Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Låneberegner forbrugslån

Check mark iconBeregn den månedlige ydelse

Check mark iconFå et økonomisk overblik

Check mark icon'Det er helt gratis og uforpligtende

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Med nutidens digitale hjælpemidler behøves du ikke at være et matematisk geni for at beregne udgifterne til dit forbrugslån.

Ved hjælp af en gratis låneberegner kan du få et værdifuldt overblik over, hvad det koster at optage det ønskede forbrugslån.

Her på Sambla kan du nemt og helt gratis foretage en låneberegning, hvad end du påtænker at optage et forbrugslån, kviklån eller en helt tredje type lån.

Du bliver præsenteret for en forventet månedlig ydelse og kan sidenhen ansøge om lånet, hvis ydelsen lyder overkommelig.

Ønsker du hjælp til at beregne dit forbrugslån mht. udgifterne, så læs vores lille guide herunder.

Læs også: Hvad er et forbrugslån?

Sådan beregner du udgifterne til dit forbrugslån

Med en forbrugslånsberegner er det lettere end nogensinde før at beregne låneudgifterne, hvad end der skal lånes et lille eller større beløb.

Skal vores værktøj beregne dine forventede udgifter, så skal du blot indtaste nogle få data omkring dit lån.

Den forventede månedlige ydelse bliver beregnet på baggrund af følgende data:

  • Samlet lånebeløb

  • Løbetid

Ud fra nogle forventede omkostninger til etablering, renter og gebyrer vil der blive beregnet en forventet månedlig ydelse.

Da etableringsomkostningerne, renterne og diverse gebyrer kan variere i omfang fra lån til lån, så kan du opleve, at den faktiske ydelse pr. måned er enten lavere eller højere end estimeret.

Derfor skal du ikke stole blindt på beregningen. Vi anbefaler altid at indhente et lånetilbud for at få oplyst de faktiske låneomkostninger.

Opsummeret skal du altså finde ud af, hvor mange penge du vil låne (samlet lånebeløb), og hvor mange år du behøver / ønsker til tilbagebetalingen af lånet (løbetid).

Justerer du på lånebeløbet og / eller løbetiden, så vil det straks kunne mærkes på den forventede ydelse, der enten vil falde eller stige alt efter dine valg.

Gode grunde til at anvende en låneberegner til forbrugslån

Der er faktisk kun gode grunde til at bruge en låneberegner til forbrugslån.

Du har allerede fået en fornemmelse af, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at foretage en låneberegning, inden du sender en ansøgning.

Vil du gerne blive lidt klogere på, hvorfor rigtig mange vælger at gøre brug af en forbrugslånsberegner, så læs med herunder.

  • Du bliver introduceret for dine omkostninger på forhånd – Ved at foretage en beregning har du mulighed for at få oplyst dine (forventede) låneomkostninger, inden du ansøger om selve lånet.

Ud fra den estimerede beregning ved du nogenlunde, hvad du har at gøre godt med, og du kan handle på det.

  • Du lærer lidt om de forskellige rentetyper og gebyrer – Alle låntagere er bevidste om, at det ikke er gratis at låne penge, men du ved ikke nødvendigvis, hvilke konkrete omkostninger der er.

Disse hidtil ukendte låneomkostninger bliver du bekendt med, hvis du foretager en beregning af et forbrugslån. Du bliver bl.a. introduceret for, at der findes forskellige renter og gebyrer. Det er værdifuld viden, når du skal optage et forbrugslån.

  • Det er gratis og uforpligtendeMen er det ikke dyrt at få lavet en beregning af et forbrugslån? Nej, det er faktisk både gratis og uforpligtende at beregne udgifterne til et lån på nettet.

Hos Sambla kan du frit benytte dig af alle vores værktøjer, herunder vores låneberegner, uden betaling. Og du er selvfølgelig ikke forpligtet til at ansøge om et lån efter udført beregning.

Bemærk: Beregninger er ofte kun vejledende

Vi har allerede været kort inde på det et par gange i artiklen, men det er vigtigt at understrege følgende; de fleste beregninger af forbrugslån er udelukkende vejledende.

I langt de fleste tilfælde vil den forventede ydelse stemme meget godt overens med den faktiske ydelse, men der er ingen garanti for, at tallene er helt ens. Den forventede ydelse kan altså godt lyde på 1.100 kroner, mens den faktiske ydelse er 1.150 kr. pr. måned – eller omvendt.

Du kan ikke stole 100 % på en standard beregning, idet beregningen ikke tager højde for din individuelle kreditvurdering.

Og da kreditvurderingen har afgørende betydning for lånets omkostninger, så kan du først få oplyst din egentlige ydelse pr. måned, når du er blevet kreditvurderet af udbyderen.

