Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

ÅOP beregner

Check mark iconGratis ÅOP beregner

Check mark iconFormel til beregning af ÅOP

Check mark iconIntroduktion til ÅOP-loftet

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

I dag findes der rigtig mange online låneberegnere.

Det er i den forbindelse ikke kun muligt at beregne renteomkostningerne, det samlede tilbagebetalingsbeløb og den månedlige ydelse. Det er også muligt at beregne ÅOP – sidstnævnte kan selvfølgelig beregnes med en ÅOP beregner.

Er du på udkig efter en simpel og funktionel ÅOP beregner? I så fald er du landet på den helt rigtige side. Vi hjælper dig nemlig med at beregne lånets ÅOP på denne side.

I denne guide får du foruden en introduktion til ÅOP også en vejledning i at beregne ÅOP.

Du vil også blive klogere på, hvorfor det er vigtigt at tage højde for, om ÅOP oplyses før eller efter skat, ligesom du vil blive introduceret for det forholdsvis nye ÅOP-loft.

Foruden at blive præsenteret for en ÅOP beregner vil du altså kunne få besvaret en lang række øvrige spørgsmål om ÅOP. Dette bør være grund nok til at fortsætte læsningen.

Hvad er ÅOP?

ÅOP er muligvis det mest anvendte lånebegreb overhovedet. Det er i hvert fald et begreb, man støder på, stort set gang hver man skal optage et lån – og med god grund i øvrigt.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent.

ÅOP er altså sigende for de årlige omkostninger til et lån udregnet i procent.

Dette er muligvis et nyt begreb for dig, men ifølge ordbogen har begrebet eksisteret siden 1993. Og efter alt at dømme, så er det ikke et begreb, der er på vej ud.

ÅOP er en faktor, som du bare skal kende til, hvis du skal sammenligne to eller flere lån.

Du har nemlig mulighed for at sammenligne forskellige lån, såfremt de udvalgte lån har samme løbetid, samme lånebeløb og samme tilbagebetalingsmetode.

Er lånene ens på ovennævnte punkter, så vil de nemlig være at betragte som sammenlignelige.

ÅOP vil i den forbindelse fortælle, hvilket lån der er billigst (altså hvilket lån, der byder på de laveste omkostninger).

Lån med en kort løbetid vil typisk have en meget høj ÅOP, mens lån med en lang løbetid vil have en lav(ere) ÅOP.

Er du på udkig efter en ÅOP beregner? Så hop til næste afsnit.

Sådan beregnes ÅOP

ÅOP beregning er lettere at gå til end nogensinde før, hvilket vi kan takke teknologien og digitaliseringen for.

I dag findes der nemlig beregnere til hvad som helst, og derfor kommer det måske heller ikke som nogen overraskelse for dig, at der er rig mulighed for at finde en ÅOP beregner.

Du kan også benytte dig af en formel, hvis du ønsker det.

Formel til beregning af ÅOP: 1+(RENTE(terminer; ydelsen; -lånebeløb))^(terminer pr. år – 1)-1

Er formler og matematiske beregninger ikke din stærke side? Så brug en ÅOP beregner og få hurtigt afklaret din tvivl.

Dette skal du medtage i din beregning:

  • Lånebeløb

  • Rente

  • Gebyrer

  • Løbetid

  • Alle øvrige omkostninger

Skal du beregne den nøjagtige ÅOP, så er det meget vigtigt, at du ikke glemmer at medregne nogle af lånets omkostninger.

ÅOP skal oplyses i henhold til dansk lov

ÅOP er ikke en faktor, som låneudbyderne kan oplyse, hvis de har lyst. Det er faktisk noget, der skal oplyses i enhver låne- og kreditsammenhæng.

Alle långivere – lige fra banker og realkreditinstitutter til digitale låneudbydere – har pligt til at oplyse ÅOP’en på et lån ifølge dansk lov.

Dette er gjort lovpligtigt for at tilgodese låntagerne, der skal kunne træffe beslutninger på et mere fair og gennemsigtigt grundlag.

