Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Lån med medansøger

Check mark iconFordele og ulemper ved at låne med en medansøger

Check mark iconNem sammenligning af lån

Check mark iconLån op til 400.000 kr. med medansøgeren

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Mangler du penge mellem hænderne? I givet fald kan du enten låne penge alene eller med en medansøger. Sidstnævnte mulighed byder på adskillige fordele, som du vil blive præsenteret for på denne underside.

Hvem kan agere medansøger? Hvilke fordele og ulemper er der ved at låne med en medansøger? Hvor stort et lån kan jeg få med en medansøger? Få svar på disse og mange andre spørgsmål i guiden.

Sambla.dk er ikke kun stedet, hvor du kan blive klogere på muligheden for at optage et lån med en medansøger. Det er også stedet, hvor du kan indhente uforpligtende lånetilbud alene eller sammen med en anden.

Hvad er en medansøger?

En medansøger er, som navnet antyder, en person, der ansøger om et lån sammen med dig.

Ved optagelse af lån med medansøger, så vil der som minimum stå to personer på låneaftalen, hvilket vil give långiver øget sikkerhed. I nogle tilfælde vil der være mulighed for at låne med mere end én medansøger.

Medansøgeren kan f.eks. være din ægtefælle, søster, kollega eller ven. Din relation til vedkommende er ikke afgørende for, hvorvidt I kan optage et lån sammen.

En medansøger er lige så ansvarlig for at betale lånet tilbage, som du er. Det betyder, at medansøger løber en lige så stor økonomisk risiko som hovedansøger.

Ved at låne med en medansøger vil du ikke kun opnå en større chance for at blive godkendt til lånet. I de fleste tilfælde vil det også være muligt at opnå en mere fordelagtig rente. Mere om dette i næste afsnit, hvor vi gennemgår fordelene.

Lån penge med medansøger og opnå følgende fordele

Der er massevis af gode grunde til at låne med en medansøger, hvis du har mulighed for dette. Disse gode grunde vil vi gerne præsentere dig for, så du lettere kan tage stilling til, om du bør alliere dig med en medansøger.

Her er fordelene:

  1. Chancen for at blive godkendt til lånet øges – I dag er det relativt let at blive godkendt til et mindre privatlån. Men ønsker du et mellemstort eller stort lån, så kan det blive nødvendigt at låne med en medansøger. Ved at låne to eller flere personer sammen opnås der en øget chance for at blive godkendt til lånet. 

  2. Du får typisk tilbudt et mere fordelagtigt lån – Ikke nok med, at det er mere sandsynligt, at du får bevilget det ønskede lån, så er det også sandsynligt, at du opnår et mere fordelagtigt lån – med lavere renter og / eller gebyrer. Långiverne opnår nemlig som bekendt øget sikkerhed, og det belønner de med lavere låneomkostninger. 

  3. Du hæfter ikke alene for gælden – Hvis du på et tidspunkt ender i en situation, hvor du ikke kan afdrage på lånet, så er du ikke alene ansvarlig for gælden. Det betyder, at der er hjælp at hente i nødstilfælde. 

Ulemper / risici forbundet med at låne med en medansøger

Ja, der er, som forklaret i forrige afsnit, mange gode grunde til at låne med en medansøger.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der også er ulemper og risici forbundet med at optage et lån med en anden person, uanset om den givne person er en ven, et familiemedlem eller noget helt tredje.

Her er ulemperne / risiciene: 

  1. Medansøger kan risikere at skulle afdrage på din gæld – Det er låntager, der har ansvaret for at betale lånet tilbage, men hvis låntager af en eller anden grund ikke kan betale, så vil medansøgeren være nødt til at træde til. Det betyder helt konkret, at medansøgeren kan risikere at skulle afdrage på din gæld. 

  2. Det kan påvirke jeres personlige bånd negativt – Det kan være risikabelt at blande økonomi ind i sine venskaber eller familiebånd. Ved uoverensstemmelser vil jeres personlige bånd kunne blive påvirket negativt, og det kan i værste fald koste et dyrebart venskab e.l. 

Hvem kan agere medansøger til lån?

Det korte svar er; alle – eller næsten alle.

Som udgangspunkt vil enhver person, der kan leve op til långivers krav kunne agere medansøger. Som regel kræver det blot, at medansøger er fyldt 18 år, har en fast indtægt og er bosat på en dansk folkeregisteradresse. Derudover er det typisk et krav, at medansøger ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret. 

Da det er forbundet med en vis risiko at være medansøger, så vil medansøgerne typisk være tætte familiemedlemmer eller nære venner. 

I disse situationer bør du overveje at finde en medansøger

Det er sjældent et ufravigeligt krav, at man skal låne med en medansøger, men i mange tilfælde kan det give god mening at ansøge sammen med en person, der står en nært. Mere om dette nedenfor. 

Lån med medansøger i følgende situationer:

  1. Du har ikke en tilstrækkelig høj indtægt til at kunne låne på egen hånd

  2. Du kan låne på egen hånd, men omkostningerne er meget høje

  3. Långiver kræver, at du låner med en medansøger

2022-06-20

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - lån med medansøger

Hvorfor er det en god idé med en medansøger?

Det er en god idé at have en medansøger med på lånet, idet det er med til at forøge dine chancer for at få bevilget det ønskede lån, ligesom det ofte vil have en positiv indvirkning på lånets omkostninger.

Hvor stort et lån kan man optage med en medansøger?

Hvor stort et lån du kan optage, når du låner med en medansøger, afhænger af flere forskellige faktorer, herunder samlet indkomst, rådighedsbeløb, eksisterende gæld m.v. Ved en tilstrækkelig høj indtægt og rådighedsbeløb er det muligt at låne op til 400.000 kr.

Hvilket ansvar påhviler medansøgeren?

Parterne – henholdsvis hovedansøger og medansøger – hæfter for lånet på lige fod. Begge personer vil stå på låneaftalen, og begge personer skal underskrive låneaftalen med NemID / MitID. I en situation, hvor hovedansøger, f.eks. pga. arbejdsløshed, ikke kan afdrage på lånet, skal medansøger betale det resterende lånebeløb tilbage.

Hvordan ansøger jeg med en medansøger?

Det er rigtig nemt at ansøge med en medansøger. I vores ansøgningsformular kan du tilføje en medansøger, der vil blive bedt om at indtaste en række oplysninger om sig selv mht. jobstatus, indtægt, udgifter m.v. De samme oplysninger vil du som hovedansøger blive bedt om at indtaste.

TF Bank DK
Ikano Bank DK
Remember DK
Nordcredit DK
Facit Bank
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
KreditNU DK
Cashper DK
Resurs Bank DK
AcceptLån DK