Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån 500 kr.

Check mark iconLån 500 kr. til lav rente

Check mark iconBliv godkendt og få pengene i dag

Check mark iconGratis ansøgning

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Et lån på 500 kr. betragtes som et minilån, da der er tale om et lånebeløb i den helt lave ende. Alle långivere har en politik om, hvor meget du som minimum skal låne. Det mindst mulige lånebeløb lyder nogle steder på omkring 500 kr. Ofte er minimumsbeløbet dog markant større.

Hos vores samarbejdspartnere skal du som minimum låne 5.000 kr.

Du kan f.eks. låne 500 kroner, hvis du mangler penge til mad sidst på måneden, hvis du mangler penge til en gave eller noget helt tredje. Hvis du gerne vil låne lidt mere end 500 kroner, et sted mellem 5.000 og 400.000 kroner, kan du benytte vores sammenligningsservice. Det er helt gratis.

Hvor og hvordan låner jeg 500 kroner?

I dag er det svært, hvis ikke umuligt, at finde et sted, hvor det er muligt blot at låne 500 kr. 

Tidligere har det været muligt at låne 500 kr. gennem et online minilån, men efterhånden er minimumsgrænsen for lån højere hos de fleste låneudbydere. 

Mindre lån på f.eks. 500 kroner går under flere forskellige betegnelser. I bund og grund er der blot tale om et forbrugslån, men sådanne lån er også kendt som kviklån og minilån.

Med betegnelserne på plads skal vi forsøge at svare på, hvor du kan låne 500 kroner, hvis det overhovedet er muligt på nuværende tidspunkt. Læs mere i næste afsnit. 

Gode tips til dig, der er på udkig efter et lille lån

Er du på udkig efter et lille lån? Så læs med herunder, hvor du får nogle gode tips:

 1. Find låneudbydere med en lav nedre beløbsgrænse – Ved behov for at optage et minilån skal du være opmærksom på udbydernes nedre lånegrænser. 

Der har tidligere eksisteret udbydere, der gerne ville udstede lån på 500 kroner, men i de fleste tilfælde er den nedre grænse højere, f.eks. 1.500 eller 10.000 kr. 

 1. Har du overvejet en kassekredit? – Som tidligere nævnt, så er det svært at få bevilget et banklån på 500 kr. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du ikke kan låne i banken. 

Får du f.eks. bevilget en kassekredit i banken, så vil du kunne lave et bevilget overtræk på 500 kroner, når det bliver nødvendigt.  

 1. Måske kan familien eller vennerne hjælpe – Selvom du som udgangspunkt bør undlade at blande familie og venner ind i din økonomi, så kan det være fristende at række ud efter netop familiens og vennernes hjælp, hvis du mangler 500 kr. 

Omkostninger ved at låne 500 kr.

Der er altid omkostninger forbundet med et lån, uanset om du vælger at låne 500 eller 5.000 kr.

De samlede låneomkostninger vil som regel være beskedne, når lånebeløbet ikke er højere end 500 kroner, men det er i alle tilfælde vigtigt at være opmærksom på renterne og gebyrerne.

Målt i procent kan et lån på 500 kr. sagtens være dyrere end et lån på 5.000 kr.

Lad dig derfor ikke snyde.

Som regel vil der være følgende omkostninger ved et minilån:

 1. Stiftelsesgebyr

 2. Betalingsgebyr

 3. Administrationsgebyr

 4. Rente 

ÅOP og samlet tilbagebetalingsbeløb

Når du kender alle lånets udgifter, kan du beregne både ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) og det samlede tilbagebetalingsbeløb. 

Disse tal skal du bruge, når du skal sammenligne dine lånetilbud. Lånet med den laveste ÅOP vil være det billigste, hvis lånene vel at mærke er sammenlignelige. 

Vær også opmærksom på, at udbyderne har pligt til at oplyse ÅOP for alle lån. 

Kan det betale sig at låne så små beløb?

Og så til endnu et uundgåeligt spørgsmål; kan det betale sig at låne 500 kroner?

Om det rent faktisk kan svare sig at låne så små beløb er en individuel vurdering.

