Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Hvad koster et kørekort?

Check mark iconListe over alle udgifter til at tage kørekort

Check mark iconGuide til at sammenligne priser fra forskellige køreskoler

Check mark iconOverblik over de bedste finansieringsmuligheder

Der er mange fordele ved at tage kørekort. Et kørekort giver dig ikke kun mere frihed, men kan også give dig flere jobmuligheder, da mange jobs kræver, at du har kørekort.

Desværre kan et kørekort være en større udskrivning, og netop den høje pris på et kørekort afholder nogle danskere fra at tage det. Omtrent 88 % af danskerne over 18 år har dog kørekort.

Vi giver dig herunder et overblik over, hvilke udgifter der er til at tage kørekort, hvad prisen er alt i alt, hvilke finansieringsmuligheder du kan benytte og meget mere.

Det koster det at tage kørekort

I skrivende stund koster et kørekort alt i alt omkring 15.000 kr. Til sammenligning kostede et kørekort omkring 10.000 kr. i 2013.

Udgifterne til et kørekort afhænger af mange faktorer. Det afhænger bl.a. af, hvilken køreskole du vælger, hvor du befinder dig geografisk, om du består køreprøve og teoriprøve første gang m.v.

Prisen på et kørekort er steget gennem de seneste år. Det skyldes bl.a. de stigende priser på brændstof og de generelle prisstigninger i verden.

Nedenfor vil du kunne blive klogere på, hvad udgifterne til et kørekort dækker over.

Udgifter til køreskolen

Den største udgift til et kørekort består af udgiften til den valgte køreskole.

De fleste køreskoler tilbyder en såkaldt lovpakke, der består af lovens minimumskrav til køre- og teoriundervisning. Her er kravene:

  • 29 teorilektioner a 45 minutter

  • 4 kørelektioner på manøvrebane

  • 16 kørelektioner på almindelige veje

  • 4 kørelektioner på køreteknisk anlæg

Lovpakken koster typisk omkring 12.000 kr. Det kan dog variere meget fra køreskole til køreskole afhængig af bl.a. geografiske forhold.

Det tager typisk omkring tre-fire måneder at tage kørekort inkl. at gennemføre prøverne. Mange køreskoler tilbyder dog lynkurser, hvor al undervisning gennemføres på omkring én måned.

Hvis du har brug for ekstra kørelektioner og / eller teorilektioner

Det er ikke unormalt, at man har brug for ekstra kørelektioner og / eller teorilektioner for at bestå.

Ekstra lektioner i teori- og køreundervisning koster typisk 500-700 kr. pr. lektion, men det er igen noget, der kan variere meget.

Ved behov for ekstra undervisning kan prisen på dit kørekort dermed blive højere end først antaget.

Øvrige udgifter til kørekort

Der er mange udgifter til et kørekort. En del af udgifterne er medregnet i køreskolernes pakker, men det gælder ikke alle udgifter.

Vi giver dig nedenfor et overblik over de udgifter, der typisk ikke er medregnet i det beløb, du har betalt til køreskolen:

  • Teoriprøve

  • Køreprøve

  • Lægeattest

  • Teoribog (ikke aktuelt, hvis undervisningen foregår digitalt)

  • Førstehjælpskursus

Udgifterne til ovenstående beløber sig i alt til omkring 2.000-3.000 kr.

Sammenlagt med udgifterne til teori- og køreundervisning, der opkræves af køreskolen, kommer dit kørekort altså, som tidligere nævnt, til at koste omkring 15.000 kr.

Lån penge til kørekort

Står der ikke mindst 15.000 kr. på din lønkonto eller opsparing, som er det, som et kørekort cirka koster, kan du undersøge mulighederne for ekstern finansiering.

Du kan f.eks. optage et forbrugslån, der kan dække hele eller dele af udgiften til dit kørekort.

Sambla har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvor du billigst kan låne 15.000 kr. eller et andet beløb til dit kørekort.

Du skal blot sende en låneansøgning via vores hjemmeside, hvorefter du vil modtage uforpligtende lånetilbud, som du kan sammenligne på kryds og tværs.

Kørekort på afbetaling er også meget udbredt

Der findes mindst én alternativ finansieringsmulighed for dig, der ikke ønsker at optage et forbrugslån til at dække udgifterne til kørekortet.

Alternativet er at dele betalingen af dit kørekort op vha. afbetaling.

I stedet for at betale hele beløbet på én gang, kan du dele betalingen op over en længere periode. På den måde kan du nøjes med at betale en beskeden pris hver måned, indtil du er gældfri.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle køreskoler, der tilbyder en afbetalingsløsning.

Prisen for et nyt kørekort i tilfælde af mistet, slidt eller ødelagt kørekort

Hvis du har været så uheldig at miste eller ødelægge dit kørekort, skal du bestille et nyt.

Det koster mellem 140 og 280 kr. at erstatte et tabt, ødelagt eller stjålet kørekort, alt efter om du skal have udstedt et midlertidigt erstatningskørekort eller et duplikatkørekort.

For at ansøge om et midlertidigt kørekort eller et duplikatkørekort skal du møde op i borgerservice i den kommune, du er tilknyttet.

Sammenlign priser fra flere forskellige køreskoler

Der kan være stor forskel på, hvad du skal betale for at tage kørekort, alt efter om du vælger den ene eller anden køreskole.

Af følgende grund betaler det sig at sammenligne priser fra flere forskellige køreskoler, så du kan holde dine udgifter til dit kørekort nede.

Vær meget opmærksom på, hvad der er inkluderet i køreskolernes priser, og husk at undersøge køreskolernes renommé grundigt, inden du takker ja til et tilbud.

2023-06-12

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - hvad koster et kørekort

Hvad afhænger prisen på et kørekort af?

Prisen på et kørekort kan variere meget, og det er der flere forklaringer på.

Prisen vil nemlig både afhænge af, hvor du bor i landet, og så vil det afhænge af, om du har brug for ekstra undervisning, idet der kan være høje udgifter til ekstra lektioner.

Kørekortets samlede pris vil også afhænge af, om du formår at bestå din køreprøve og teoriprøve første gang.

Hvilke muligheder er der for finansiering af kørekort?

Der er flere forskellige muligheder for finansiering af kørekort.

Du kan, såfremt du ikke kan betale udgifterne kontant, optage et forbrugslån eller alternativt ansøge om en afbetalingsløsning hos køreskolen.

Du kan også trække på din eventuelle kassekredit.

Hvordan har priserne hos danske køreskoler udviklet sig?

Priserne hos danske køreskoler er steget en del gennem de seneste år.

Det er bl.a. de stigende priser på benzin og diesel, der har fået mange køreskoler til at hæve deres priser. Nogle køreskoler har i stedet for at hæve prisen på lovpakken valgt at opkræve et brændstoftillæg pr. kørelektion.

Hvordan kan jeg spare penge på mit kørekort?

Du kan spare penge på dit kørekort ved at sammenligne priser fra tre eller flere lokale køreskoler.

Du kan også minimere dine udgifter til kørekortet ved at forberede dig så godt til teoriprøven og køreprøven, at du består første gang.

Der kan også være penge at spare, hvis du henviser en ven til køreskolen, da det hos mange køreskoler udløser en kontant rabat.

Nordcredit DK
Ikano Bank DK
KreditNU DK
Leasy DK
Resurs Bank DK
Cashper DK
Remember DK
TF Bank DK
Facit Bank
Resurs Bank DK (Car)
AcceptLån DK