.000 kroner?

Mangler du 20.000 kroner til det ene eller andet formål? Så skal du overveje, om du vil låne pengene, om du vil spare dem op eller noget helt tredje. 

Hælder du mest til at låne pengene, så kan du selvsagt drage nytte af at vide, hvem der udbyder lån på 20.000 kr. 

Nogle har mulighed for at låne af familie og venner, men det er som udgangspunkt ikke en anbefalelsesværdig løsning, da kærlighed og penge ikke bør blandes sammen.   

Derfor går opfordringen på at vælge en mere traditionel låneform – eksempelvis:

 • Forbrugslån

 • Banklån

 • Kassekredit 

Forbrugslån, banklån eller kassekredit? 

Vil du gerne låne 20.000 kroner, så er det meget sandsynligt, at du vil kunne få opfyldt dine behov med enten et forbrugslån, banklån eller kassekredit. 

Der er fordele og ulemper ved alle tre lånetyper, så hvilken løsning du skal gå med afhænger af dine præferencer. I de kommende underafsnit kan du læse om hver enkelt lånetype.  

Forbrugslån på 20.000 kr. 

Forbrugslån er en alsidig type af lån, der kan optages på nettet. Inden for forbrugslån findes der bl.a. kviklån, minilån og mobillån. 

Sammenlignet med f.eks. et banklån, så er online forbrugslån typisk langt hurtigere og lettere at få bevilget. Endvidere kan du optage sådanne lån uden at stille sikkerhed. 

Du skal ikke deltage i fysiske eller telefoniske møder med en rådgiver, men kan i stedet klare hele ansøgningen online. Du sparer dermed en masse tid og besvær. 

Så let er det at optage et forbrugslån på 20.000 kroner: 

 1. Send en ansøgning (indhent tilbud fra flere låneudbydere gennem Sambla) 

 2. Vent på udbydernes svar

 3. Vælg det billigste lån, og underskriv aftalen med NemID eller MitID 

 4. Få 20.000 kroner udbetalt til din NemKonto 

Den lille håndfuld trin kan i mange tilfælde klares på én eller to hverdage. Der går altså ikke ret lang tid, før du har pengene på kontoen, hvis du vælger et forbrugslån.  

Banklån på 20.000 kr. 

Et banklån er et udbredt og populært alternativ til et online forbrugslån.

Det er et godt alternativ, fordi du ofte kan låne til en lav rente, hvis du vel at mærke har en sund økonomi, og hvis du er villig til at stille sikkerhed for lånet. 

I nogle tilfælde er det et krav, at du møder op i en fysisk filial, hvor du sammen med din rådgiver eller en anden medarbejder kan gennemgå din økonomi og dine lånemuligheder. 

I andre tilfælde kan du ansøge om det ønskede banklån online.

De fleste banker kan dække behovet for både små, mellemstore og store lån, så det vil typisk også være muligt at få et lån på 20.000 kr. 

Banklån er ofte billigere end online forbrugslån, men til gengæld er processen som regel længere. 

Kassekredit på 20.000 kr. 

Hos mange banker er det muligt at få en kassekredit på x.xxx kr. – f.eks. 20.000 kr. 

De fleste voksne med en sund økonomi kan få en kassekredit, men det er vidt forskelligt, hvor meget kredit man kan få alt efter indtægt, rådighedsbeløb m.v. 

Mens nogle kun kan få en kredit på 5.000 kroner, så får andre en kredit på hele 20.000 kroner. 

Ønsker du en kassekredit, som du kan trække på, når du har brug for flere penge mellem hænderne, så forhør dig om muligheden i din bank. 

Den helt store fordel ved en kassekredit er, at du kun betaler renter af den benyttede kredit. Har du f.eks. en kredit på 50.000 kr., men bruger du kun 20.000 kr., så betaler du kun renter af de 20.000 kr. 

Du bestemmer desuden mere eller mindre selv, hvornår du tilbagebetaler pengene. Det skal dog ske inden for en aftalt frist på f.eks. tre eller fem år.

Lån 20.000 kr. så billigt som muligt

Når du skal låne 20.000 kroner, så er det logisk, at du ikke vil betale højere renter eller gebyrer end absolut nødvendigt. 

Med andre ord vil du gerne låne så billigt som overhovedet muligt, og du efterspørger derfor et billigt forbrugslån.