Hvis det at du låner 500 kr. betyder, at du kan få mad på bordet, når du er løbet tør for penge på kontoen, så er det måske ikke en dårlig idé at optage et lån.

Så længe du er myndig, så er det op til dig selv at vurdere, hvad der giver mening, når det kommer til lån og økonomi.

Du bør dog tænke dig godt om, inden du optager et lån. Måske kan du i stedet for at optage et lån finde de 500 kr. på din opsparingskonto, eller du kan komme til pengene ved at sælge nogle ting. 

Krav for at få et lån på 500 kr.

Selvom 500 kroner ikke er mange penge, så er der en række krav, du skal leve op til for at få bevilget lånet. 

Kravene er ofte både færre og mere lempelige, når det drejer sig om små lån på 500 kr. Du behøver f.eks. ikke at have en meget høj indtægt eller et højt rådighedsbeløb for at blive kreditgodkendt. 

Til gengæld skal du opfylde en række krav vedr. alder, bopæl m.v. 

De typiske krav

Vi gennemgår kort kravene herunder: 

 • Mindst 18 år – Selv ved helt små lån er det et krav, at du er fyldt 18 år. Det er bestemt pr. lov, men hos nogle udbydere skal du være mindst 20, 21 eller 25 år gammel for at få et lån. 

De til tider høje alderskrav hænger sammen med, at nogle unge er meget impulsive og derfor optager lån uden at tænke sig om. 

 • Dansk bopælspligt – Det er også et krav, at du bor på en dansk adresse. Du kan derfor ikke nødvendigvis få et lån på 500 kroner, hvis du bare er på ferie eller arbejder i Danmark midlertidigt. 

Du skal typisk også have et dansk CPR-nummer. 

 • God betaler – Er du registreret i enten RKI eller Debitor Registret, så vil du ikke kunne blive godkendt til et minilån på 500 kr. 

Står du i ét af de to registre, så vil låneudbyderen betragte dig som en dårlig betaler.  

 • NemID eller MitID – Til sidst kan det være et krav, at du har adgang til NemID eller MitID. 

Låneaftaler godkendes og underskrives i mange tilfælde ved brug af den digitale signatur med NemID eller MitID, og lånene udbetales til din NemKonto. 

Du kan bruge pengene, som du vil

Et lån på 500 kr. kan bruges til mange forskellige formål, og om du bruger pengene på dagligvarer, en biograftur eller et par nye briller er helt op til dig.

I dag er der rig mulighed for at optage et lån uden at skulle redegøre for lånets formål. 

Når du sender en låneansøgning gennem Sambla, skal du angive dit låneformål, men du behøver ikke at komme med en længere forklaring. 

Du kan bruge dit minilån på et hvilket som helst formål. Her kommer nogle konkrete eksempler:

 • Tøj

 • Takeaway

 • Reparation af smartphone (f.eks. ødelagt skærm)

 • Boliginteriør

 • Gaver

Forvent en kort løbetid

Hvor mange dage eller uger har jeg til at tilbagebetale et lån på 500 kroner? 

Det afhænger helt og aldeles af det fremsendte lånetilbud, men løbetiden er normalt meget kort for denne type lån. 

Dengang lån på 500 kr. kunne optages på nettet, var det ikke usædvanligt, at løbetiden lød på mellem 7 og 60 dage. 

Når du låner mindst 5.000 kr. gennem vores samarbejdspartnere, kan du få en løbetid på mellem 1 og 30 år. Her har du altså markant længere tid til at tilbagebetale dit lån. 

Sådan finder du det billigste lån på 500 kroner

Søger du et billigt lån på 500 kroner?

Så er du ikke alene.

På nettet optages der hver uge et utal af minilån, og selvom den nedre beløbsgrænse ofte er højere end 500 kroner, så kan du helt sikkert finde et billigt lån.

Vil du gerne låne 500 kr. til en lav rente, så skal du følge vores gode råd:

 1. Overvej hvor mange dage eller måneder du skal have til tilbagebetalingen – Lånebeløb og løbetid er to centrale faktorer, når emnet er lån. 

