Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Hvad koster det at låne en million?

Check mark iconGennemgang af omkostningerne til et lån på en million kroner

Check mark iconTips til at låne en million billigt

Check mark iconOverblik over de mest populære lånetyper

Et lån på en million kroner optages og anvendes som regel i forbindelse med køb af bolig, men kan også anvendes ved køb af bil eller båd.

Står du over for at skulle låne en million kroner til det ene eller andet formål, og vil du gerne have et indblik i, hvilke omkostninger der er forbundet med at optage så stort et lån, så læs med her.

Vi kommer nedenfor omkring, hvad det koster at låne en million, hvad omkostningerne til lånet afhænger af, hvilke lånetyper der er de mest almindelige og meget mere.

Hvad koster det at låne en million til bolig?

Som boligkøber skal du formentlig optage et lån på minimum en million kroner for at få finansieret den ønskede bolig. I den anledning vil du naturligvis gerne vide, hvad det vil koste dig at låne pengene.

Hvad angår finansiering af et boligkøb, så kan du få dækket op til 80 % af købesummen gennem et realkreditlån. Den resterende del kan dækkes af en egenbetaling på 5 % og et boliglån eller forbrugslån på 15 % af købesummen.

Hvad det koster at låne en million til hus eller anden ejerbolig afhænger bl.a. af, om du optager et realkreditlån med fast eller variabel rente, ligesom det afhænger af, hvordan du finansierer de 20 % af købesummen, der ikke kan finansieres gennem et realkreditlån.

Omkostningerne til et lån på en million kroner består typisk af følgende:

 • Renter

 • Bidrag

 • Provision

 • Gebyrer

 • Tinglysningsafgift

Sammenlign lån og lån en million billigt

Omkostningerne ved at låne en million kroner kan variere meget, alt efter hvordan finansieringen sammensættes, og hvilke lånetilbud du får.

For at holde dine låneomkostninger nede, opfordres du derfor til at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige aktører.

I mange tilfælde vil din egen bank ikke være den mest konkurrencedygtige, hvorfor du gør klogt i at forhøre dig omkring lånemulighederne i andre banker.

Sambla har gjort det nemt og helt gratis for dig at sammenligne tilbud på lån fra flere aktører. Via vores samarbejdspartnere kan du låne op til ½ million kroner.

Den resterende ½ million kroner kan du formentlig låne gennem realkreditfinansiering.

Hvad det koster at låne en million afhænger af flere faktorer

Du vil få nogenlunde samme svar fra alle långivere, hvis du spørger, hvad det koster at låne en million kroner: ”Det afhænger af….”

For at kunne få et konkret svar på, hvad et lån i denne størrelsesorden vil koste dig, skal du tage stilling til og svare på flere forskellige ting. Nogle af disse ting kommer vi omkring nedenfor.

Omkostningerne til et lån på en million kroner afhænger bl.a. af følgende:

 • Lånetype(r)

 • Løbetid

 • Fast eller variabel rente

 • Med eller uden afdragsfrihed

 • Kreditvurdering

Lånetype(r)

Hvad det koster at låne en million kroner afhænger først og fremmest af dit valg af lånetype.

I forbindelse med et boligkøb vil det suverænt billigste lån være et realkreditlån. Du skal dog indvilge i at stille din bolig som sikkerhed for lånet, når du optager et realkreditlån.

Du kan som nævnt få dækket op til 80 % af finansieringen gennem et realkreditlån. De resterende 20 % kan dækkes gennem et boliglån i banken, et forbrugslån og / eller egenbetaling.

Realkreditlån på en million kroner

Du kan få dækket op til 80 % af finansieringen ved køb af ejerbolig og 75 % af finansieringen ved køb af fritidsbolig med et realkreditlån. Vær opmærksom på, at en andelsbolig ikke betegnes som en ejerbolig.