ÅOP skal være oplyst tydeligt, og det må derfor ikke være skrevet med småt eller forsøgt skjult på anden vis.

Har du fået udarbejdet et lånetilbud, hvor ÅOP ikke er oplyst, så skal du være bekendt med, at långiver bryder loven. I sådanne tilfælde bør du alvorligt overveje at finde en anden låneudbyder. Det er nemlig en lovgivning, som alle låneudbydere kender til.

ÅOP før eller efter skat

Du har måske ikke tænkt over det, men faktisk er det ikke helt uden betydning, om lånets ÅOP er blevet oplyst før eller efter skat.

Som låntager vil der nemlig være visse omkostninger til lånet, du kan trække fra i skat. Mere konkret kan du trække renteudgifter fra i skat, og netop denne fradragsmulighed vil påvirke dine samlede udgifter.

Får du oplyst en ÅOP før skat, så er det meget tænkeligt, at den reelle ÅOP er lavere, idet du kan trække renteudgifter fra i skat.

Står det ikke, om ÅOP’en er før eller efter skat, så kan du med fordel spørge ind til dette, idet det har betydning for, hvor konkurrencedygtigt tilbuddet er.

Hvad angår rentefradrag ved lån, så behøves du som udgangspunkt ikke selv at indberette noget. Dette sker nemlig typisk helt automatisk. Du kan dog med god grund tjekke op på, om du har fået det rigtige fradrag.

ÅOP-loft

I denne artikel om ÅOP beregning og ÅOP generelt er det svært at komme udenom følgende underemne; ÅOP-loft.

For ja, der er nemlig blevet indført et ÅOP-loft.

Der er tale om et relativt nyt loft, der har gjort sig gældende siden d. 1. juli 2020. Helt kort og godt betyder loftet, at der nu er forbud mod at indgå kreditaftaler med låntagere, hvis ÅOP overstiger ÅOP-loftet på 35 %.

Du vil derfor ikke længere få tilbudt lån med en ÅOP på 300 eller for den sags skyld 800 % - disse lån var ikke usædvanlige før i tiden.

Har du brugt en ÅOP beregner, og har du erfaret, at lånets ÅOP sprænger loftet, så ved du nu, at låneudbyderen handler ulovligt, og du bør derfor finde en anden låneudbyder.

Da ÅOP-loftet trådte i kraft d. 1. juli 2020, trådte der også et andet loft i kraft; omkostningsloftet. Der er tale om et omkostningsloft på 100 %, der skal være med til at sikre, at låntager ikke kan risikere at skulle betale mere end det dobbelte tilbage i renter, gebyrer osv. alt i alt.

Både ÅOP-loftet og omkostningsloftet har været – og er – med til at sikre dig billigere og mere attraktive lån.

Er du klar til at prøve kræfter med vores ÅOP beregner?

2021-06-15

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - åop beregner

Hvad er formålet med at anvende en ÅOP beregner?

Hvad er formålet med at anvende en ÅOP beregner? En ÅOP beregner bruges, som navnet antyder, til at beregne et låns ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Dette beregnes for at belyse, hvor dyrt eller billigt det er at optage et givent lån. ÅOP kan også være med til at vise, hvilket lån der er billigst ifm. en tilbudssammenligning.

Hvilke oplysninger skal jeg bruge for at beregne ÅOP?

ÅOP’en på et lån er let at beregne, hvis blot du har kendskab til en række oplysninger om lånet. Du skal mere konkret være bekendt med lånebeløbet, renten, gebyrerne og løbetiden. Vær i forbindelse med beregningen opmærksom på, om ÅOP’en vises før eller efter skat.

Remember DK
Leasy DK
Ikano Bank DK
Nordcredit DK
Resurs Bank DK (Car)
KreditNU DK
Cashper DK
AcceptLån DK
Resurs Bank DK
Ferratum DK
Facit Bank
TF Bank DK