Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Privatlån uden sikkerhed

Check mark iconPrivatlån uden sikkerhed

Check mark iconLån op til 400.000 kr.

Check mark iconGratis sammenligning af privatlån.

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Sambla kommer dig til undsætning, når jagten går ind på det billigste privatlån på det danske lånemarked.

Vi har nemlig gjort det nemt – og helt gratis – at indhente og sammenligne lånetilbud fra nogle af de førende banker og låneudbydere herhjemme. 

Står du som privatperson og har brug for at låne et beløb på mellem 10.000 og 400.000 kroner, så er et privatlån det oplagte valg. Du kan nemlig få finansieret enhver form for forbrug med denne type lån. 

Med vores tjeneste kan du straks få svar på, hvilken låneudbyder der er den mest konkurrencedygtige målt på parametre som rente, udbetalingstid m.v.

Du kan sende en låneansøgning helt uforpligtende og modtage de første tilbud efter få minutter.

Ansøg nu, eller fortsæt læsningen, hvis du gerne vil vide mere om, hvad der kendetegner et privatlån, hvad der gør sådanne lån attraktive, hvordan du sammenligner lån og meget mere. 

Hvad er et privatlån?

Privatlån er lån, der er tilegnet privatpersoner og tiltænkt forbrug. 

Ved privatlån indgås der en låneaftale mellem en privatperson og en bank.

Långiver stiller et beløb til rådighed for dig som privat låntager, og dette beløb skal tilbagebetales efter individuel aftale. Det kan f.eks. være, at du låner 300.000 kroner, og at der aftales en løbetid på fem år. 

For at kunne få bevilget et privatlån skal der foretages en kreditvurdering, og du skal i den anledning kunne kreditgodkendes. Dette kræver en nogenlunde fornuftig økonomi (vi kommer mere ind på dette senere). 

Privatlån kan bruges på en verden af forskellige formål, eksempelvis til køb af computer, rejse, møbler, motorcykel eller bryllupstøj – med andre ord; alle former for forbrug. 

Privatlån er altså en overordnet betegnelse for lån for privatpersoner, men der findes forskellige grene af disse lån. Der findes bl.a. kviklån, mobillån og forbrugslån. Mere om dette i næste afsnit. 

Gængse former for privatlån

Du skal helt naturligt gå efter et privatlån, hvis du ønsker at låne penge som privatperson, i stedet for f.eks. et erhvervslån eller et foreningslån.

Det er dog vigtigt at forstå, at der findes flere forskellige typer af private lån. 

Nogle af disse lånetyper vil vi gerne introducere dig for, så du kan få en bedre idé om, hvad der adskiller de forskellige lån, og hvilke fordele og ulemper der er ved de enkelte. 

Populære lånetyper for privatpersoner:

 • Forbrugslån – Privatlån og forbrugslån er i realiteten det samme. Som vi har beskrevet, så er privatlån nemlig tiltænkt forbrug, og det samme er forbrugslån, som navnet i øvrigt fint antyder. Vælger du som privatperson et online forbrugslån, så vil du kunne låne penge uden sikkerhed, og du behøver ovenikøbet ikke at oplyse lånets formål. 

 • Kviklån – Hvis du som privatperson ønsker at låne et mindre beløb på under 10.000 kroner, så vil det som udgangspunkt være et kviklån, du skal gå med. Disse private lån er langt fra de billigste, men til gengæld byder de på en kort låneproces. 

 • Mobillån – I en digital verden, hvor vi klarer det meste via vores mobiler (eller rettere sagt smartphones), så er det meget naturligt, at mobillån vinder frem. Det tager få minutter at sende en ansøgning via mobilen, og hvis du gør brug af mobildata, så vil du kunne låne penge på farten. 

Hvad koster et privatlån?

Hvis du længe har søgt svar på dette spørgsmål uden at finde et egentligt svar, så skyldes det måske, at det er rigtig svært at komme med et konkret svar på spørgsmålet. Flere ting kan nemlig præge omkostningerne. 

Prisen på et privatlån afhænger bl.a. af følgende:

 • Hvor mange penge du vil låne

 • Hvor lang en løbetid du foretrækker

 • Hvordan din kreditvurdering ser ud

Med andre ord er det altså individuelle faktorer, der afgør, hvor meget dit privatlån kommer til at koste. 

Du skal i øvrigt være bevidst om, at omkostningerne til dit privatlån ikke kun består af lånets rente. Der kan også være gebyrer, eksempelvis oprettelsesgebyr, administrationsgebyrer, betalingsgebyrer osv. 

Lånets ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er i sidste ende den faktor, du skal have for øje, når du skal vurdere, hvorvidt et lånetilbud er attraktivt eller ej. 