Omkostningerne til et realkreditlån afhænger bl.a. af følgende:

 • Valg af realkreditinstitut

 • Hvorvidt du optager et lån med en fast eller variabel rente

 • Hvorvidt du optager et lån med en lang eller kort løbetid (f.eks. 20 eller 30 år)

 • Din kreditvurdering og dine aktiver

 • … og andre faktorer!

Banklån på en million kroner

Du har også mulighed for at optage et banklån på en million kroner til finansiering af en bolig, båd, bil eller noget helt fjerde.

Et banklån hører til blandt de billigste lånetyper på markedet, men det har ofte højere renter og gebyrer end et realkreditlån. Til gengæld er det billigere end et klassisk forbrugslån.

Omkostningerne til et banklån afhænger bl.a. af følgende:

 • Valg af bank

 • Hvorvidt du optager et lån med en fast eller variabel rente

 • Hvorvidt du optager et lån med en lang eller kort løbetid

 • Din kreditvurdering og dine aktiver

 • Din betalingshistorik

 • … og andre faktorer!

Løbetid

Hvad det koster at låne en million kroner afhænger også af finansieringens løbetid. Jo længere løbetiden er, desto dyrere vil det typisk være at låne pengene, idet der skal betales renter og gebyrer i hele løbetiden.

Af følgende grund kan det være en fordel f.eks. at optage lån med en løbetid på 20 år i stedet for 30 år, hvis din privatøkonomi vel at mærke er rustet til at betale en højere månedlig ydelse.

Fast eller variabel rente

En anden vigtig faktor handler om lånets rente.

Du skal helt overordnet tage stilling til, om du vil optage et lån på en million kroner med en fast eller variabel rente. Om du skal vælge det ene eller andet afhænger af din risikovillighed.

Et lån med en fast rente er typisk lidt dyrere end et lån med en variabel rente, men til gengæld kender du renten i hele lånets løbetid, og det er med til at give budgetsikkerhed.

Med eller uden afdragsfrihed

Det har ligeledes stor indflydelse på omkostningerne til lånet, om du vælger et lån med eller uden afdrag.

Du har med et afdragsfrit lån mulighed for at skabe luft i budgettet i en kortere eller længere periode, men til gengæld er denne type lån dyrere end et klassisk lån, der afdrages på i hele lånets løbetid.

Kreditvurdering

Hvad det koster at låne en million kroner kan variere meget fra låntager til låntager. Det skyldes, at der ved optagelse af både realkreditlån, banklån og andre lånetyper foretages personlige kreditvurderinger.

Jo bedre kreditværdighed du har, desto lavere rente og desto bedre lånevilkår vil du få tilbudt.

2023-06-12

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - hvad koster det at låne en million

Hvad koster det at låne en million over 30 år?

Det afhænger af, om du optager et lån med en fast eller variabel rente, om du ønsker afdragsfrihed eller ej, hvilken långiver du indgår en aftale med m.v.

Den månedlige ydelse er typisk lav, når der optages et lån på en million kroner med en tilbagebetalingstid på 30 år, men til gengæld kan de samlede omkostninger være høje.

Hvad koster det at låne en million afdragsfrit?

Det er dyrere at optage et afdragsfrit lån på en million kroner end et tilsvarende lån med afdrag, idet du skal betale bidrag og renter af restgælden, selvom denne ikke bliver nedbragt i den afdragsfrie periode.

Hvad koster det at låne en million til andelsbolig?

Det er dyrere at optage et lån på en million til andelsbolig end ejerbolig, idet det ikke er muligt at optage et realkreditlån til andelsboliger, som ellers er den billigste lånetype.

Du kan i stedet optage et andelsboliglån i banken.

Hvad koster det at låne en million om måneden?

Dine månedlige udgifter til et lån på en million kroner afhænger af, hvilken type lån du optager, hvorvidt lånet er med fast eller variabel rente, om lånet er med afdragsfrihed m.v.

Nordcredit DK
Ikano Bank DK
Facit Bank
Resurs Bank DK
TF Bank DK
KreditNU DK
AcceptLån DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Remember DK