Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Udbetaling Danmark

Check mark iconOverblik over ydelser og opgaver

Check mark iconKontaktoplysninger på Udbetaling Danmark

Check mark iconGuide til at følge dine sager

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Udbetaling Danmark er en offentlig myndighed, som langt de fleste danskere har stiftet eller kommer til at stifte bekendtskab med. Den offentlige myndighed står nemlig for udbetaling af en lang række offentlige ydelser, herunder boligstøtte, barselsdagpenge og begravelseshjælp. Her på siden vil du kunne blive klogere på, hvem Udbetaling Danmark hører under, hvilke opgaver de varetager, hvordan du kommer i kontakt med dem og meget mere. Du vil også blive introduceret for, hvordan du betaler penge tilbage til Udbetaling Danmark. Hvad er Udbetaling Danmark? Udbetaling Danmark er en dansk myndighed, der hører under ATP Koncernen (Arbejdsmarkedets Tillægspension), der har hovedbase i Hillerød. Myndigheden ledes af en direktør og af en bestyrelse. Bestyrelsen består af en formand og af ni medlemmer. Det er bestyrelsens ansvar at sørge for, at Udbetaling Danmark administreres hensigtsmæssigt og efter gældende lovgivning. Udgifterne til løsning af opgaverne i Udbetaling Danmark afholdes af henholdsvis kommunerne og staten. I 2021 udgjorde administrationsomkostningerne for myndigheden 1.640 millioner kr.

Udbetaling Danmarks ydelser og selvbetjeningsløsninger

Udbetaling Danmark har ansvar for mange offentlige ydelser. En del af disse ydelser præsenteres du for herunder.

Myndigheden har ansvaret for følgende offentlige ydelser:

  • Boligstøtte
  • Folkepension
  • Førtidspension
  • Barselsdagpenge
  • Familieydelser (børne- og ungeydelsen, ekstra børnetilskud til enlige forsørgere m.v.)
  • Begravelseshjælp
  • Delpension
  • Efterlevelseshjælp
  • Fleksydelse
  • Statslige finansielle ordninger
  • Seniorpension
  • Tidlig pension

Det er Udbetaling Danmark, du skal rette henvendelse til, hvis du ikke har modtaget boligstøtte, fleksydelse eller en helt tredje ydelse til tiden, eller hvis du i øvrigt har spørgsmål ang. de forskellige ydelser. Udbetaling Danmark tilbyder selvbetjeningsløsninger inden for en række områder, eksempelvis familie og børn, skole og uddannelse, pension og efterløn m.v. Du får adgang til disse selvbetjeningsløsninger ved at logge ind med NemID eller MitID. Boligstøtte Boligstøtte er en offentlig ydelse, der varetages af Udbetaling Danmark. Du kan søge dette tilskud til huslejen, hvis du bor i en lejebolig med eget køkken. Det er et kriterium, at du bor fast i boligen. Bor du sammen med en eller flere roomies, vil kun én af jer kunne søge boligstøtte. Hvorvidt du kan få boligstøtte, og hvor meget du i givet fald kan få afhænger af din husleje, boligens størrelse, antal personer i husstanden, din indkomst og formue m.v. Pension Udbetaling Danmark administrerer også en række offentlige pensionsydelser.

Det gælder følgende:

  • Førtidspension
  • Delpension
  • Seniorpension
  • Tidlig pension

Den mest udbredte pensionsform er folkepension, der er med til at sikre, at alle danskere har en indkomst, når de passerer folkepensionsalderen. Udbetaling Danmark administrerer også den supplerende pensionsydelse, ældrechecken samt varmetillæg. I 2023 kan du få folkepension, når du er 67 år. Familieydelser Udbetaling Danmark har også ansvaret for udbetaling af en mindre håndfuld familieydelser. Det er ydelser, du kan søge, hvis du forsørger et eller flere børn.

Myndigheden administrerer følgende familieydelser:

  • Børne- og ungeydelsen
  • Ekstra børnetilskud til enlige forsørgere
  • Ordinært børnetilskud til enlige forsørgere
  • Forskudsvist udbetalt underholdsbidrag

Hvilke familieydelser du er berettiget til, og hvor meget du kan få i ydelse afhænger af, hvor mange børn du har, hvor gamle dine børn er, hvorvidt du er enlig forsørger m.v.