Efterhånden har vi hos Sambla hjulpet mange tusinde danskere med at få fingrene i de billigste lån, så vi kan helt sikkert også hjælpe dig i mål med et fordelagtigt lån. 

Inden du går i gang med at indhente tilbud på dit næste lån, så er der lige nogle ting, du kan gøre for at optimere dine chancer for at få et billigt lån. Mere om dette i næste afsnit.

Disse låntagere kan få de bedste vilkår 

Du kan få et yderst fordelagtigt lån, hvis du kan sætte flueben ved følgende:

 • Du har et fast arbejde med en god indkomst (og kan dokumentere det, hvis påkrævet)

 • Du har ingen misligholdt gæld

 • Du ansøger med en kæreste eller ægtefælle (det er en fordel at have en medansøger)

 • Du har sans for privatøkonomi og budgetlægning

Du kan typisk også opnå en lavere rente, hvis du låner med en kautionist. Dette kan være et godt alternativ til en medansøger. 

Sammenlign tilbud og lån til en lav rente

Ofte modtager du kun ét lånetilbud pr. ansøgning, men ansøger du via vores platform, så vil du modtage flere tilbud blot ved at sende én ansøgning. 

Vi samarbejder nemlig med en lang række låneudbydere, der gerne vil give dig det ønskede lån på 20.000 kr. Hvem der er billigst, kan du finde ud af ved at sammenligne deres tilbud. 

Ansøger du om et lån på 20.000 kroner via vores formular, så beder vi nogle af de førende danske låneudbydere om at skræddersy attraktive lån til dig.

Du kan låne mellem 5.000 og 400.000 kr. med en løbetid på mellem 1 og 30 år. Det er desværre ikke muligt at få et rentefrit lån, men renterne er generelt lave. 

Lånene skal være sammenlignelige

Det giver kun mening at sammenligne to eller flere lån, hvis lånene er sammenlignelige. Dette skal du derfor sikre dig, inden du tager hul på din sammenligning. 

Lånetilbud er sammenlignelige, hvis følgende kriterier er opfyldt:

 • Lånebeløbet er det samme (f.eks. 20.000 kr.)

 • Løbetiden er den samme (f.eks. 10 år)

Særligt en faktor som lånets løbetid er vigtig, når det kommer til sammenligning af lån. Hvis lånene ikke har den samme tilbagebetalingstid, vil de nemlig være svære at sammenligne. 

Har lånene det samme lånebeløb og den samme løbetid, så finder du det bedste og billigste lån ved at have fokus på lånenes ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). 

Du kan samle dine mindre lån

Lån 20.000 kr. og få dine dyre lån ud af verden. 

Ja, det lyder måske for godt til at være sandt, men det er faktisk muligt. 

Hvis din eksisterende samlede gæld ikke overstiger 20.000 kroner, så vil du med et lån på 20.000 kr. kunne samle din gæld. Dette kaldes meget sigende for et samlelån. 

Afdrager du pt. på en række mindre kviklån på f.eks. 2.000 eller 3.000 kr. stykket, så vil du kunne betale din gæld ud med et større lån på 20.000 kr.

Optager du et samlelån på 20.000 kroner, og er det tilstrækkeligt til at indfri din gamle gæld, så vil du efter indfrielsen af de gamle lån kun skulle koncentrere dig om ét lån.

Bliv godkendt til et lån på 20.000 kr.

Selvom det er betydeligt lettere at låne 20.000 end 200.000 kroner, så er det stadig alfa og omega, at du kan kreditgodkendes, hvis pengene skal lande på din konto. 

Og hvordan bliver du så kreditgodkendt?

Du bliver kreditgodkendt ved at opfylde alle de krav, låneudbyderen har opstillet for låntagerne. 

Du får overblikket over kravene herunder:

 • Du skal være 18 år gammel eller derover

 • Du skal have en fast indtægt

 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse

 • Du skal have adgang til NemID eller MitID

 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

Har låneformålet noget at sige?

Nej, du kan som udgangspunkt optage et lån på 20.000 kroner, uanset om pengene skal bruges på nye møbler, et kørekort eller noget helt tredje. 

Sambla beder dig om at indtaste en række oplysninger, når du indhenter lånetilbud gennem vores platform. En af de oplysninger vedrører lånets formål.