Hvordan får jeg et billigt privatlån?

Som beskrevet i forrige afsnit, så kan omkostningerne til et privatlån variere en del fra privatperson til privatperson, idet der tages udgangspunkt i individuelle faktorer. 

Du kan dog i alle tilfælde gøre en indsats for at kvalificere dig til de billige privatlån. Vi kommer med nogle konkrete råd herunder.

Gode tips til at opnå et billigt lån som privatperson:

 1. Lån med en medansøger eller kautionist, hvis du har mulighed for det

 2. Vær altid 100 % ærlig i din låneansøgning

 3. Øg dit rådighedsbeløb (ved at øge din indtægt og / eller reducere dine udgifter)

 4. Sørg altid for at sammenligne flere lånetilbud (jo flere, desto bedre)

 5. Betal din gamle gæld ud, inden du optager et nyt lån

Det vil desuden være et plus, hvis du er boligejer, ligesom det kan give pluspoint at være tilmeldt en a-kasse (så er der nemlig hjælp at hente i tilfælde af arbejdsløshed). 

Det er nemt at sammenligne privatlån på det danske lånemarked

De billige privatlån er kun få klik væk, så hvad venter du på?

Sambla er ikke kun sat i verden for at give dig en masse viden om de populære privatlån. Vi har også sørget for, at du nemt og sikkert kan finde det billigste privatlån.

Vi har gjort det nemt for dig at sammenligne lån, idet vi sørger for, at din låneansøgning bliver sendt til flere velrenommerede låneudbydere, og at du dermed får noget at sammenligne med.

Du finder de billigste privatlån lige nu ved at gøre følgende:

 1. Du udfylder vores ansøgningsformular (start med at forholde dig til lånets løbetid og lånebeløbet – og indtast herefter dine personoplysninger)

 2. Vi sender din ansøgning videre til vores bankpartnere

 3. Bankerne gennemgår din låneansøgning og udarbejder deres mest gunstige lånetilbud med udgangspunkt i din låneansøgning

 4. Når bankerne har svaret, så bliver du kontaktet via mail og SMS

 5. Du gennemgår dine personlige lånetilbud og tager stilling til, hvilket du vil foretrække

Ovennævnte er en god fremgangsmåde, når du skal finde et billigt privatlån, så start da ansøgningsprocessen med det samme. Det er helt gratis og uforpligtende. 

En lav rente er ingen selvfølge

Lånet med den laveste rente kan være det billigste lån, men der er ingen regler uden undtagelser.

Desuden kan du slet ikke være sikker på at få tilbudt et lån med en lav rente, når du anmoder om et privatlån online. 

Eksempelvis er kviklån historisk set ikke kendt for at byde på en lav rente, så vælger du denne lånetype, så er der grænser for, hvor lav en rente du vil få tilbudt.

Derudover er det mindre sandsynligt, at du vil få tilbudt en lav rente, hvis du ikke har en god kreditvurdering.

Hvis du ikke får tilbudt den rente, som du havde håbet på og måske forventet, så er det ikke nødvendigvis en dealbreaker, så længe de øvrige omkostninger, herunder gebyrer, er rimelige. 

Det billigste lån vil typisk være lånet med den laveste ÅOP, og her er renten kun én af de faktorer, der har betydning. Du er derfor nødt til at anskue omkostningerne i et større perspektiv. 

Krav for at låne som privatperson

Du kan som udgangspunkt få et privatlån, hvis du lever op til de krav, der er defineret af låneudbyderne, men hvilke krav drejer det sig om?

Kravene kan være defineret meget forskelligt, alt efter hvor man henvender sig, men ofte er det de samme ting, der kræves af låneudbyderne.

Krav for at kunne låne penge som privatperson:

 • Du skal være fyldt 18 år (hos nogle udbydere er det ikke tilstrækkeligt at være 18 år – her skal du i stedet være mindst 21, 23 eller 25 år gammel)

 • Du skal have en indtægt (udbyderen kan kræve en minimumsindtægt)

 • Du må ikke stå i RKI eller Debitor Registret (de to største danske skyldnerregistre) 

 • Du skal være dansk statsborger (ofte, men ikke altid, et krav)

 • Du skal have adgang til NemID eller MitID (ofte et krav)

Kan du sætte kryds ved alle ovenstående ting, så vil du med al sandsynlighed kunne få et privatlån. Kravene kan dog være flere og strengere, hvis du ønsker at låne mange penge (f.eks. 300.000 eller 400.000 kroner). 

Privatlån uden sikkerhed er danskernes foretrukne lån

Privatlån uden sikkerhed – eller også bare kendt som usikrede lån – har længe været et stort hit blandt danskerne, men populariteten har uden tvivl vokset sig større de seneste år. 

