Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Energitilskud

Check mark iconSådan søger du energitilskud

Check mark iconDisse energiforbedringer kan du søge tilskud til

Check mark iconOverblik over vilkår

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Planlægger du at få lavet en energiforbedring i den nærmeste fremtid, så vil du med fordel kunne søge energitilskud. Energitilskuddet gælder fra 2020 til 2026, så har du endnu ikke søgt tilskud til de ønskede energiforbedringer, så kan du stadig nå det. I guiden gennemgår vi, hvordan du ansøger, hvilke forbedringer du kan søge tilskud til, hvor meget der gives i tilskud hvert år og meget mere.

Hvad er et energitilskud?

Et energitilskud er, som ordet afslører, et tilskud til energiforbedringer af boligen. Du kan f.eks. få tilskud, hvis du vil skifte dit gamle fyr ud med en varmepumpe, ligesom udskiftning af vinduer, efterisolering af tag m.v. er eksempler på energiforbedringer, der gives tilskud til. Energitilskuddet har i sin nuværende form eksisteret siden 2020 og vil i første omgang gælde til og med 2026. I 2023 er puljen delt op i to. De nye puljer er Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen. Disse to puljer erstatter Bygningspuljen. For at komme i betragtning til et energitilskud skal du sende en ansøgning til Energistyrelsen, der administrerer tilskudspuljerne. Vi kommer ind på, hvordan du ansøger i et af de kommende afsnit. Du kan søge tilskud til disse energiforbedringer Du har mulighed for at søge tilskud til en række forskellige energiforbedringer gennem enten Energirenoveringspuljen eller Varmepumpepuljen. Inden du går i gang med din ansøgning, bør du tjekke op på, om den givne energiforbedring er tilskudsberettiget. Visse energiforbedringer kan der nemlig ikke søges tilskud til. Disse energiforbedringer kan du søge tilskud til:

  • Varmepumper (Varmepumpepuljen)
  • Efterisolering af loft og tag (Energirenoveringspuljen)
  • Udskiftning af vinduer (Energirenoveringspuljen)
  • Udvendig isolering (Energirenoveringspuljen)
  • … og andre energitiltag!

Du kan ikke søge tilskud til disse energiforbedringer Energistyrelsen har endnu ikke offentliggjort en liste over energiforbedringer, der ikke kan søges tilskud til, men sandsynligvis kommer det til at gælde de samme forbedringer, som der ikke kunne søges tilskud til gennem Bygningspuljen. Disse energiforbedringer kan du ikke søge tilskud til:

  • Solcellebatterier
  • Solceller
  • Pillefyr
  • … og visse andre tiltag

Trin-for-trin guide til at søge energitilskud

Det er gratis og uforpligtende at søge energitilskud, men for at opnå den største chance for at få indfriet ønsket om tilskud skal du forberede dig grundigt. Indledningsvis er det vigtigt at bemærke, at du altid skal søge tilskud, inden du sætter gang i et projekt. Der er ikke mulighed for at få tilskud, hvis aftalen med håndværkeren allerede er underskrevet. Med dette på plads kan vi gennemgå de fem trin, der er i ansøgningsprocessen. Her er de fem trin:

  1. Skab dig et overblik over, hvilke energiforbedringer der er tilskudsberettigede
  2. Indhent tilbud på de ønskede energiforbedringer
  3. Gør klar til at sende en ansøgning
  4. Udfyld og indsend din ansøgning til Energistyrelsen
  5. Afvent svar på din ansøgning

1 Skab dig et overblik over, hvad du kan søge tilskud til For ikke at spilde hverken din egen eller Energistyrelsens tid bør du sætte dig ind i, hvad der er mulighed for at søge energitilskud til. Der er f.eks. mulighed for at søge tilskud til varmepumper, udvendig isolering og efterisolering, men ikke til pillefyr, solceller m.v. Lidt senere i guiden giver vi dig et lidt mere dybdegående overblik over, hvad du kan få tilskud til.

2 Indhent tilbud på de ønskede energiforbedringer Inden du kan ansøge, skal du have indhentet tilbud på den eller de energiforbedringer, du ønsker at få udført i boligen. Det er tilladt at tale med håndværkere og indhente tilbud, men du må ikke underskrive en aftale, inden du har fået godkendt din ansøgning om energitilskud. Vær desuden opmærksom på, at det ikke er muligt at få tilskud til gør-det-selv-projekter.

3 Gør dig klar til at ansøge om energitilskud Energistyrelsens tilskudspulje til energirenoveringer løber som nævnt frem til 2026. Du har derfor op til flere chancer for at ansøge om energitilskud, men vær opmærksom på, at puljen for de enkelte runder lukkes, når der er modtaget ansøgninger for alle midlerne.
For at komme i betragtning til et energitilskud næste gang skal du gøre dig klar til at ansøge. Dette gør du ved at indsamle de dokumenter, der skal bruges som dokumentation.

Dette skal du have klar og styr på:

  • Dokumentation for ejerskab af bygningen
  • Undersøg, om energimærket er aktuelt, eller om det skal opdateres
  • Hav adgang til NemID eller MitID

4 Start din ansøgning, så snart energipuljerne åbner Bygningspuljen er erstattet af to nye puljer til henholdsvis energiforbedringer og varmepumper. Når puljerne åbner, kan du ansøge via SparEnergi.dk, der administreres af Energistyrelsen.

Sådan ansøger du:

  • Klik dig ind på SparEnergi.dk
  • Log ind på ansøgningsportalen (du får adgang med NemID eller MitID)
  • Indtast oplysninger om din bolig og om det energibesparende tiltag samt upload alle de dokumenter, som du bliver bedt om
  • Gennemse og indsend din ansøgning

5 Afvent svar fra Energistyrelsen I femte og sidste trin skal du afvente svar fra Energistyrelsen, der behandler din ansøgning. Du vil altid kunne logge ind med NemID eller MitID og se den aktuelle status på din ansøgning. Energistyrelsen oplyser, at ansøgninger bliver behandlet i den rækkefølge, som de er modtaget i. Du kan som hovedregel forvente at modtage svar på din ansøgning inden for seks måneder, som er Energistyrelsens servicemål.

Hvor meget er der afsat i tilskud til energiforbedringer?

I perioden 2020-2026 er der afsat XXX millioner kroner om året til tilskudspuljerne. Beløbet vil variere fra år til år. Så meget er der afsat:

  • 2023: 340 millioner kr.
  • 2024: 405 millioner kr.
  • 2025: 230 millioner kr.
  • 2026: 200 millioner kr.
2023-05-12

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - energitilskud

Hvornår får man svar på en ansøgning om energitilskud?

Ansøgninger om energitilskud bliver behandlet i den rækkefølge, som de er modtaget i. Svartiden ligger i øjeblikket på omkring seks måneder. Du kan altid se den aktuelle status på din ansøgning ved at logge ind på ansøgningsportalen.

Hvorfor kan jeg ikke få energitilskud?

Alle betingelser skal være opfyldt, hvis din ansøgning om energitilskud skal godkendes. Du kan risikere at få afvist din ansøgning, hvis det givne energitiltag ikke er tilskudsberettiget, hvis din bolig ikke er en helårsbolig, eller hvis du ikke har indsendt den påkrævede dokumentation.

Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Nordcredit DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
KreditNU DK
Ikano Bank DK
TF Bank DK
AcceptLån DK
Remember DK
Leasy DK