Under det respektive felt i ansøgningsformularen skal du sætte flueben ved det låneformål, der passer bedst til dit individuelle låneformål. 

Når du skal låne 20.000 kroner, skal du ikke frygte, at låneformålet er en vigtig faktor. Forbered dig dog på, at du vil blive spurgt ind til det i ansøgningsprocessen. 

Det kan lånet på 20.000 kroner gå til

Det er allerede blevet understreget, at låneformålet ikke har direkte indvirkning på din kreditvurdering, men derfor kan vi selvfølgelig godt kigge på, hvilke potentielle låneformål der findes. 

Du kan f.eks. låne 20.000 kr. til følgende – og adskillige andre – formål:

 • Møbler

 • Rejser

 • Transportmidler (cykel, løbehjul, knallert etc.)

 • Catering til festlige lejligheder

 • Gældsafvikling (i form af et samlelån)

 • Smykker og mode

Hvad ønsker du at bruge dit lån på 20.000 kr. til? 

Hvad koster det at låne 20.000 kroner?

Som låntager skal du altid være bekendt med lånets omkostninger. Du skal mere nøjagtigt være særligt opmærksom på lånets renter og gebyrer.

Når du låner 20.000 kroner, vil du skulle betale renter, der kan være enten høje eller lave, alt efter hvilken lånetype du vælger, og hvilken låneudbyder du vælger.

Endvidere skal du forvente at betale forskellige gebyrer. Gebyrerne tæller typisk både oprettelsesgebyr, administrationsgebyrer og betalingsgebyrer.

Hvad angår udgifterne til et lån på 20.000 kroner, så skal du ikke kun tage højde for, hvor høje renterne og gebyrerne er samt størrelsen på den månedlige ydelse. Du skal også undersøge, hvad lånets samlede omkostninger løber op i. 

Er du nysgerrig efter at kende de nøjagtige låneomkostninger? Så indhent tilbud på lån på 20.000 kr. i dag gennem Sambla. 

Hvad kan jeg selv gøre for at holde mine låneomkostninger nede?

Ja, som vi lægger lidt op til med overskriften ovenfor, så er der faktisk noget, du kan gøre for at kunne låne 20.000 kr. så billigt som muligt.

Du er måske vant til, at det er dig, der skal overtale bankerne, når du skal låne penge, men hvis du vender det om og lader bankerne kæmpe om dig, så stiller du dig selv i en bedre situation.

Sambla hjælper dig med at stille långiverne op mod hinanden, så du kan finde svar på, hvor du kan få det billigste lån på 20.000 kr. Her kan du nemlig sammenligne lån fra flere udbydere.

Flere tips til at holde dine låneomkostninger nede:

 1. Lån med en medansøger eller kautionist

 2. Øg dit rådighedsbeløb

 3. Vælg en kort løbetid og spar renteudgifter (men gør det kun, hvis din privatøkonomi kan følge med)

 4. Betal dine afdrag til tiden, så du slipper for ekstra omkostninger til lånet

Lån 20.000 kr. uden sikkerhed

Gennem vores samarbejdspartnere har du mulighed for at låne mellem 5.000 og 400.000 kr. uden sikkerhed. Du kan dermed også låne 20.000 kr. uden at stille sikkerhed for lånet.

I stedet for at stille dit hus eller din bil i sikkerhed for lånet, så slipper du helt for sikkerhedsstillelse og kan dermed låne penge med ro i maven.

Der er dog en lille hage ved at låne uden sikkerhed. Hagen er, at lån uden sikkerhed ofte er dyrere end andre lån, da långiverne løber en højere risiko. Hav lige dette in mente. 

Du skal kunne dokumentere din indtægt og din identitet 

Selv når du låner penge uden sikkerhed, er der en række af krav, du skal leve op til, og du skal kunne dokumentere forskellige oplysninger.

Ønsker du at låne 20.000 kroner, skal du først og fremmest kunne bevise, at du er den person, du udgiver dig for at være. Det gør du ved at logge ind med NemID eller MitID.

Dernæst vil du skulle dokumentere din indtægt og øvrige økonomiske oplysninger. Dette kan du gøre ved at give långiver adgang til dine skatteoplysninger. 

