Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Refinansiering

Check mark iconAlt om refinansiering

Check mark iconIndhent tilbud på refinansiering af lån

Check mark iconDin genvej til en sundere økonomi

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Omlægning af lån – eller også bare kendt som refinansiering – er en mulighed, som rigtig mange danske låntagere kan – og bør – overveje at benytte sig af.

Refinansiering af både store og små lån kan nemlig føre flere fordele med sig. Mange af disse fordele vil vi fremhæve og gennemgå i denne guide.

Der er ingen garanti, men du kan med stor sandsynlighed spare penge på dit eksisterende lån ved at omlægge det. Du løber ingen risiko ved at udforske muligheden i hvert fald.

I denne store og omfattende guide om refinansiering vil vi belyse alle relevante aspekter. Det skal bl.a. handle om, hvordan, hvorfor og hvor man kan omlægge sit eller sine lån.

Bliv også klogere på, hvordan du sammenligner tilbud fra forskellige udbydere.

Definitionen på refinansiering

Måske har du stødt på ordet refinansiering før. Måske har du ikke.

Under alle omstændigheder vil du kunne drage nytte af at vide, hvad det vil sige at refinansiere et eller flere lån.

Når du refinansierer et lån, så optager du kort og godt et nyt lån for at indfri dit eksisterende lån. Du bliver i den anledning ikke gældfri, men du opnår typisk et mere fordelagtigt lån.

Ønsker du at refinansiere to eller flere lån, så vil et samlelån være løsningen. At samle flere lån til ét lån giver bl.a. et bedre overblik og typisk lavere omkostninger.

Og ja, omlægning af lån og refinansiering har samme betydning. I begge tilfælde skifter du nemlig et eksisterende lån ud med et nyt. Fordelene ved dette belyser vi i næste afsnit.

Refinansiering af lån kan være forbundet med flere fordele

Lån refinansieres i stor stil på det danske lånemarked, og det er ikke uden grund.

Det forholder sig nemlig sådan, at der kan være op til flere fordele ved at refinansiere sine lån. Netop fordelene vil vi sætte fokus på i dette afsnit.

Her er fordelene:

  1. Der kan være mange penge at spare – At refinansiere lån giver udelukkende mening, hvis der er penge at spare, og det er der heldigvis ofte mulighed for. Faktisk kan der være rigtig mange penge at spare ved at gøre dette. Der kan f.eks. være penge at spare ved at skifte et fastforrentet lån ud med et lån med en variabel rente – eller omvendt. Du kan også vælge at udskifte dit fastforrentede lån med et andet fastforrentet lån, hvis det i dag er muligt at opnå en lavere fast rente.

  2. Du bliver muligvis hurtigere gældfri – Opnår du lavere omkostninger ved at refinansiere dit lån, så vil du kunne betale mere af, og du har dermed mulighed for at blive hurtigere gældfri, hvis du ønsker det. Jo hurtigere du bliver gældfri, desto tidligere kan du komme i gang med at spare op til dine drømme.

  3. Det kan give luft i budgettet – Refinansiering kan også være løsningen, hvis du har et stort ønske om at skabe mere luft i budgettet. Har du svært ved at få det hele til at hænge sammen, så kan det med at få refinansieret dine lån måske gøre det hele lidt lettere.

Hvor kan mine lån refinansieres?

Rigtig mange velrenommerede udbydere tilbyder refinansiering af lån. Nogle af disse udbydere er repræsenteret hos Sambla.

Du kan vælge at refinansiere dit lån hos den udbyder, hvor du har dit eller dine nuværende lån, men det er ikke et krav.

Erfarer du, at du kan refinansiere dine lån til mere favorable vilkår hos en anden udbyder, så tøv ikke med at gøre brug af den mulighed.

Sådan finder du den rette udbyder:

  1. Sæt dig grundigt ind i vilkårene for dit nuværende lån (i forhold til rente, restgæld, afdragsfrihed og andre vigtige parametre)

  2. Lav en ansøgning via Sambla (vælg først samlet lånebeløb og forventet månedlig ydelse)

  3. Bliv kontaktet med gode tilbud på refinansiering gennem vores allierede banker og låneudbydere (disse tilbud er gratis og uforpligtende at indhente)

  4. Vælg et af disse tilbud på omlægning af lån, hvis du finder et lån, der indfrier dine ønsker

Listen over udbydere, der tilbyder omtalte mulighed er lang, men du vil erfare, at omkostningsniveauet kan variere meget fra udbyder til udbyder. Brug derfor tid på at få fundet den ideelle udbyder.

