Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Hvad koster det at låne?

Check mark iconOverblik over låneomkostningerne

Check mark iconTips til at låne billigere

Check mark iconIndhent lånetilbud helt gratis

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Hvad koster det at låne 10.000, 100.000 eller 1.000.000 kroner?

Det spørgsmål ville vi rigtig gerne give dig et kort og nøjagtigt svar på, men det er desværre lettere sagt end gjort.

I dag findes der nemlig så mange forskellige lånetyper og forskellige låneudbydere, at det er helt urealistisk at skulle give et konkret svar på, hvad det koster at låne penge.

Dermed ikke sagt, at det er umuligt at gennemskue, hvad et lån koster. I denne guide vil du få belyst de faktorer, der har indflydelse på omkostningerne til dit lån.

Det kan være, at du bliver overrasket over, hvor mange omkostninger der er til stede, men måske vil det også gå op for dig, at langt fra alle lån er lige dyre.

Står du over for at skulle optage et lån af den ene eller anden art? Så kan vi kun råde dig til at læse denne guide til ende, inden du skriver under på noget.

Prisen på et lån afhænger af mange individuelle faktorer

Du er allerede blevet gjort opmærksom på, at det desværre er svært at svare på, hvad det koster at låne penge.

Årsagen er, at der skal tages højde for mange individuelle faktorer, hvorfor omkostningerne til dit lån kan være nogle helt andre end omkostningerne til din nabos lån.

Skal du kunne låne så billigt og attraktivt som muligt, så vil det være en fordel for dig at vide, hvilke faktorer der tages højde for. Derved har du nemlig mulighed for at gøre en indsats for at sætte dig selv i et bedre lys over for långiver.

De individuelle faktorer består bl.a. af følgende:

  1. Lånets formål – De færreste online låneudbydere spørger ind til lånets formål, men det gør bankerne og mange af de andre traditionelle låneudbydere til gengæld. Fair eller ej, så kan netop lånets formål spille en rolle. Det er f.eks. typisk markant billigere at låne til et hus end til en bil.

  2. Din privatøkonomi – En anden vigtig faktor – faktisk den vigtigste overhovedet – handler om din privatøkonomi. Hvad det koster at låne for dig afhænger af din individuelle økonomi. Især din månedlige indtægt, dit rådighedsbeløb og din eventuelle gæld har stor betydning. Jo stærkere du står økonomisk, desto billigere vil du typisk kunne låne.

  3. Din kredithistorik – Har du tidligere i dit liv været dårlig til at få betalt dine regninger, så kan det påvirke dine lånemuligheder i fremtiden. Er din kredithistorik en smule broget, så er det slet ikke sikkert, at du kan blive kreditgodkendt. Og bliver du kreditgodkendt, så er det sandsynligt, at långiver vil hæve renten for at kompensere for deres øgede udlånsrisiko.

  4. Lånets løbetid – Hvad det koster at låne afhænger naturligvis også af lånets løbetid. Jo længere løbetid du vælger, desto dyrere bliver lånet som regel, medmindre du kan låne rentefrit. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du skal vælge den korteste løbetid.

  5. Lånetype – En helt femte vigtig faktor handler om lånetypen. Låneomkostningerne kan nemlig variere en hel del, alt efter om vi har at gøre med et billån, et huslån, et minilån eller noget helt fjerde.

Dette kan du selv gøre for at sikre dig et billigere lån

Hvad koster det at låne?

Ja, det har du efterhånden fået en god fornemmelse af, hvis du har læst med indtil nu. Måske har du også indhentet et lånetilbud eller to, der har gjort dig klogere på de egentlige låneomkostninger.

Har du i den anledning fået øjnene op for, at det ikke altid er billigt at låne penge, så bør du fortsætte læsningen.

Vi vil nemlig gerne præsentere dig for nogle måder, hvorpå du kan sikre dig selv et billigere lån. Og bare rolig, det er slet ikke så svært eller tidskrævende, som man måske kunne forestille sig.

Gode tips til at låne billigere:

  1. Indhent altid lånetilbud fra mere end én udbyder

  2. Lån med en medansøger (hvis muligt)

  3. Lån aldrig mere, end du reelt har brug for

  4. Betal dine afdrag til tiden (så slipper du for at skulle betale rykkergebyrer)

  5. Hold øje med attraktive lånekampagner (af og til kan man låne rente- og gebyrfrit)

Hvad koster det at låne uden sikkerhed?

Som du måske har erfaret, så ér det muligt at låne penge uden at stille sikkerhed over for långiver. Dette kan være dyrt, men der er ingen regler uden undtagelser.

Når du låner uden sikkerhed, så løber du en mindre risiko. Til gengæld løber långiver en større risiko, og det vil de sandsynligvis tage sig betalt for – ved at opkræve en høj(ere) rente.

Sammenligner du to lån, hvor det ene kræver sikkerhed fra din side, mens det andet ikke gør, så er der typisk ingen tvivl om, hvilket der er billigst. Man kan dog ikke nødvendigvis gøre alt op i kroner og øre, når det kommer til lån.

Vil du låne penge uden sikkerhed, så skal du låne på nettet. Her vil låneudbyderne nemlig ikke have sikkerhed i dit hus, din bil eller andre værdier.

I tvivl om dine låneomkostninger? Foretag en låneberegning

Jo flere ting du undersøger, og jo bedre du får sat dig ind i tingene, desto mere sandsynligt er det, at du får en god låneoplevelse.

Det er især vigtigt, at du har et godt overblik over dine låneomkostninger, hvis du ikke skal ende med at begå en stor fejl.

Du kan med fordel skabe dig et overblik over dine omkostninger til lånet ved at foretage en låneberegning. Du kan nemt og hurtigt foretage en låneberegning, hvis du er bekendt med lånets lånebeløb, rente, løbetid og eventuelle gebyrer.

Med udgangspunkt i ovennævnte faktorer kan du beregne både ÅOP, omkostninger pr. måned og omkostninger alt i alt.

Sambla har naturligvis udviklet en moderne og brugervenlig låneberegner, så du nemt kan beregne dit personlige lån.

Hvis du kommer frem til den konklusion, at lånet bliver for dyrt, så kan vi kun opfordre dig til at indhente tilbud fra andre låneudbydere. Dette kan du gøre via vores tjeneste.

2021-06-21

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - hvad koster det at låne

Hvad koster det at låne på nettet?

Du betaler typisk både renter og gebyrer, når du låner penge på nettet. Størrelsen på disse renter og gebyrer afhænger bl.a af den valgte lånetype og af din kreditværdighed. I de seneste år er konkurrencen inden for online lån blevet intensiveret, og det har gjort det billigere at låne penge her.

Er det dyrt at låne penge?

Det kan være dyrt at låne penge, men der er ingen regler uden undtagelser. Hvis du har en fornuftig privatøkonomi, og hvis du er flittig til at sammenligne tilbud fra mere end én bank, så behøver det ikke at være dyrt at optage et lån.

Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Ferratum DK
AcceptLån DK
Resurs Bank DK
Ikano Bank DK
Remember DK
KreditNU DK
Facit Bank
TF Bank DK
Nordcredit DK
Leasy DK