Barselsdagpenge

Barselsdagpenge er en offentlig ydelse, der udbetales til forældre på barsel. Denne ydelse administreres ligesom de andre omtalte ydelser af Udbetaling Danmark. Forældre på barsel kan få barselsdagpenge, hvis de har tilknytning til arbejdsmarkedet, men på nuværende tidspunkt er ledige eller har opbrugt den arbejdsgiverbetalte barsel. Ansvaret for udbetaling af barselsdagpenge har tidligere ligget hos landets kommuner, men siden december 2012 har Udbetaling Danmark haft ansvaret. Og andre ydelser I de forrige afsnit er du blevet præsenteret for nogle af de offentlige ydelser, som Udbetaling Danmark administrerer. Det er de mest udbredte ydelser, men den offentlige myndighed har også ansvaret for at udbetale begravelseshjælp, efterlevelseshjælp m.v. Du kan læse om de øvrige ydelser på atp.dk.

Udbetaling Danmark Internationalt

Udbetaling Danmark varetager, foruden førnævnte ydelser, flere opgaver for staten på det internationale sociale område. Det er bl.a. denne offentlige myndighed, der står for at udbetale folkepension eller førtidspension til borgere, der er bosat i udlandet. Det er også Udbetaling Danmark, der står for at vurdere, om borgere, der arbejder i udlandet fortsat kan modtage sociale ydelser i Danmark.

Sådan kommer du i kontakt med Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark kan kontaktes på to forskellige måder. Du kan enten kontakte myndigheden telefonisk eller ved at sende Digital Post til den givne afdeling. På Borger.dk kan du finde kontaktoplysninger på Udbetaling Danmark. Vær opmærksom på, at der bruges forskellige telefonnumre i de forskellige afdelinger.

Du kan kontakte Udbetaling Danmark telefonisk på følgende numre:

  • Barselsdagpenge - 70 12 80 64
  • Boligstøtte - 70 12 80 63
  • Familieydelser - 70 12 80 62
  • Pension - 70 12 80 61
  • De øvrige telefonnumre finder du på Borger.dk

Træffetiderne kan variere fra afdeling til afdeling. Hver måned modtager Udbetaling Danmark omkring 80.000 skriftlige henvendelser og 200.000 underretninger om ændringer i borgernes situation. Derudover modtager Udbetaling Danmark månedligt omkring 170.000 telefonopkald. I travle perioder kan der derfor forekomme en lidt længere svart

Følg dine sager

På Borger.dk vil du altid kunne følge dine sager med det offentlige, herunder Udbetaling Danmark, ved at logge ind med NemID eller MitID.

Sådan finder du statussen på dine aktuelle sager:

  1. Log ind via Borger.dk
  2. Klik på Mit Overblik øverst i højre hjørne
  3. Klik på Sager
  4. Få overblikket over sagens type, ændringsdato, status og detaljer
2023-05-12

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - udbetaling danmark

Hvor meget skylder jeg til Udbetaling Danmark?

Logger du ind på Borger.dk, klikker på Mit Overblik og derefter Gæld, vil du kunne se, hvor meget du skylder til Udbetaling Danmark. Du kan bl.a. få overblikket over din gæld til pension, boligstøtte, familieydelser m.v. Hvis du ingen gæld har, vil der stå Der er ingen gæld at vise.

Hvordan betaler jeg penge tilbage til Udbetaling Danmark?

Hvis du har fået udbetalt for meget fra Udbetaling Danmark i eksempelvis boligstøtte eller familieydelser, kan du betale pengene tilbage online. Det er muligt at betale med MobilePay samt Dankort og Visa/Dankort. Du kan betale beløbet samlet eller ansøge om en afdragsordning. Har du spørgsmål til tilbagebetalingen, skal du kontakte Udbetaling Danmark, Opkrævning. Deres direkte telefonnummer er 70 12 80 65.

Remember DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
Nordcredit DK
Ikano Bank DK
KreditNU DK
TF Bank DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
AcceptLån DK