Lånebeløbet er allerede på plads, men hvad med løbetiden? Jo kortere en løbetid du vælger, desto mere skal du afdrage med hver måned. 

 1. Indhent flere tilbud – Med både lånebeløbet og løbetiden på plads kan du ansøge om uforpligtende lånetilbud. Det er ikke blot uforpligtende, men også gratis. Når du anvender Sambla til at sammenligne lån, skal du som minimum anmode om et lån på 5.000 kr. 

 2. Gennemgå dine personlige tilbud og sammenlign dem – Når du har brugt tid på at indhente tilbud, så skal du også sørge for at gennemgå dem grundigt. Når du har læst betingelserne for de enkelte tilbud, så sammenlign renter og ÅOP.  

 3. Vælg det billigste lån – For at låne 500 kr. eller et andet beløb så billigt som muligt, så skal du gå efter lånet med den laveste ÅOP og det laveste tilbagebetalingsbeløb. 

Kan jeg få et rentefrit minilån? 

Førhen var det ikke unormalt, at du kunne få tilbudt et rentefrit minilån på 500, 1.000 eller 5.000 kr. I dag hører rentefrie minilån dog til sjældenhederne.

Et lån uden renter er dog alligevel sjældent en god løsning, da der ofte opkræves meget høje gebyrer, der kompenserer for de manglende renteindtægter for låneudbyderne. 

Ingen af vores samarbejdspartnere tilbyder rentefrie lån, men de er til gengæld meget konkurrencedygtige på både deres gebyrer, vilkår og service. 

Vil du låne fra 5.000 kr. til en lav rente, så send en ansøgning på vores hjemmeside i dag. 

Hvem efterspørger lån på 500 kroner?

Selvom udbuddet af små lån er dalet, så er det samme ikke helt tilfældet for efterspørgslen. I dag er der fortsat rigtig mange, der ønsker at optage mindre lån på f.eks. 500 kr. 

Efterspørgslen kommer fra mange forskellige danskere fordelt på flere køn og aldersgrupper. 

De mindre lån, i form af kviklån, er dog særligt populære blandt den unge del af befolkningen. Det gælder ikke mindst aldersgruppen 18-29 år. 

De unge vil f.eks. låne 500 kr. til studiebøger, caféture, tøj og meget mere. 

Samblas samarbejdspartnere kan ikke indfri dit ønske om at låne 500 kroner, men du kan til gengæld låne 5.000 kr. eller mere. 

Hvorfor er det så svært at finde lån i den størrelsesorden?

De helt små lån hører efterhånden fortiden til, og det er ikke uden grund.

Bankerne og de øvrige låneudbydere bestemmer selv, hvor store eller små lån de vil udbyde, men de fleste har valgt, at minimumslånet skal lyde på x.xxx kr. (f.eks. 5.000 kr.)

Der er ikke udsigt til, at de små lån på 500 kr. vil komme tilbage. Det skyldes dels, at låneudbyderne har svært ved at tjene penge på så små lån, og dels at låneudbyderne ønsker at sortere useriøse låntagere fra ved at sætte en højere minimumsgrænse end 500 kr.

Mulige konsekvenser ved at låne 500 kroner

Du kan måske godt få den tanke, at det er helt uden risiko at optage et lån, hvis lånebeløbet lyder på beskedne 500 kr.

Der kan dog være konsekvenser ved at optage et lån på 500 kroner, hvis du ikke formår at overholde din del af aftalen. 

Der indgås en juridisk bindende aftale, uanset hvor stort eller småt lånebeløbet er, og derfor skal du tage dit ansvar som låntager alvorligt.

Her er de mulige konsekvenser ved at misligholde en låneaftale:

 1. Du kan blive opkrævet høje rykkergebyrer og renter 

 2. Du kan blive registreret i RKI eller Debitor Registret

 3. Du vil ikke kunne optage nye lån eller handle på kredit i op til fem år (medmindre du betaler din gæld ud og bliver slettet fra skyldnerregistret)

Så nej, det er ikke helt risikofrit at låne 500 kroner, medmindre du afdrager på gælden som aftalt. 