Omkostninger ved refinansiering

Det er ikke gratis at refinansiere et eller flere lån.

Omkostningerne kan være få eller mange såvel som høje eller lave, alt efter hvor du vælger at refinansiere dine lån.

Omkostningsniveauet har afgørende betydning for, om det er rentabelt og dermed hensigtsmæssigt at refinansiere lån. Overstiger omkostningerne den besparelse, du kan opnå gennem refinansiering, så er det selvfølgelig ikke en god idé at omlægge lånene.

Hvilke og hvor høje omkostninger der opkræves kan variere fra lånetype til lånetype og fra udbyder til udbyder. Typisk er der f.eks. højere omkostninger ved omlægning af realkreditlån end ved omlægning af billån.

Der kan bl.a. være følgende omkostninger ved refinansiering af lån:

  • Administrationsgebyr(er)

  • Kursskæring (et gebyr, der meget ofte betales til realkreditinstitutter)

  • Andre gebyrer

Lad dig ikke nødvendigvis skræmme af omkostningerne, men regn altid på, hvad refinansieringen vil koste dig alt i alt. Ellers har du ingen chance for at vurdere, om du er ved at træffe et godt eller dårligt valg.

Om du bør omlægge lånet afhænger altså i allerhøjeste grad af omkostningerne forbundet hermed.

Kig alle dine eksisterende lån efter i sømmene

De fleste lån vil kunne refinansieres, så hvad end du har optaget forbrugslån, billån, realkreditlån, kviklån eller noget helt femte, så kan du måske opnå en besparelse ved at omlægge dit eller dine lån.

Du gør i hvert fald klogt i at gennemgå dine nuværende lån et efter et. Vil det kunne give dig en besparelse at samle lånene, så kan det ikke gå for hurtigt med at få gjort dette.

Indfri lånet ved at optage et nyt lån, så du kan opnå lavere låneomkostninger og dermed skabe luft i dit budget.

Du kan indfri lånet med eller uden omkostninger, alt efter hvad der står i din låneaftale. Nogle udbydere tager sig betalt for dette, mens andre tilbyder indfrielse af lån før tid uden beregning.

Refinansiering giver mening, hvis du kan spare så mange penge, at du også opnår en besparelse, efter at omkostningerne er trukket fra.

Refinansiering af realkreditlån

Typisk er det de store lån, der er mest fordelagtige at refinansiere. Af denne årsag vælger rigtig mange danskere at refinansiere deres realkreditlån.

Afdrager du på et realkreditlån, hvor den resterende løbetid er lang, så bør du undersøge, om lånet kan refinansieres, og hvor meget du i givet fald vil kunne spare.

Det kan f.eks. være, at du gennem en refinansiering kan gå fra en rente på 2,5 % til 1 % - i dette tilfælde vil der være rigtig mange penge at spare.

Refinansiering af afdragsfrie lån

Det er naturligvis også muligt at omlægge et afdragsfrit lån, hvis du f.eks. ønsker at begynde afvikling eller måske i stedet ønsker at forlænge lånets afdragsfrihed.

Ved refinansiering af et afdragsfrit lån, så kan du indfri lånet og erstatte det med et nyt – et nyt, der byder på vilkår, der matcher dine ønsker og behov i højere grad end det gamle.

Skal dit afdragsfrie lån refinansieres, så udfyld vores formular med det samme.

2021-12-14

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - refinansiering

Hvad er refinansiering?

Refinansiering (omlægning af lån) betyder, at du optager et nyt lån for at indfri det gamle – med henblik på at spare penge.

Hvad betyder refinansiering?

Refinansiering betyder, som navnet antyder, at finansiere igen. Dette kan man gøre ved at omlægge eksisterende lån. Under normale omstændigheder bør man ikke optage nye lån for at indfri eksisterende, men i nogle tilfælde kan det være rentabelt. Det kan især være rentabelt, når det drejer sig om større lån som realkreditlån eller billån.

Hvad koster refinansiering?

Der er næsten altid omkostninger ved at refinansiere sine lån uanset størrelsen på lånene. Omkostningerne tæller som regel både kursskæring og administrationsgebyr(er). Indhent et tilbud på refinansiering gennem Sambla for at danne dig et overblik over omkostningerne.

Nordcredit DK
Remember DK
Resurs Bank DK (Car)
KreditNU DK
Alisa Bank DK
TF Bank DK
Resurs Bank DK
Leasy DK
Ferratum DK
Facit Bank
Cashper DK
Unilån DK
Ikano Bank DK
Express Bank DK