Vi forklarer hvorfor nedenfor. 

Her er fordelene ved de usikrede lån for private låntagere:

 • Du kan låne penge uden at stille sikkerhed for lånet

 • Du skal ikke komme med en udbetaling for lånet 

 • Dit lån er ikke øremærket ét formål (modsat f.eks. billån og huslån)

Som du kan læse, så er der op til flere gode grunde til at overveje et privatlån uden sikkerhed. Der er dog også enkelte ulemper ved denne lånetype – eksempelvis er lån uden sikkerhed typisk dyrere end lån med sikkerhed. 

Lån penge uden sikkerhed ved at optage et privatlån online. Ingen af de digitale låneudbydere kræver nemlig sikkerhed for private lån. 

Lån penge alene eller med en medansøger

Det er helt op til dig, om du vælger at låne penge alene, eller om du låner med en medansøger.

Der kan dog være en række af fordele ved at optage et privatlån med en medansøger (medansøgeren kunne f.eks. være din ægtefælle eller din søster).

Du kan typisk optage et privatlån billigt, hvis du inkluderer en medansøger på din ansøgning, idet det giver långiver øget sikkerhed for at få sine penge retur. 

Du har lov til at fortryde dit lån (14 dages fortrydelsesret)

Hvad end du optager privatlån online eller i banken, så har du ret til at fortryde dit lån.

Her henviser vi til den fortrydelsesret, der gælder for kreditaftaler. Fortrydelsesretten betyder, at du har 14 dage til at fortryde dit privatlån.

Du kan f.eks. fortryde lånet, hvis du har fundet ud af, at den rente (og øvrige omkostninger) der gør sig gældende for lånet ikke er så attraktiv som først antaget. 

Ønsker du at gøre brug af din fortrydelsesret, så kontakt din låneudbyder hurtigst muligt. 

Værd at vide om tilbagebetaling af privatlån

Lige så let det er at låne penge, lige så let er det at tilbagebetale pengene. 

Lånets løbetid fortæller dig, hvor længe du har til at betale lånet ud. Perioden vil typisk lyde på mellem 1 og 15 år. 

Medmindre du har optaget et privatlån med afdragsfrihed, så vil du hver måned skulle betale et aftalt afdrag. Disse afdrag kan du betale automatisk ved at benytte dig af Betalingsservice.

Du skal kun tilmelde dig Betalingsservice én gang, og så sker tilbagebetalingen af sig selv (så længe der er dækning på din bankkonto). 

Ønsker du at indfri lånet tidligere end aftalt, så skal du enten forhøre dig om muligheden for at forkorte lånets løbetid eller en lignende ordning. Det er i nogle tilfælde også muligt at forlænge løbetiden eller at få en eller flere afdragsfrie perioder ved behov.

2022-03-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - privatlån

Hvem optager privatlån?

Privatlån optages af danskere af begge køn og på tværs af forskellige aldersgrupper. Så længe man er fyldt 18 år, så vil man som udgangspunkt kunne optage et lån til privat forbrug. Efterspørgslen på private lån er ikke mindst stor blandt mænd og kvinder i aldersgruppen 18-29 år. De unge hører ligeledes til blandt dem, der er bedst til at sammenligne privatlån.

Hvad kan finansieres med et privatlån?

Du kan låne til stort set alt, hvad hjertet begærer. Så længe lånet bruges til et privat formål og er tiltænkt forbrug, så er der som udgangspunkt ingen grænser for, hvad et privatlån kan gå til. Lån penge til en mindre tilbygning, din drømmemotorcykel, en rejse sydpå eller et stort maleri til stuen. Der er mange muligheder, så spørgsmålet er bare, hvad du drømmer om?'

Hvordan opnår jeg en lavere rente som privat låntager?

Jagten på den lave rente stopper aldrig, og det skal den selvfølgelig heller ikke. I guiden har vi præsenteret dig for nogle måder, hvorpå du kan gøre dig kvalificeret til en så attraktiv rente som muligt. Et af vores bedste tips går på at sammenligne flere lånetilbud. Stort set alle långivere skilter nemlig med lave renter, men sammenligner man deres renter, så vil man erfare, at forskellene er store.

Er det muligt at optage et privatlån trods RKI?

Nej, der er ikke mulighed for at optage privatlån trods RKI. Er du registreret i RKI eller Debitor Registret, så bør du betale din gæld ud og blive slettet fra det givne skyldnerregister. Først derefter bør du ansøge om et privatlån.

Leasy DK
Ferratum DK
KreditNU DK
Facit Bank
Ikano Bank DK
AcceptLån DK
Resurs Bank DK
Cashper DK
Remember DK
Nordcredit DK
Bank Norwegian DK
TF Bank DK