Alle oplysninger behandles sikkert og fortroligt, hvorfor du kan være tryg ved at optage et lån på nettet.

2023-01-06

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån 20000

Hvilke udgifter er der til et lån på 20.000 kroner?

Uanset størrelsen på dit lån vil der forekomme nogle omkostninger.

Det gælder derfor også, hvis du låner 20.000 kr.

Det er dog forskelligt, hvilke og hvor mange omkostninger der gør sig gældende.

Foruden at skulle betale selve lånebeløbet retur, så vil der også typisk forekomme følgende låneomkostninger:

 • Renter
 • Gebyrer
 • Etableringsomkostninger

Især renter og etableringsomkostninger er vigtige faktorer, idet det typisk er disse omkostninger, der er størst og derfor også bør vægtes højest.

De samlede kreditomkostninger afhænger foruden renterne og de øvrige omkostninger også af løbetiden. Du betaler nemlig renter og gebyrer, indtil du er gældfri.

Hvilke dokumenter skal jeg indsende for at låne 20.000 kroner?

20.000 kr. betragtes af de fleste som et stort beløb, men det er ikke ensbetydende med, at der kræves en masse dokumentation for at blive godkendt til lånet.

Som låntager skal du naturligvis dokumentere, at du er den person, du udgiver dig for at være. Dette vil typisk ske via NemID, der er personligt og meget svært at misbruge.

Ønsker du at låne penge uden at skulle indsende mere dokumentation end højst nødvendigt, så lån 20.000 kr. via en online aktør. Online aktører har nemlig typisk færre (eller ingen) krav om dokumentation.

Er der krav om dokumentation, så vil du typisk skulle indsende følgende dokumenter:

 • Lønsedler (hvis du er lønmodtager)
 • Årsopgørelse (hvis du f.eks. er selvstændig)
 • Pensionsoversigt (hvis du er pensionist)
 • SU-oversigt (hvis du er studerende)

Hvem tilbyder forbrugslån på 20.000 kr.?

I dag er der mange udbydere af lån på 20.000 kroner – sandsynligvis flere, end du havde regnet med.

Her på www.sambla.dk har vi op til flere gode bud på, hvor du kan låne 20.000 kroner, hvad end pengene skal gå til det ene eller andet.

Ønsker du nogle gode og konkrete forslag, så kig med herunder:

• L’EASY • Ferratum • Express Bank • Tando

Alle disse – og mange andre professionelle långivere – kan hjælpe dig med et lån, så du kan opfylde dine drømme.

Hvorfor skal jeg vælge et lån uden krav om pantsætning?

Lån uden krav om pantsætning (også bare kendt som lån uden sikkerhed) er populære, hvilket der er flere årsager til.

Du vil finde denne mulighed interessant, hvis du har et ønske om at låne 20.000 kroner uden at skulle risikere hverken hus eller bil.

Når du vælger denne lånetype, så slipper du nemlig helt og aldeles for at stille sikkerhed over for långiver.

Du skal naturligvis bestræbe dig på at leve op til de gældende vilkår i henhold til låneaftalen, men opstår der noget uventet, så vil långiver ikke kunne gøre krav på dine aktiver, f.eks. dit hus.

Hvordan tilbagebetaler jeg lånet?

Du har lånt en sum penge (i dette tilfælde 20.000 kroner), som nu skal tilbagebetales.

Ud fra din individuelle låneaftale vil det fremgå, hvornår og hvor meget du skal betale pr. måned. Typisk vil der være aftalt en månedlig ydelse, der skal betales i starten af måneden.

Første mulighed er at betale dine girokort / betalingskort manuelt via banken. Det foregår via din netbank, hvor du blot skal angive tallene fra betalingslinjen sammen med den aftalte ydelse.

Du kan også vælge at gøre brug af automatisk betaling via PBS. Det vil være den ideelle løsning, hvis du har valgt at afdrage de 20.000 kr. over mange måneder.\n\nKontakt din bank for hjælp med PBS.

Unilån DK
Ferratum DK
Remember DK
KreditNU DK
Resurs Bank DK
TF Bank DK
Facit Bank DK
AcceptLån DK
Cashper DK
Leasy DK
Nordcredit DK
Bank Norwegian DK
Resurs Bank DK (Car)
Ikano Bank DK