Lige så vel som, at du kan foretage en beregning uden at binde dig til noget, så kan du også uforpligtende anmode om et lånetilbud. Indhent derfor et tilbud, hvis du gerne vil kende dine nøjagtige låneudgifter.

Hold beregningen op mod dit budget

Når du foretager en beregning af dit forbrugslån, så vil du ikke kun kunne finde frem til dine samlede omkostninger og samlet tilbagebetalingsbeløb.

Du kan også beregne, hvor stor en ydelse du skal betale hver måned. I denne ydelse er der medregnet renteudgifter og gebyrer.

Når du kender din månedlige ydelse, så kan du vurdere, om din økonomi kan klare det. For at vurdere dette skal du have helt styr på budgettet og gerne have kendskab til dit rådighedsbeløb.

Du skal helt konkret gøre følgende:

  1. Find dine indtægter og faste udgifter

  2. Skriv dine indtægter og udgifter ind i et budgetskema (find en skabelon online)

  3. Træk dine indtægter fra dine faste udgifter for at finde dit rådighedsbeløb

Er du ikke bekendt med dit rådighedsbeløb, så bør du ikke optage et forbrugslån eller et andet lån for den sags skyld.

Jo større rådighedsbeløb du har, desto større er chancen for, at du kan få bevilget et lån.

For høje omkostninger? Find et billigt forbrugslån

Vi antager, at du nu har anvendt en forbrugslånsberegner og i den anledning har fundet frem til dine estimerede låneomkostninger.

Måske er du blevet positivt overrasket over, hvor billigt det kan være at låne penge, men det kan omvendt også være, at du synes, at de estimerede omkostninger er høje.

Uanset din reaktion, så kan du med god grund gøre en indsats for at finde et fordelagtigt forbrugslån med lave renter og gebyrer.

Måden, hvorpå du kan sikre dig et billigt lån er ved at sammenligne lånetilbud fra forskellige aktører.

Beregn og sammenlign dine tilbud for at holde dine låneomkostninger nede.

2021-01-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - låneberegner forbrugslån

Hvilke omkostninger skal en låneberegning tage udgangspunkt i?

Optimalt set – for at gøre beregningen så brugbar som muligt – skal der ikke kun tages udgangspunkt i visse omkostninger, men derimod alle omkostninger.

Vi anbefaler derfor, at du regner det hele med, hvad end du har planer om at optage dit næste forbrugslån i banken eller på nettet.

Typisk vil der være følgende omkostninger til stede, når det drejer sig om forbrugslån:

  • Rente\n
  • Stiftelsesomkostninger
  • Administrationsomkostninger
  • Betalingsgebyrer

Foruden ovennævnte skal du kende til både lånebeløbet og løbetiden.

Er der flere omkostninger end nævnt ovenfor, så husk også at taste dem ind. Både engangsomkostninger og løbende omkostninger spiller nemlig en rolle, når du skal beregne dine samlede udgifter til lånet.

Hvorfor er der forskel på min låneberegning og mit lånetilbud?

En låneberegning tager typisk udgangspunkt i estimerede omkostninger. Det kan f.eks. være, at låneudbyderen har oplyst en gennemsnitsrente og andre gennemsnitlige omkostninger. Lægger du disse omkostninger sammen, så finder du den estimerede lånepris.

Efterfølgende vælger du måske at indhente et konkret lånetilbud og finder ud af, at de faktiske låneomkostninger ikke er de samme som de estimerede låneomkostninger.

Lånets omkostninger kan være både højere eller lavere end estimeret, hvilket er helt normalt. Omkostningerne, herunder renten, beregnes nemlig først, når der foreligger en afsluttet kreditvurdering.

Hvilke fagfolk kan hjælpe med at beregne forbrugslån?

Det er både nemt og hurtigt at foretage en beregning via en forbrugslånsberegner. Derfor vil du sandsynligvis kunne klare beregningerne på egen hånd.

Ønsker du af den ene eller anden grund at få hjælp til de vigtige låneberegninger, så kan du kontakte nogle af de mange fagfolk, der besidder stor viden og ekspertise inden for lån og økonomi.

Du kan f.eks. søge hjælp hos din bankrådgiver, en økonomirådgiver eller en decideret lånespecialist. En god idé er at benytte sig af uvildig rådgivning og sparring.

I dag er der rig mulighed for at få gratis økonomisk rådgivning hos bl.a. Forbrugerrådet Tænk og Økonomisk Rådgivning (oprettet af Dansk Folkehjælp i samarbejde med en lang række danske kommuner).'

Ikano Bank DK
Resurs Bank DK (Car)
Facit Bank
Nordcredit DK
Leasy DK
Remember DK
Resurs Bank DK
Cashper DK
AcceptLån DK
KreditNU DK
TF Bank DK