Anvend ikke et minilån til at indfri eksisterende gæld

Skylder du 500 kr. til en ven eller en låneudbyder, kan du måske føle dig fristet til at optage et nyt lån for at indfri det gamle.

Det er dog ikke en hensigtsmæssig løsning, da minilån ofte er dyre. Det kan hurtigt udvikle sig til en ond cirkel, hvis du optager nye lån for at indfri de gamle, så undgå dette. 

Har du i dag en meget stor gæld, og fordeler gælden sig på mange små lån, kan du overveje at optage et samlelån. Det er en god måde at få de små, dyre lån ud af verden.

2023-01-06

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån 500

Hvor kan jeg låne 500 kroner gratis?

Som du har kunne læse i guiden, så er der ikke mange udbydere af lån på 500 kroner, men det kan lade sig gøre at låne et beløb i den størrelsesorden.

Spørgsmålet er så, om det også er muligt at låne beløbet gratis? Det kan være, men er ikke altid, en mulighed. Det afhænger helt og aldeles af, hvilke lånekampagner der findes lige nu.

Skal du låne 500 kr. uden renter og gebyrer, så skal du være heldig at falde over et godt velkomsttilbud (tilbud tilegnet nye lånekunder).

Vi kan ikke afvise, at du kan låne gratis, men som regel bliver der opkrævet nogle få gebyrer.

Hvordan får jeg udbetalt lånet på 500 kroner?

Som udgangspunkt bliver lån – uanset beløbsstørrelse – udbetalt til låntagers NemKonto. NemKonto er, hvis du skulle være i tvivl, en bankkonto, som bl.a. offentlige myndigheder anvender, når der skal udbetales penge til en borger. Som borger vælger du selv, hvilken bankkonto der skal fungere som din NemKonto.

Det er både nemt og sikkert at få udbetalt et lån på 500 kr. til en NemKonto.

Du kan også anmode om at få udbetalt pengene til en anden bankkonto eller pr. check, selvom de færreste udbydere kan tilbyde dette.

Hvordan fortryder jeg lånet?

Som hovedregel – i henhold til kreditaftaleloven – er det muligt at fortryde lån.

I nogle få tilfælde er det dog ikke muligt at annullere en kreditaftale. Det er f.eks. ikke muligt, hvis løbetiden er kortere end tre måneder.

Til gengæld kan der herske en betænkningstid på 48 timer, så du har to døgn til at gen(overveje) dit lån på 500 kr.

Så snart du beslutter dig for, at du vil annullere låneaftalen, skal du kontakte låneudbyderen, så der kan forhåbentlig kan findes en løsning.

I tvivlstilfælde eller ved tvister bør du søge faglig rådgivning.

Hvorfor skal jeg vælge et online minilån?

Du skal vælge et online minilån, hvis du vil låne 500 kroner, af flere forskellige grunde.

De digitale minilån byder først og fremmest på den markante fordel, at de kan optages uden at stille sikkerhed over for låneudbyderen.

Dernæst kan du med et minilån låne penge mere eller mindre anonymt. Der skal ikke redegøres for låneformålet, og spørgsmålene er generelt få.

Slutteligt kan du typisk få udbetalt minilånet på 500 kr. i løbet af en dag eller to. Pengene vil derfor meget snart være i din besiddelse.

Hvilke alternativer er der til at låne 500 kroner?

Mangler du 500 kroner til det ene eller andet, så skal du ikke nødvendigvis optage et lån.

Du kan i stedet for at låne penge forsøge at udskyde finansieringen til næste måned, så du kan gøre brug af den kommende lønudbetaling.

Det kan også være, at du har mulighed for at sælge ud af garderoben eller af andre værdier, der vil kunne indbringe 500 kr.

Ønsker du at købe en vare eller ydelse hos en forhandler, der tilbyder rentefri afbetaling, så kan du i stedet benytte den mulighed.

Ferratum DK
Facit Bank
Unilån DK
Cashper DK
Resurs Bank DK (Car)
Express Bank DK
KreditNU DK
Leasy DK
Ikano Bank DK
Remember DK
AcceptLån DK
Nordcredit DK
TF Bank DK
Resurs Bank DK